Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi věk u obou, manžel spermiogram nic moc, já FSH v krvi už dost vysoký, ale 4 vajíčka se prý krásně oplodnily, jenže přirozeně už by to šlo těžko a utíkal nám čas, zkoušeli jsme to poslední dva roky a pak i ta IUI nic. DR říkala, že škoda že jsme nepřišli o rok dřív. A štítku mám taky trochu nemocnou, víc jak 10let, ale poslední 2 roky jsem bez léků, nedělaly mi dobře a je to lepší.
Našla jsi na diskuzích někoho, kdo otěhotněl díky IUI ? Já teda ne, ale nechci Tě vůbec odrazovat, jen mě to taky zajímalo, když jsem to podstupovala. Šance je prý 10 - 15 %. Jesli máš průchodný vejcovody, tak by neměl být problém.
jj,koukala sem do par diskuzi.nekomu se to povedlo na poprve,ale vetsinou to pry vyjde az tak na ten 3.pokus.kdyz mi Dr.rekl,ze uspesnost je jen 10-15procent tak sem byla docela zklamana
nevim jestli mam dobre pruchodny vejcovody.doktor nic nerikal,takze nevim a ani nevim jak se to zkistuje..co je FSH?my prave nechali rok osudu a kdyz se nedarilo,tak hned jsme jeli do sanusu.ale nastesti me tam zatahla kamoska,ktera uz je tehu a povedlo se jim to pri 3.IUI a jeji pritel ma hoodne pomaly spermiky a povedlo se.mate naky vitamy a nebo naky caje?holky tu pisou o cajich,ze jim i pomohli.zensky caj je gravozen a chlapsky caj je don chuan..
Tak to je dobře, že to vychází.
No ty vejcovody se zjistí jedině při laparoskopii.
FSH je hormon, který Ti taky nabírali z krve při vstupním vyšetření, ten může za růst folikulů v kterých jsou vajíčka, normální je do 10, já měla 12,5, což je už blbý. Čaje nemáme, jen manžel baštil vitamíny, spermií bylo hodně, byly i rychlý ale normálních jen 3%. No i tak je našli a píchli do vajíček a ty se oplodnily, takže dobrý, jen jestli se mimísek udrží.
Ty chodíš k Dr.Štěpánovi mladšímu?
tak pokud se povedlo oplodneni vajicek,tak zavedeni uz bude hracka a to ostatni snad taky.dali ti naky leky,ktery napomahaji k udrzeni a nasledne tehu
jj,chodim k Dr.Stepanovi mladsimu.pry tam pracuje,otec a pak 2synove.ja zapomela,napred laparka a pak kdyztak to profukovani.byla bych stastna i kdyby vysla uplne ta posledni IUI..ke komu chodis ty?kdyz ze tam jedes?ja 18.
Já 20.ráno na krev. Chodím k DR.Novotný. Dr.Štěpán je sympaťák, myslím, že je tam jen jeden syn a otec, který Sanus zakládal, ale nevím to na 100%. ten otec tam asi jen slouží, v týdnu tam nikdy nebyl, když jsem ležele po ET, tak s ním setra mluvila po tel co ho čeká na víkend za výkony. Ale jsou tam bezvadný všechny.
Léků Ti dají až dost! Hlavně při stimulaci a pak po odběru vajíček se zavádí 6ks denně léku na udržení těhotenství, takže pak roste břicho i chutě a bolí prsa… ![]()
18.máš ultrazvuk nebo už IUI?
Ahoj holky, jen zdravím a přišla jsem vám dodat optimismus a naději, já jsem v Sanusu otěhotněla při 2. a 3. pokusu stimulovaný IUI, tak neházejte flintu do jetele
… držím palce na testování po IUI aj IVF!L.
Ahoj Laduš
,
děkujeme, to jsou super zprávy, takže máš dva drobečky díky IUI?
