Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
vsichni co zacinate,tak jse vitani,at se muzeme podelit o info
samozrejme jsou vitany i ostatni ![]()
Ahoj Sigip
,
jsem taky letošní začátečnice v Sanusu Pardubice, nyní již po ET a tudíž na neschopence a v očekávání. A TY?
Káďule píše:
Ahoj Sigip,
jsem taky letošní začátečnice v Sanusu Pardubice, nyní již po ET a tudíž na neschopence a v očekávání. A TY?
ahoj,napred mi vysvetli co je ET.tuto zkratku jeste neznam
v ocekavani myslis,jako ze uz tehu?a nebo teprv cekas jak to dopadlo???ja mam za sebou jedno IUI a bohuzel neuspesne a pristi tyden nas ceka druhe…
Ahojda, ET je embryotransfer, je to poslední část jednoho cyklu umělého oplodnění, kdy už Ti přímo do dělohy / stejně jako při IUI spermie/zavedou oplodněné embryo nebo více embryí a teď už jen čekám, jestli se uchytí.
IUI mám za sebou 2 a bez úspěchu, tak už jsme na nic nečekali a šli do „zkumavky“.
Jak jsi spokojená se Sanusem? Já teda moc
Chodím k Dr.Novotné.
Kdy jdeš na IUI? Držím palečky!!!
Káďule píše:
Ahojda, ET je embryotransfer, je to poslední část jednoho cyklu umělého oplodnění, kdy už Ti přímo do dělohy / stejně jako při IUI spermie/zavedou oplodněné embryo nebo více embryí a teď už jen čekám, jestli se uchytí.
IUI mám za sebou 2 a bez úspěchu, tak už jsme na nic nečekali a šli do „zkumavky“.
Jak jsi spokojená se Sanusem? Já teda mocChodím k Dr.Novotné.
Kdy jdeš na IUI? Držím palečky!!!
takze ET je vlastne IVF.jestli dobre chapu.proc jste sli tak brzo a nezkusili jeste IUI?treba by to vyslo..pristi tyden jedu na ultrazvuk a pak na IUI,jiz druhe
tak sem zvedava..ja chodim k Dr.Stepanovi a je fajn
kdy budes testit?
Ahojda, u DR.Štěpána ml. jsem byla jednou na UTZ, když Dr.Novotná byla pryč a byl moc fain, jako všichni tam ![]()
Další IUI nám už nedoporučili, abysme neztráceli čas, pojišťovna hradí IVF do 39let.
Testit vůbec nevím, mám strach z výsledku, dneska manža teprve koupí testík, tak myslím, že asi v úterý, to bude 10 dní po transferu. Jinak na krev mám přijet 20.5.ráno. Třeba se tam potkáme ![]()
Máš do Sanusu daleko? Já 70km, ale jsem ráda, že jsem ho zvolila.
cauky,aha,aha..a kolik stoji vubec IVF?nak zatim o tom nic nevim a doufam,ze ho nebudu potrebovat ani!
testit by se melo po 14dnech ne?ale kazdej testi jinak,no.ja se vzdy snazim vydrzet tech 14dni.jes to tezky,ale musim ![]()
pak dej vedet jak dopad testik ![]()
jo a nevim kolik to je km,ale autem to trva zhruba hodinu a neco.nejvic me tom stve to debilni dojizdeni ![]()
Ahojda, IVF stojí kolen 20tisíc, záleží na množství léků, pak jestli si necháš udělat prodlouženou kultivaci a pak jestli se bude mrazit. Ale co jsem četla diskuze, tak je Sanus jeden z nejlevnějších! Testit by se mělo 14 dní po zavedení, při IUI jsem netestila, prostě jsem čekala jestli příjde MS a ona mrcha přišla. Po IVF se může testit už i 10den, protože se zavádí několikadenní embryo, tak je to rychlejší.
Dojíždění je naprd, hlavně při IVF, jezdí se obden. Ale některý holky jezdí i 200km, tak my můžem být ještě rády, viď.
jezis to je hrozny!jezdit obden a jeste takovy prachy za to dat!je to fakt hruza a doufam,ze nas tohle fakt nepotka..kdyz se prvni IVF nepovede,tak pak druhe se plati a nebo v jednom placeni jsou dva pokusy?chapes jak to myslim??
tak to drzim palce aby to dopadlo hned na poprve!
No buď zbyde něco v mrazáčku, tomu se pak říká KET, je to cyklus bez stimulace, jako IUI, jen tam jedeš na UTZ kdy bude ovulace, pak píchneš Pregnyl a zavedou rozmražený embrya, stojí to kolem 3000kč.
Jinak pojišťovna přispívá na 3 celý cykly IVF, takže každý cyklus pak stojí kolem těch 20tis, KET se do toho nepočítá. 4. IVF už se musí platit celá, pokud to někdo chce, a je to 60-70tis.
Takže Ti přeju, ať Vám dopadne IUI a nemusíš nic dalšího absolvovat. I když to IVF vůbec nic nebylo, měla jsem z toho větší hrůzu, fakt.
Můžu se zeptat kolik je Ti let? Mě bude 37.
tak to jsou dobry palky 60-70litru.ja se toho IVF nebojim,jen je to dojizdeni hrozny,ze tam musis jezdit obden.tohohle se spis desim.a kdyz vycerpas ty 3IVF na ktery prispiva pojistovna,tak treba dalsi rok pripiva znova nebo uz nikdy.u IUI ti kazdej rok zaplatej 6pokusu.pokud sem to dobre pochopila.je to tak?
me bude 26,snazime se dlouho a furt nic a hlavne je u me problem,ze sama MS nechodi.musim na injekce a nebo hormony.ted se me po hormonech udala cysta a ja skoncila v nemocnici.tak musim na vysetreni stitne zlazy a pak se uvidi,jaky mi daj dalsi prasky na to ![]()
No štítná žláza je prevít, ale pokud je dobře léčená, v pohodě se může těhotnět.
IVF jsou jen 3 pokusy, ani v jiným CARu Ti pak další neudělají, proto se před každým cyklem posílá žádost na pojišťovnu, aby se zabránilo nějakým podvodům se změnami CARu nebo se změnou pojišťovny. Je to blbý, drahý operace pojišťovna zaplatí každýmu a pomoc bezdětným párům jen omezeně.
To IUI je 6pokusů a myslím, že další už taky ne, ani jiný rok, ale to se ještě zeptej, Taky to není dobrý, spousta holek má po Pregnylu cysty.
je to des.hlavne,ze si clovek plati socialni a zdravotni a kdyz je potrebuje,tak dostane prd a nebo jen neco.pristi tyden jdu na druhou IUI,tak se zeptam co nas bude cekat,kdyz se ani druha nepovede.myslim,ze po 3.IUI se posila na naky profuky vejcovodu a tak
uvidime no..slysela sem,ze kdyz se lecis se stitkou,tak se prej hur tehotni ![]()
jaky je problem u vas?