Ovulace - žádný dominantní folikul

289
14.4.11 19:25

Ovulace

Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem dnes 15Dc, byla jsem dnes na prohlídce a doktor mi řekl , že foliky tam jsou , ale žáden dominantní… Jak tomu mám rozumět? už asi 2 dny mě pobolívá na levé straně podbříška? prosím poraďte děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
627
14.4.11 19:26

Ahojky nelli. taky řeším něco podobného, ale jsem už 28Dc.. :( snad nám někdo napoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.4.11 19:36

To jsem měla přesně já…měla jsem 3 folíky, ale žádný dominantní..bylo to 12DC a měly velikost 10-14 mm. Doktorka mi řekla, že vzhledem k tomu, že tam není dominantní, tak pravděpodobně ovulace nebude a folikuly zajdou. Takhle jsem to měla poslední 2 měsíce a ovulaci jsem měla potvrzenou ovu testama a i bazální teplotou..ale stejně si myslím, že zašly. Prostě ovu nebyla a jen se zvýšil progesteron, který se projevil pak na BT a ovu testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.4.11 19:36

No, dominantní folikul je ten, u kterého by mělo proběhnout prasknutí a uvolnění vajíčka (ovulace), pokud jsou 15DC folikuly malé např 10mm, tak k ovulaci nedojde. Dominantní folikul má kolem 19-25mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.4.11 19:44

sumaya, moniulik, nelia,

kocky nezufajte, z kazdeho foliku sa moze stat dominantny, len bohuzial vacsina gyn ocakava, ze to bude podla tabuliek okolo 14 dc.

ale 10 mm folik je pekny a kludne moze dorast a prasknut. priemerne za den narastie 2mm a praska okolo 20 mm. :-D

takze nella, ak su foliky, tak je velka sanca ze ovulacia pride, chce to len trpezlivost, istite pekne kazdy druhy den :palec:

sumaya, v nasej teme sa nam uz x krat potvrdilo, ze potvrdenie ovulacie kombinaciou BT a ovu testami je spolahlivejsie nez utz, takze ak ju mas takto potvrdenu, tak urcite prebehla :palec:

pri neprasknutom folikule sa sice moze progesteron zvysit, ale teplotu to zdvihne len na 3-4 dni, urcite nie na celu lutealnu fazu :-D

progesteron je totiz produkovany zltym telieskom a to vznika z prasknuteho folikulu :wink:

jowana, folikul moze kludne dorast a ked ma 10 mm vacsinou aj dorastie a ovulacia normalne prebehne, len neskor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
14.4.11 19:53

Soldi děkuji potěšila jsi mě.. ještě bych se chtěla zeptat na to pobolívání v podbříšku.. nevíš kdy před ovu se objevuje? je to asi individuální, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.4.11 20:06

Soldi..jo, dr říkala, že může dorůst, ale moc se netvářila. Ovu testy jsem měla pozitivní 3 dny po sobě..samozřejmě sme se snažili, ale nic, možná bude problém i jinde.
Ještě mi příjde divný, že na utz viděla cystu..pravděpodobně folikulární.

S tím progesteronem to teď chápu líp..díky :-) Já mám normálně ukázkovou křivku BT. Poslední měsíc sem se nesledovala a cyklus byl dlouhý 39 dní 8-o, takže ovu mohla být toho 25 dne. Asi zase začnu používat testy.

Jinak neelaa a Moni..nechtěla jsem vám zkazit náladu tím příspěvkem, jen jsem napsala, co mi řekla dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
14.4.11 20:09

Nevím sice jak je to s folikuly, ale mám zkušenost s bolestí břicha. Mě vždycky bolelo břicho v době, kdy měla proběhnout ovu (nemám potvrzené, že opravdu proběhla, ale vždy do 14 dnů buď došla ms nebo //). Mívám až křeče v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
14.4.11 20:16

