Ovulace - podle čeho vypočítat?

6792
19.4.11 22:29

ovulace

Ahoj holky,jsem tady nova..uz asi tri roky se snazim o mimi,no spis jsem to nechavala tak volne plout i kdyz jsem si to prala,ale ted uz opravdu tri mesice zacinam byt silena a zkoumam co se da.. :lol: no ale ted muj problem,vzdy jsem mela menstruaci tak ob tri mesice takze sjem ani nepocitala ovulaci a tak ale doktorka mi konecne dala oestrogel a utrogestal a menstruaci mam po 25dnech a vcera jsem si sla koupit ovulacni test(delala jsem ho poprve) a tam pisou ze to mam zkusit osmej den po menstruaci coz zrovna vcera bylo a vysla mi tam dalnice :pankac: tak jsme se ted tri dny tulili ze ono to i tak hezky vyslo ale ted jsem zajela na nejake stranky co vam vypocitaji ovu a vse jsem tam vyplnila a prej mam ovu az v patek a sobotu?to je naka blbost ne?myslite ze bych si mela zkusit udelat test jestli ty stranky nekecaj?nevim co si mam o tom myslet :nevim: a podle koho se mam teda ridit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
19.4.11 22:31

Tak když si uděláš ovu test, tak tím nic nezkazíš, ale myslím, že nějaký internetový stránky nemůžeš brát tolik vážně, protože u každýho je to jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
19.4.11 22:38

a ty vis kdy mas ovulaci?co tomu rikas?zkus to tam taky vyplnit :oops: http://www.naseporodnice.cz/…odne-dny.php?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
19.4.11 22:45

Pokud byl test pozitivni,jako bernou minci ber ten test a ne nejaky vypocet ne internetu.

Ja mivala ovulaci od 17-25DC,kazdy cyklus jiny den,zjistila jsem to merenim bazalni teploty cca 6mesicu.
Vypocty na internetu vetsinou pocitaji s cyklem 28dni a ovulaci nekde v pulce cyklu.A pokud nemeris bazalni teplotu,nevis jak dlouhou mas lutealni fazi.

Zkus si treba procist tohle http://www.rodina.cz/clanek3826.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
19.4.11 22:47

Výpočet ovulace jakýmkoliv počítadlem pouze stanoví ovulaci a plodné dny ze statistického hlediska - tzn. vůbec nemá šanci postihnout jakékoliv výkyvy v cyklu - nachlazení, stres, cokoliv může ovulací pohnout i o pár dní od toho statistického průměru.
Na druhou stranu ovulační testy detekují přítomnost LH hormonu, který ovulaci spouští. V okamžiku, kdy vyjde ovulační test pozitivní (tzn. obě čárky stejně silně barevné nebo ta testovací dokonce silnější), tak ovulace nastane v průběhu příštích 36-48hodin.
Takže pokud jsi dneska měla pozitivní ovulační test, ovulovat budeš nejspíš tak středa/čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.4.11 22:48

Já nejsem dobrý vzorek, beru antikoncepci. Navíc nemám ani nejmenší tušení, jak dlouhou mám luteální fázi :-) Ty jo?? Podle toho se pak výpočet ovulace hodně liší :nevim: Já prostě osobně bych rozhodně nevěřila internetové kalkulačce, ale jen tomu papírku, co držíš v ruce. Net přece nemůže vědět, jak se chová konkrétně tvoje tělo. Existují například ženy, které mají ovulaci v době menstruace nebo těsně po ní. Moje kamarádka například dvakrát otěhotněla den po skončení MS (tu měla pravidelně 4 dny/28 dní, takže rozhodně nebyla v půlce cyklu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
19.4.11 22:51

Mně teda na té stránce vyšly úplné bludy. Mám ovulaci tak o týden dřív než oni. :lol:
Abys to takhle mohla sama určit, musela bys znát nejen délku cyklu, ale ještě bazální teploty, sledovat hlen a děložní čípek. Když toto neděláš, tak ovulační testy jsou určitě dobré vodítko.
Na tu stránku už nechoď. :palec:
Přeji brzké těhu. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
19.4.11 22:53