Káďule píše:
Já 20.ráno na krev. Chodím k DR.Novotný. Dr.Štěpán je sympaťák, myslím, že je tam jen jeden syn a otec, který Sanus zakládal, ale nevím to na 100%. ten otec tam asi jen slouží, v týdnu tam nikdy nebyl, když jsem ležele po ET, tak s ním setra mluvila po tel co ho čeká na víkend za výkony. Ale jsou tam bezvadný všechny.
Léků Ti dají až dost! Hlavně při stimulaci a pak po odběru vajíček se zavádí 6ks denně léku na udržení těhotenství, takže pak roste břicho i chutě a bolí prsa…
18.máš ultrazvuk nebo už IUI?
ty jo,nebejt tech prasku,tak za chvilku asi vymreme
co sem byla naspoled u Dr.tak jsem mela jinyho doktora,pze Stepan tam nebyl a ten Dr.rikal,ze chodim k jeho bratrovi.tak tam je treba nove
jedu teprv na ultrazvuk a pak bud ctvrtek nebo patek na IUI.
a jak se citis ty?myslis,ze se zadarilo?
Laduša píše:
Ahoj holky, jen zdravím a přišla jsem vám dodat optimismus a naději, já jsem v Sanusu otěhotněla při 2. a 3. pokusu stimulovaný IUI, tak neházejte flintu do jetele… držím palce na testování po IUI aj IVF!L.
dekuju,obcas je potreba cloveka povzbudit a dat vedet,ze IUI pomaha
to je krasny,ze prckove takhle vysli ![]()
Aha, tak tam asi fakt jsou tři Štěpánové, to je dobré vědět ![]()
Nevím nevím, cítím se nafouklá jak bublina, ale to dělá ten Utrogestan, je ještě brzy na nějaký závěry, ale mám čím dál větší strach a přitom nebude konec světa, když to nedopadne, ale řekni to svý duši a srdci, viď. Po IUI jsem to tak neprožívala, to se ale neužívají koňský dávky hormonů, který Ti rozhodí celý tělo, takže teď neustále bulím jak želva…a mám černý myšlenky.
Třeba se v pátek v Sanusu potkáme. Myslím, že budu muset čekat na výsledky. IUI dělají kolem 11h viď?
ja po 1.IUI mela dost velky nervy a hodne sem to prozivala.sem cita,takze si vsechno moc beru a tak.nevim jestli na IUI pojedu ve ctvrtek nebo v patek.zalezi jak rekne doktor.nejhorsi ale je,ze ve ctvrtek musim na vysetreni ty stitky,tak doufam,ze nerekne at prijedem ve ctvrtek.protoze bych musela zrusit stitku a objednani trva docela dlouho.zhruba mesic a neco.tak by se mi nechtelo zase cekat
snad pojedeme az v patek.to je asi jedno v kolik se dela IUI,ne?prvni me dali ve 12h
kdy mas teda v planu testit?at vim,kdy drzet palce ![]()
První těhotenství nakonec zamlklo, ale hned za 3 měsíce se zadařilo při dalším pokusu a teď už jsem 23. týden
… takže já na IUI věřím, i když má jen nízkou úspěšnost, ale u tebe K. je to něco jinýho, tam tlačí věk, takže držím palec na testování, já bych to zejtra už nevydržela a zkusila desítkovej mammatest, ale nechci tě pokoušet, … zklamání bolí, ale zas je fajn vědět, že máš ještě sněhuláky ![]()
tak to gratuluji,ze uz 23tyden ![]()
sice vek hraje roli,ale kdyz muzou otehotnet 50lety zensky,tak nejvic asi zalezi na telu,jak se k tomu vsemu postavi a vyrovna.takze neztracej nadeji,umira posledni..
Ladi, mám přesně ten Mamatest 10, včera ho manža koupil, ale bojím bojím…
Testit budu nejdřív v pondělí. A to jsem říkala sestřičce v Sanusu, že test vůbec ani kupovat nebudu, že vydržím do krve, frajerka ![]()
Laduš, gratuluju k miminku, víš co to bude? Prý v CARu se dělají víc kloučky ![]()