Aspoero a prosím nevzpomeneš si kolik dní před ovu Tě to bříško bolelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
14.4.11 20:17

to podle me znamena ze mas ovulku pozdeji..jedine co muzu poradit je ze si koupis Ovulacni testy..diky nim jsem hned po prvnim testovani ovulky otehotnela(mela jem ovulaci az 21.DC) najdi si tu o tech testech diskuze..podle navodu bych z toho moudra nebyla nebo pokud budes mti zajem tak ti to napisu sama ze svy zkusennosti tak jak mi to popsala kamoska..diky testum budes mit jasno a klidek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
14.4.11 20:21
Moniulik píše:
Soldi děkuji potěšila jsi mě.. ještě bych se chtěla zeptat na to pobolívání v podbříšku.. nevíš kdy před ovu se objevuje? je to asi individuální, ze?

soldi ma pravdu..
a s tou bolesti..ja kdyz jsem mela pred ovulkou..tehdy jsem si tim jista nebyla tak me tak ypobolivalo a kdyz jsem si delal ty ovutesty tak me ten den co vysel pozitivni poprvi(to znamenea ze ovula bude kolem 12-24 hod.)pichalo napravo dole a vecer me tam primo desne pichalo.to jsme byli na nakupech v nemecku a ja rikam manzelovi..sup sup musime domu podle me uz je to tady:DD no a druhy den byl ovutest mnohem silnejsi(tzn.ze ten den ovulka probehla) a dalsi den uz zase jako ten prvni den pozitivni a pak uz ne..no a za 10 dni od ovulky jsem mela pozitivni tehutestik..podle me co jsem vypozorovala me popichovalo v podbrisku tak 2 dny pred ovulkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.4.11 20:26
Moniulik píše:
Soldi děkuji potěšila jsi mě.. ještě bych se chtěla zeptat na to pobolívání v podbříšku.. nevíš kdy před ovu se objevuje? je to asi individuální, ze?

ano, je to individualne, niekoho boli v podbrusku pred ovu, niekoho pocas, niekoho po ovu. neda sa moc podla toho orientovat. nechces skusit meranie BT? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.4.11 20:29
Sumaya píše:
Soldi..jo, dr říkala, že může dorůst, ale moc se netvářila. Ovu testy jsem měla pozitivní 3 dny po sobě..samozřejmě sme se snažili, ale nic, možná bude problém i jinde.
Ještě mi příjde divný, že na utz viděla cystu..pravděpodobně folikulární.

S tím progesteronem to teď chápu líp..díky :-) Já mám normálně ukázkovou křivku BT. Poslední měsíc sem se nesledovala a cyklus byl dlouhý 39 dní 8-o, takže ovu mohla být toho 25 dne. Asi zase začnu používat testy.

Jinak neelaa a Moni..nechtěla jsem vám zkazit náladu tím příspěvkem, jen jsem napsala, co mi řekla dr.

folikularna cysta je len neprasknuty folikul, je to pomerne bezny jav, folikulov spravidla rastie viac a ked nejaky nepraskne, tak sa z neho spravi cysta, ktora vsak zvykne odist s ms :-D

ja som mala 14dc folikul 8mm a ovulacia prisla 24dc a otehotnela som, takze kasli na doktorku :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
14.4.11 20:42

Holky, vůbec neberte vážně, že je 14 DC a vy nemáte dominantní folikul… Já s prvním synkem otěhu 28. DC! A to vím 100%, protože to byl jediný styk v měsíci a pak i těhu testy vyšli pozitivní až cca 42 DC. Vždyť taky která žena má ovu přesně 14DC? Většinou dřív nebo dýl. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
14.4.11 20:44
Davdan píše:
Holky, vůbec neberte vážně, že je 14 DC a vy nemáte dominantní folikul… Já s prvním synkem otěhu 28. DC! A to vím 100%, protože to byl jediný styk v měsíci a pak i těhu testy vyšli pozitivní až cca 42 DC. Vždyť taky která žena má ovu přesně 14DC? Většinou dřív nebo dýl. :wink:

no vždyt..ja otěhotněla 21.DC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital