Ovulace - podle čeho vypočítat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2899
24.4.11 11:48

Ahojky,

já jsem ze začátku také nějak neřešila ovulaci a nějké to info o tom nehledala a tak jsem pracovala s chybnou informací, která se mi vůbec nepřizpůsobovala… a to s tím, že ovulace nastává tak kolem 10 DC (dne cyklu)… no ale to je průměr když má někdo cyklus cca 28 dní. Až když jsem to začala řešit jsem vlastně poznala lépe své tělo… teď už ovu poznám sama…

Pár informací (doufám, že přijdou vhod)…
Když máš upravený cyklus prášky tak je asi nejlepší zainvestovat do ovu testů a koupit si jich třeba 10 a ty ti pomohou… jak už tady někdo psal, tak tam je tabulka kdy doporučují testovat… taky jsem si myslela, že ty testy jsou pozitivní, protože tam byla ta druhá čárka „dost“ silná, ale když přišla ta skutečná, tak mi to hned docvaklo a skutečně je hodně silná (dle příbalového letáčku by měla být stejně jako ta kontrolní, nebo i silnější). V tu dobu jsem vypozorovala i tzv. ovulační hlen (malé množství zcela čiré, velmi pružné! - takže už jsem si to spojila, že to bude opravdu pozitivní)… někdo těmi ovu testy testuje i 2× za den aby to neprošvihl, ale to asi není nutné…

Pak je tady také měření bazální teploty, ale to je docela dlouhodobá věc - než se z toho dají vyvodit výsledky (o tom více na jiných diskuzích).

Ten ovulační hlen se objevuje také třeba ve dvou dnech před a při ovulaci…
Jinak tabulky na netu jsou také zavádějící… mě to zbytečně svedlo do jiných dnů… (mám cyklus 33 dní a ovu jsem dle testů pak zjistila nějaký 19-21 DC).

Jinak ovulace se vlivem hormonů a stresu může posunout o několik dní…
Nejlepší jsou asi ty ovu testy… opravdu testi ale spíš delší řadu dní za sebou ať z toho můžeš vyvodit výsledek a pak už budeš vždycky tak nějak vědět… (já testovala i po ovu abych viděla, zda ta čárka pak zase zeslábne a tím jsem si byla jistá tou nejsilnější - fungovalo to).

Držím pěsti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19022
24.4.11 12:29
janca.markova1984 píše:
jééé a jak se jmenujou ty testy ktere pouzivas?no ja si testla v pondeli ale pak jsme az do ctvrtka delali tuli tuli :hug: :lol: tak si myslim ze jsem ji mohla stihnout,snad no uvidime vcera jsem se dozvedela ze je dalsi moje kamoska tehotna,jako ja jim to preju strasne ale ja uz taky chci :nevim:

Life light, jiný v lékárně neměli… To je přesně, kolem mě to taky těhotní, většinou na první pokus a samozřejmě jim to přeji, ale je to pak na palici, že já chci taky a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.4.11 00:39

podla mna internetove stranky nie su spolahlive. Meranie BT a k tomu este pozorovanie dalsich symptomov ako je hlien je ovela spolahlivejsie.
dnes uz existuju male pocitace, co ti vedia zistit ci sa nachadzas plodnej alebo neplodnej faze :-)
hore hlavu, pojde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
25.4.11 15:07

no na tom letaku psali 8den tak prave mi to v nedeli skoncilo a v pondeli byl ten osmej den tak jsem to skusila ale nejakej ten vytok nebo ten hlen nebo co to je jsem mela ve stredu tak jak tak koukam tak jsem se zase asi netrefila i kdyz jsme s pritelem delali tuli tuli az do ctvrtka myslim ted nebo do stredy?uz nevim,jo tak to ja si pak nakoupim ty ovulacni testy a uvidim teda budu zkoumat carky :mrgreen: a ja myslela ze kdyz nemas ovulku tak tam neni zadna carka ja myslim ze ty moje byli stejny ach jo jak mam poznat jestli byla svetlejsi??? zeby mikroskop :lol: tak se zatim holciny mejte a dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
28.4.11 10:43

Holky,
me to podle tech internetovych stranek vychazi plus minus den. Pokud znate delku cyklu, delku lutelani faze a delku MS tak by to melo vychazet plus minus den.
Ja mam cyklus 32dni s lutelani vazi 12dni. a Ovulaci mam kolem 19-20dne cyklu.
Uplne stejne jak mi to vypocitaji ty internetove stranky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19022
28.4.11 11:25
janca.markova1984 píše:
no na tom letaku psali 8den tak prave mi to v nedeli skoncilo a v pondeli byl ten osmej den tak jsem to skusila ale nejakej ten vytok nebo ten hlen nebo co to je jsem mela ve stredu tak jak tak koukam tak jsem se zase asi netrefila i kdyz jsme s pritelem delali tuli tuli az do ctvrtka myslim ted nebo do stredy?uz nevim,jo tak to ja si pak nakoupim ty ovulacni testy a uvidim teda budu zkoumat carky :mrgreen: a ja myslela ze kdyz nemas ovulku tak tam neni zadna carka ja myslim ze ty moje byli stejny ach jo jak mam poznat jestli byla svetlejsi??? zeby mikroskop :lol: tak se zatim holciny mejte a dekuju

Jakmile máš dvě stejně silné čárky (nebo i silnější tu kontrolní) na ovu testu, tak to znamená, že ovulace nastane za 24-48 hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19022
28.4.11 13:44
Peczka píše:
Ahojtě holky s přítelem se snažíme 4.měsíce..jsem ráda že jsem tyhle stránky našla :-) abych se přiznala taky jsem to vždy počítala na internetu :mrgreen: ..ale pak mi na gyndě řekla že to nemusí být vždy uprostřed..tak jak tak koukám začnu s měřením a ovu testy..ikdyž podle asi budou lepší ty ovu testy..jak tady čtu něškdo má za 30,– ja myslela že jsou dražší proto jsem do nich nechtěla jít at neutratím majlant..dnes jsem byla v lékarně pro teploměr, tak se tam ještě odpoledne po práci zastavím pro ovu testy..doufám že to tento měsíc klapne :dance:

Oni totiž je maj jak kde, nabídnou ti za 50,– kc jeden a přitom maj i za 30,– v balení dva… Taky jsem nejdřív naletěla na ty dražší, tak jsem si řekla, že mě to zruinuje, ale těch 30 kč je v pohodě… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
28.4.11 16:26

mne mamtest stoji 43 :lol: mam drazsi :lol: no jasne na co drahej.no tak ja teda vubec nevim jak mi to cele dopadlo cekam :zed: porad mne boli bricho jak ma mensrtuaci a jsem nervni jinak nic a mam to dostat az za 14dni ale neverim tomu :nevim: uz to trva dlouho,ale kez by :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
29.4.11 08:34

Holky, můžu se zeptat?
POslední ms jsem dostala 13.4. ale pět dní před jsem špinila. Tak odkdy mám počítat cyklus? Od pravého krvácení? nebo už od špinění? Já jsem teda začala počítat až od krvácení.
Protože jsme jeli na Velikonoce pryč, neměla jsem sebou ovutesty a tak jsem jen sledovala hlen, ten byl 11DC 12DC a 13DC jen dopoledne. Večer už tam nebyl úplně čirý. Následovalo tulení. Myslíte, že mám šanci na otěhotnění?
Děkuji a přeji všem pozitivní těhutesty!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.4.11 21:28

Ahoj Denisa7, pocitat cyklus sa ma od 1.dna cyklu a na spinenie zabudni :-) hlien sa meni ked je uz po ovulke. pocitas to dobre :-) vela stastia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
30.4.11 15:59

díky :-)
a po ovulaci znamená, že to vajíčko prasklo a přežívá těch 24 hodin, nebo už ztratilo schopnost oplodnění? protože dopo hlen byl.
Ale je mi jasné, že by to byla velká náhoda při prvním snažení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
30.4.11 23:50

vajicko je schopne oplodnenia len 12-18 hodin, takze vela casu nemas. skus sa pozriet na otehotnet-cyclotest.cz. styk by si mala mat tak 2 dni pre ovulaciou. ked je hlien najtahavejsi ako bielko vajicka tak vtedy je najlepsi na oplodnenie ale to, ze kedy sa zmeni na menej kvalitny hlien budes vediet az na druhy den… je tam vela informacii ako otehotniet :-) a dont worry, urcite sa to podari :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
1.5.11 07:38

díky, mrknu se.
no nezbývá než čekat a zkoušet dál :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
3.5.11 00:30

jasne, treba skusat. drzim Ti palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
5.5.11 20:56

ako ti to ide? pocula si uz o cyclotest baby? taky maly minipocitac cyklov. Ja som s tym velmi spokojna a kazdy mesiac mi to ukaze plodne a neplodne dni a dokonca aj ovulaciu. je to prakticke a da sa rychlejsie otehotniet :-) drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí