Ovulace - ano či ne

6453
20.11.09 17:27

Ahojky a měla jsi někdy na ovu testu dvě čárky? a co zkoumání hlenu? prosím tě se stresem si nedělej hlavu - děti se rodily i za války a to měli lidé sakra stresy…to neřeš a hlavně kašli na kecy jak na to nemáš myslet a podobné bludy. Já bych asi zkusila jeden měsíc sáhnout do kapsy a nakoupit kupu ovu testů a testovat a testovat a testovat. BT ti neporadím-já na to nikdy neměla trpělivost, já postupovala podle ovu testů - ale já mám ovu pravdielnou koulem 13dne cyklu. prostě bych doporučila příští cyklus od nějakého 7dne cyklu čůrat na testy - nenapitá, ve stejnou dobu-do té doby dokud nebudou 2čárky - když by nebyly tak příští cyklus naklusat na MUDr aby ti podle hormonálních hladin a UTZ tu ovulaci potvrdili případně vyvrátili nebo alespoň napsal doporučení do CARu a ten Car pak tak nějak plus mínus vychází na ten březen - takže můj postup by byl asi takový že bych zavolala co nejdřve do CARu a objednala se na konzultaci - stejně tě nevezmou dříve jak v tom březnu a do té doby statečně čůrala na srandovní papírky. S Fertimedem zkučenost nemám,ale Olomouc není tak daleko od Brna a tam je podle referencí bezvadný Reprofit,takže bych možná zvážila ten. Čus bus, snažení zdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LEM
669
20.11.09 17:29

No tak s ovulačníma testama ti sice neporadím a BT jsem si začala teď měřit co se snažíme o druhý. Jinak my jsme se snažili rok a vyšlo to. Všichni říkají že se to do roka povede a nám to vyšlo, tak zkus být ještě trpělivá. Možná proto ještě doktor čeká. Vím že to není jednoduchý. Já jsem taky myslela že zešílím. Při každé M jsem brečela a jak se to zpozdilo o den testovala jsem. Jinak pak u nás v rodině začali problémy a tak jsem myslela na něco jiného a najednou jsem byla v tom. Takže asi fakt myslení stále na to moc nepomáhá. Tak přeji pevný nervy a ať ti to brzy všechno vyjde a hlavně dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
20.11.09 17:34

Zuzi…nejdřív k tvé otázce,zda na ovulaci může mít vliv i stres,tak já myslím,že určitě ano,ale podle mých zkušeností i když jsem si teď stresu užila dost,ta zrovna tohle jse nepostřehla.Ale co určitě má vliv je nemoc a různé léky.

Podle mého názoru jsi měla ovulaci při té nižší teplotě,pokud teplota začne stoupat,už je po ovulaci.Doporučuji ti měřit BT pár měsíců abys zjistila jak tvé tělo reaguje a přibližnou teplotu v době ovu.Po MS může být ještě BT trochu vyšší pak se ustálí na nějakém stupni a jakmile začne klesat,je třeba vychytat ten správný den. :wink:

My už se snažíme pár let a v lednu se chystám na IVF do Pronatalu v K.Varech.takže s Oloumoucem ti neporadím.

A pokud se snažíte 9 měsíců,chápu doktora,že čeká do března,zatím se nic neděje,teprve až po roce se začíná s lečbou neplodnosti.Nám se například dcera povedla po roce a půl.Takže ti držím palečky a hlavně žádné nervy,ještě do března můžeš klidně otěhotnět.Hlavně se na to moc neupínej i když já vím…když je velká touha po miminku,jde to těžko.Držím palečky!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
20.11.09 17:35

Sue, ta teplota odpovídá tomu testu. Ovulaci jsi měla poslední den nízkých teplot, v den kdy jsi naměřila 37 už jsi měla po ní a tudíž test byl negativní. Pozitivní je test před ovulací. BT se zvyšuje až po ovulaci - není to tudíž nástroj ke zjištění „jo, teď mám ovulaci, hup na to“ ale pouze se ujistíš, že byla, případně po dlouhodobějším sledování můžeš už dopředu vědět, kdy asi bude (za předpokladu pravidelných cyklů). Ovu testy jsou právě na to předpovědění. Ale zase nefungujou na každém. Udělej, jak radí Mišmiš, nakup zásoby a testuj jak divá. Ty testy se dají na netu sehnat za docela dobré ceny - takové ty namáčení proužky - že na tom aspoň člověk nenechá majlant :wink:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
20.11.09 17:41
LEM píše: …Já jsem taky myslela že zešílím. Při každé M jsem brečela a jak se to zpozdilo o den testovala jsem. Jinak pak u nás v rodině začali problémy a tak jsem myslela na něco jiného a najednou jsem byla v tom. Takže asi fakt myslení stále na to moc nepomáhá. Tak přeji pevný nervy a ať ti to brzy všechno vyjde a hlavně dobře dopadne.

Jenže tohle prostě nefunguje u každého, já jsem měla vloni půl roku hodně blbý období manžel bez práce + nemoc a následné úmrtí blízkého člověka z rodiny + hafo dalších - tudíž bych řekla, že bylo o zábavu postaráno a stejně jsem neotěhotněla. Takovéhle řeči mě akorát vytáčely, než aby mi pomohly.

Z toho pro Sue vyplývá kašli na všechno co kdo říká, stejně ti nic z toho k otěhotnění nepomůže :wink: Držím palce ať se co nejdřív zadaří :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1960
20.11.09 17:45

Zuzi a nemůžeš změnit doktora?Představ si,že já díky blbýmu doktorovi,který mi na moji žádost odmítl udělat testy dřív než mi nasadil hormony,prodělala mrtvici.Bylo to hrozný,ale nevzdávám to,změnila jsem doktora,a najednou se konečně něco začalo dělat.Ten starý doktor mi už léta tvrdil,že je to jen v psychice a že jsem zdravá i když jsem v 9tt,o miminko přišla.
Prostě nejhorší je srážka s blbcem a někdy může jít i o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
20.11.09 17:48

Sue, klidně se snaž, já jsem začátkem července brala ATB (na močák) a zrovna jsem otěhotněla :wink: (po 20 měsících). Jinak výborné stránky o měření BT jsou:
http://merenibt.xf.cz/
tam najdeš všechny potřebné informace.

• Citovat
  • Upravit
1960
20.11.09 17:49

Antibiotika jsou blbý,hlavě kdybys náhodou otěhotněla.Ale třeba mojí švagrový se to stalo a hned jak zjistila že je těhu,běžela k dr.a ten jí dal nějaký léky na udržení.A teď má krásnou holčičku.

Pokud jsi nemocná a bereš léky,může se stát,že ovu neodhalíš ani testama ani BT.A přesto proběhne.Ale taky se stává,každé z nás,že aspoń jeden cyklus v roce je anovulační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
20.11.09 17:52

Jo takovýho doktora jse taky měla,radil mi polohy a taky mi tvrdil,že se máme snažit když se teplota zvedne.Achjo,je to možný,že ještě takový dotoři ještě jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
20.11.09 17:53

Sue, spousta obvodních gynekologů ví, mě připadá, prd. Když si vzpomenu na toho mého, který mi cpal estrofem a proveru - to jsou hormony, které v kombinaci působí jako antikoncepce. Prý po nich otěhotním. Naštěstí, že jsem si měřila BT a viděla jsem, že po těch hormonech nedochází k ovulaci, tak jsem je vysadila a k němu už nešla. Taky mi jen tak podle toho, že jsem měla slabou MS diagnostikoval nefunkční vaječníky a manželův nadprůměrný SPG se mu zdál špatný. Nějak po 10 měsících snažení jsem se objednala do CARu - lhůty jsou tak 2 měsíce a tak mi to vyšlo, že jsem tam šla nějak po roce snažení a tam se mi aspoň plně věnovali.

• Citovat
  • Upravit
6453
20.11.09 17:54

No jo - hlavně prosím tě SER na ty kecy že máš být trpělivá a nemyslet na to - pardon ale to pýšou rychlobřezí osoby které s neplodností mají zkušenost asi jako já s jízdou na slonovi - prostě myslí na to, plánuj a neboj se - OPRAVDU neexistuje žádný průkazný statistický důkaz toho že psychický stav,myšlenkové pochody a chování dotyčné se nějak váže na těhotenství,nevím jaký zázračný hormon nebo co máš na mysli,ale ten se opravdu nevytvoří tím,že na to najednou přestaneš myslet - blbost, blbost. pokud jsi objednaná do CARu - centrum asist.reprodukce-v tvém případě Fertimed-tak jen dobře - udělají ti nějaké testy, vyšetření a utz a uvidíš, stejně budou vánoce, blázinec a na nějakou větší akci to vychází na ten březen a to bude ten „magický“ rok - buď do té doby otěhotníš, nebo ne-to se prostě uvidí a neovlivní to ani tvoje nálady ani nic-těhotnění je čistě fyzilogický proces a pokud jsi už měla na ovu testu dvě čáry tak to není vyloučené - někdo otěhotní hned, někdo za rok, někdo ani po 5ti IVF( a pak není s podivem že je maximálně alergický na chytré rady jak si za to může tím, že si dovolí myslet na to ,že by vlastně chtěl tedy konečně to dítě) kolik dětí je z IVF? opravdu hodně..a věře, že když si musíte píchat několik injekcí denně a jste 4× v týdnu u Dr..tak na to nemyslet je opravdu poněkud obtížné.....prostě naklusej do CARu, oni si už poradí..papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
20.11.09 18:03

Ahoj Zuzi, BT měř více měsíců a budeš chytřejší. A s těmi ovutesty - já je třeba měla pozitivní cca dva dny před ovu (podle grafu BT). A za dobu snažení jsem zjistila, že má opravdu velký vliv, jestli vydržím 2-3 hodinky nepít. A netestovat ráno, ale nejlépe odpoledne. Ze začátku testovat obden a když se něco objeví, tak třeba každý den. A BT samozřejmě měřit i po nárůstu, může to být jen výkyv a ovu přijít třeba ještě později. Teplota se musí držet nahoře ještě pár dní. :wink: Já třeba díky měření a ovutestů zjistila, že mám ovulaci moc pozdě a luteální fázi (čili fázi od ovulave do MS) tak krátkou, že otěhotnění není možné. Dr. mě taky vyhodil… :-( Tak jsem začala googlovat, hledala bylinky a různé způsoby, jak si pomoci. (vit. pyridoxin na prodloužení luteální fáze, čínské bylinky, apod.). Pak jsem si zajistila doporučení (přes obvodní dr.) na rehabilitace podle Ludmily Mojžíšové a poctivě ráno i večer cvičila). Cykly se mi hned první měsíc zkrátily na krásných 29 dní, ovulace se začala blížit ke středu MC (čili luteální fáze se prodlužovala). Tři měsíce cvičení jsme se chránili a čtvrtý měsíc na to (pouze) 2 x vlítli a ejhle, nečekaně se zadařilo! 8-o (Po roce a pů snažení a jednom samovolném potratu…) Držím palce, vím, čím si teď procházíš, ale bude to v pohodě, neboj. :wink: Já vím, že už jsi objednaná v CAR, ale jen chci podotknout, že bohužel doktoři většinou nerespektují tuhle (pro mě zázračnou) rehabilitační metodu a posílají neúspěšné snažilky do CAR, kde zbytečně promarní všechny tři pokusy, protože se mimi nemá šanci udržet z důvodu bloků pánevního dna…:-( Njedřív bych zkusila tohle, nic za to nedáš, jen trošku času a vůle…
Držím moc palečky, ať už zvolíš jakoukoliv variantu, ať máš co nejdříve miminko v bříšku!

Pa Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
20.11.09 18:14

Ahojda já měřila bazální teplotu a testovala ovul testy několik měsíců a výsledek vidíš dole. Můžu ti doporučit úžasné stránky z kterých jsem krásně pochopila jak to s tou bazální teplotou je.
Tak mrkni a studuj tady

http://merenibt.xf.cz/index2.html

a zaregistruj se na
http://preg.fertilityfriend.com
budeš si tam zapisovat teplotu a graf ti jí sám vyhodnotí…super věc
ps návod na registraci a nastavení fertility grafu je na těch stránkách o měření BT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
20.11.09 18:21

Jo a ještě k těm ovu testům, mám vypozorováno
za 1 nepít min dvě hodiny před testem
za 2 testovat vždy ve stejnou denní dobu nejlépe po obědě
za 3 testovat každý den a ne obden
za 4 nebrat v potaz tabulkové dny ovulace…já měla např. jeden měsíc cyklus po 28 dnech a druhý měsíc po 36 a také jsem zjistila ovu velmi pozdě, až 24 den. Důležitý je odkoukat luteální fázi podle které přesně víš když najdeš ovu kdy máš dostat MS. Já ji měla kratší 11 dní. To všechno se dozvíš na těch stránkách co jsem ti vložila víše.

Tak ať se brzy zadaří, tfuj tfuj tfuj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
20.11.09 18:23

Mrkni na ty stránky o měření BT a najdeš návod , úplně poloatě tam je jak se zaregistrovat na Fertility. Je to fakt jednoduchý, pak už angličtinu u vyplňování teplot vůbec nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí