Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím o radu, ve čtvrtek mi byl v 10:00 píchnutý Pregnyl 1500, dr říkala že by mělo být 36h. nejplodnější. ale mě dnes dopoledne příjde jako kdyby mi mělo explodovat břicho.
je možné že by ovu byla až dnes? (48h)?
Do jaké doby má smysl sexík i po ovu? Děkuji za názory i rady…
Bolesti jsou normalni
Ovulace trva chvilinku, ale ty zmeny nabuzene homony mohou „bolet“ dele
telo je cele citlivejsi
sex po ovulaci smysl ma, ale ne moc dlouho, aby se stihly pomale spermie jeste dostat k vajicku. spermiim to trva max do 3 dnu, vajicko cestuje kratsi dobu, takze bych rekla, ze dva dny po ovulaci maximalne
Děkuji, napadlo mě právě to jestli kdyby proběhla ovu dnes ráno jaká je šance při odpoledním sexíku, manža je teď v práci. Jistíme to už od čtvrtka ale asi čím více tím lépe ![]()
No ani ne, melo by se soulit spis obden, jinak se nestihnou dodat nove a kvalitni spermie
Vajíčko je oplodnitelné, fyziologie člověka, 24hodin po ovulaci, pro účely oplodnění se uvádí do 12-ti hodin po ovulaci, pak už ta možnost rychle klesá, Pregnyl jí skutečně vyvolá do 36-ti hodin od píchnutí, sexuje se do ovulace a v den ovulace, to dává nejzaručenější výsledky, po ovulaci to pomalu pozbývý smysl, sex tedy ne
jen to oplodňování. Držím palce
Jenže co když se zase nedostanou tam kam mají, někde jsem četla jaké jsou nejvhodnější polohy pro oplodnění, ale přece.. pak by byl pokus,,neplatný'' a ob den by už mohlo být třeba pozdě? Asi mám hloupé myšlenky, ale chtěla bych aby to vyšlo ![]()
Podívej, žádný pokus, předpokládám, že ti vysledovali ovulaci, píchli Pregnyl a řekli, že se máte snažit, to není žádný pokus ničeho, který by se někam počítal. Nevíme, jaký má partner spermiogram, ale ony se dostanou tam, kam mají, není potřeba souložit každý den, fakticky, pokud nevíš přesně ovulaci, stačí soulož ob dva dny až až na stálé doplňování spermií, úplná ideál je, když už číhají ve vejcovodu, když sojde k ovulaci, ty víš přesně, kdy bude, nebo kdy byla, takže soulož každý den. A ikdyž bych ti to moc moc přála, je zcela normální, že to nevyjde, oni jen vysledovali tvůj cyklus, běžnému zdravému páru trvá až rok, statisticky, něž otěhotní, statisticky, pokud není problém, otěhotní do roka všichni.
Ideální je souložit do ovulace, v den ovulace a 12hodin po ovulaci, do ovulace stačí ob den, může si i každý den, prakticky stačí jedna načasovaná soulož.
@terinka4444 ano,vysledované snad ano, spermio je v pořádku, 3-7DC jsem brala clostilbegyt, ve čtvrtek 14DC jsem byla u gyndařky, a folik byl 23mmx19mm pichla pregnyl, prý do 36h by mělo být nejplodnější, v průběhu těchto hodin byl 5× sexík ale dnes dopoledne jsem měla pocit že mi břicho praskne, nemohla jsem si bolestí skoro ani sednout, a to už bylo 48h Nevím jestli mohlo dojít k ovu později.
S těmi pokusy jsem to myslela tak aby se spermie dostali vždy do dělohy přes čípek, někdy to vyteče a třeba se to nedostane tam kam má (ale to je asi teda nesmysl)
O mimi se snažíme už od března, mám už za sebou 3měsíce utrogestanu, a nyní 2hý měsíc i clostyl a poprvé i pregnyl.
Tak asi tak je to semnou
![]()
Ahoj, ráda byh napsala i já svůj příspěvek o pregnylu.Byl mě píchnut v pondělí po clostylbegytu, měla jsem folikul 19mm a bylo jich víc. Mě pani doktorka řekla do 48hodin:-).jenže ve čtvrtek jde manžel na spermiogram a před ním má být minimálně3 dni sexuální absence:-).Takže jsme mohli zkoušet jen to pondělí. Sešo se to blbě najednou.Pani doktorka říkala at to zkoušíme hned ten čtvrtek po spermiogramu…prý může každý folikul prasknout jinak v časovém intervalu ![]()
@jizvíková píše:
Bolesti jsou normalni
Ovulace trva chvilinku, ale ty zmeny nabuzene homony mohou „bolet“ dele
telo je cele citlivejsisex po ovulaci smysl ma, ale ne moc dlouho, aby se stihly pomale spermie jeste dostat k vajicku. spermiim to trva max do 3 dnu, vajicko cestuje kratsi dobu, takze bych rekla, ze dva dny po ovulaci maximalne
Nezlob se na me ale tohle je blbost jako hrom… spermie cestuji k vajicku okolo 45 minut…a ovulace az 48 po pregnylu neni vubec zadnou vyjimkou…
Pregnyl jsem měla píchnutý v pondělí ve 12h.
proběhlo v úterý v 17h. a to přítel přijel opravdu jen účelně a zase jel do práce..myslíte, že to stačilo??? ![]()
Ahoj vsichni. Mate hrozne stesti, ze mate partnery, kteri si preji miminko stejne jako vy.
Po roce, co jsme se snazili s pritelem o miminko, jsme byly gynekologem odeslani na IVF. Tam jsme jeli, pritel dal spermie a brali nam krev. Za mesic jsem tam jela na ultrazvuk, kvuli ovulaci. Doktor mi fal Pregnyl, ze si ho mam v sobotu pichnout a v nedeli mame
Tak jsem mela radost, ze nejaka nadeje bude, ze se to muze povest a konecne bude detatko… Tak jsem si ho nechala pichnout a domluvili jsme se s pritelem, ze zacneme uz v sobotu vecer a i v nedeli a pro jistotu i dneska (pondeli) Ale pritel byl od soboty divny a samozrejme nic nebylo… V nedeli vecer jsme na to hupsly a on se me pritom zrptal, co kdyz se to povede… Ja odpovedela, ze o to prave jde, aby se to povedlo. A jemu to neslo… Takze nic. Jeste to svedl na me, ze za to muzu ja a ze neni stroj, aby mu nekdo diktoval, kdy se se mnou ma vyspat… Samozrejme uz druhy den bulim a bulim a nvim co dal s nim…
![]()
Ahojky, tak jak jste nakonec dopadli @Bara87? Já jsem na tom podobně. Snažíme se už přes rok, už jsem po druhé dávce pregnylu a teď čekám jestli přijde MS. Bohužel můj partner je vždy když se máme snažit tak je strašně unavený nebo v práci a chodí domů v noci. Takže vždy skončímu u jednoho tulení po pregnylu a dost. Jsem už z toho trochu nešťastná. Hlavně když všichni okolo mě jsou po měsíci těhotný.
![]()