no nemerim teda merim ale vzdycky na to zapomenu takze merim obcas a to tam mam vzdy tak 36,5 vic jsem jeste na teplomeru nevidela ale jak rikam nemerim :zed: ono to ani moc nejde koupili jsme si stenatko a spinka se mnou v posteli a jakmile se hnu tak mne celou kouse :roll: ale dekuju hned jdu na to juknout.a pridavam jeste fotku ted jsem koukala ze nejaka holcina sem dala fotky ovu testu a holky reagovaly ze moc neplatej i kdyz tam mela krasny carky,tak sem dam fotku treba mi taky nekdo napise ze to neplati :lol: a budu mit jasno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
19.4.11 22:58

ale mam blbej fotak jinak jsou videt uplne stejne…ale dekuju holky jste zlaty :huban: snad se to brzo povede jinak zesilim no tenhle test mi vysel vcera takze pondeli a tulili jsme se v nedeli,pondeli,utery coz je dneska a tak teda premluvim pritele i na zitra :pankac: kdyz uz teda snad poprve v zivote vim kdy ji mam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.4.11 10:45

ahoj jani, teď tě možná nepotěším, ale tohle vážně nevypadá na pozitivní test…Testovačí čárka je totiž slabší než kontrolní - jako horší foťák být může, ale to by spíš byly vidět obě čárky stejně blbě, ne?

takže PRO JISTOTU testuj dál, a hlavně pozor na pití - prostě důkladně prostuduj návod - tam je to popsaný důkladně jak ho použít.
takže vyčurat, aspoň tak 3 hodiny nepít a pak testnout, čárky musí být stejné nebo ta testovací silnější.
Já si párkrát taky už myslela, že by to mohl být pozitivní test, a pak na mě jednoho dne vylítlo tohle a bylo jasno - ty předchozí pozitivní nebyly.
takže to bude vypadat třeba takhle (můj pozit. ovu test):

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
21.4.11 17:34

ahojky,no to jsi me moc nepotesila ale neni nad uprimnost :lol: no co se da delat za jak dlouho si mam zkusit udelat test ?treba za tyden?mohlo by tam neco byt kdyby nahodou :mrgreen: ale nevim no uz se snazim fakt dlouho takze jestli otehotnim tak budu mit takovou radost ze mne odvezou do blazince :lol: jo jo vse jsem si poradne precetla ale diky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.4.11 07:23

janči: za týden?? nééé…dneska :wink:
je nejvyšší čas, ovu test se ti ukáže pozitivní 12-48 hodin před ovulací a jestli jsi dneska 14DC tak mohl být taky pozitivní včera…

Ideální je testit tak cca 10 den (při cyklu 28 dní) a víceméně testit každý den, dokud nebude pozitivní, může být pozitivní i třeba až 17 DC s tím, že máš trochu zpožděnou ovulaci… Jako vleze to trochu do peněz, ale testění ob den nebo ob dva nemá moc smyslu-to je spíš o náhodě :wink:
každopádně držím palce :hug: ať se zadaří co nejdřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
23.4.11 22:20

ale ja mam menzes po 25dnech tak kdy teda? jsem z toho jelen :nevim: teda jelenice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19014
24.4.11 08:49
janca.markova1984 píše:
ale ja mam menzes po 25dnech tak kdy teda? jsem z toho jelen :nevim: teda jelenice :lol:

Když si přečteš návod na testech, tak tam máš tabulku, kdy máš podle délky cyklu začít testovat. Já mám třeba cyklus 29 dní, tak jsem měla začít myslím 13 DC (nebo 12 DC, ted nevím přesně), já začala testovat v úterý, kdy jsem byla 13 DC a ve středu a čtvrtek jsem měla testovací čárku silnější než kontrolní a ovulace nastala dle mě včera večer (což vychází těch 24-48 hodin po pozitivním testu). Včera byla ta čárka na testu už slabší… Snad jsem to vysvětlila. Ale je potřeba to opravdu testovat pak každý den, nejlíp, dokud čárka nezačne slábnout… Sice to leze do peněz, ale já kupuju dva testy za 30 kč, to není zas tak zlý. Testovala jsem tento měsíc taky poprvé, a aspoň vím, že ovulace probíhá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
24.4.11 11:26

jééé a jak se jmenujou ty testy ktere pouzivas?no ja si testla v pondeli ale pak jsme az do ctvrtka delali tuli tuli :hug: :lol: tak si myslim ze jsem ji mohla stihnout,snad no uvidime vcera jsem se dozvedela ze je dalsi moje kamoska tehotna,jako ja jim to preju strasne ale ja uz taky chci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí