Ovulace s Utrogestanem

Anonymní
4.9.26 09:29

Ovulace s Utrogestanem

Ahoj holky, gynekoložka mi už před nějakou dobou předepsala Utrogestan na podporu pravidelnosti cyklu + na případnou pomoc v začátcích těhotenství. K lékům mi řekla pouze to, od kdy do kdy je brát, a to bylo vše. Až po čase jsem sama zjistila, že Utrogestan může blokovat ovulaci, kterou si u mě lékařka neověřila, a tudíž si jí můžu prášky měsíc co měsíc blokovat. Miminko bychom moc chtěli, vlastně mi díky tomu nasadila léky, abych ty cykly mela pravidelnější a vznikla nám větší šance na zadaření.

Zjišťoval si váš gynekolog, kdy ovulujete a nasadil Utrogestan podle toho? Moc se mi jednání mé gynekoložky nepozdává ale nevím, jestli to zas moc nehrotím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1969
4.9.26 10:05

Ja jsem utrogestan nasazovala vzdy az kolem 36 hodin po ocekavanem dni ovulace, chodila jsem na folikulometrii, kde mi odhadli cas ovulace podle rostouciho folikulu :)

Ty ho beres od 1DC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15138
4.9.26 12:09

Mně ho doktor předepsal také na úpravu cyklu (byl pravidelný po 28 dnech, ale kvůli strašně nízké přirozené tvorbě progesteronu jsem mívala šílené ovulační krvácení převazuji od ovulace do menstruace a další problémy) s tím, že ho mám rok brát a pak se uvidí, jestli bude možné IVF. Protože jsem byla ve stavu, kdy prý IVF nemělo smysl. Měla jsem ho brát od 11 DC do tuším 24 nebo 26 DC. Jenže hned první cyklus jsem měla ovulaci 10 DC (podle ovulačního testu, na folikulometrii jsem byla jen párkrát kdysi předtím) a hned se zadařilo (po více než 5 letech marných snah). Až poté jsme se dověděla, zem Utrogestan blokuje ovulaci. Tak nevím, jestli to bylo doktorovým cílem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3770
4.9.26 12:24

A ty vis, kdy mas ovulaci? Od kdy ti řekl, že ji máš brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.26 21:31

Nene, lékařka mi ho nasadila od 16. DC do 26. DC, přičemž cykly jsem vždy mívala nepravidelné. O to víc bych čekala, že mi třeba folikulometrii nabídne též. Jediné, co mi řekla, bylo to, abych se hodila do klidu, nasadila Utrogestan, a že jednou určitě těhotná budu 🫣

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.26 21:33
@Liskulaska píše: Více

Nene, lékařka mi ho nasadila od 16. DC do 26. DC, přičemž cykly jsem vždy mívala nepravidelné. O to víc bych čekala, že mi třeba folikulometrii nabídne též. Jediné, co mi řekla, bylo to, abych se hodila do klidu, nasadila Utrogestan, a že jednou určitě těhotná budu.

• Citovat
  • Upravit
332
7.9.26 22:13

Hmm to není dobrý. Vi o tvým cyklu dost málo. Dokonce ani když na ty folikulometrii uvidí zralý folikul není jistota že ovulace skutečně proběhne. Já jsem takhle chodila na folikulometrie do CAR a pak progesteron a jednou mi to zrovna vyšlo, že jsem pár dní po ty folikulometrii šla na beznou gyn prohlídku a tam se ukázalo, že ctěný folikul vůbec neprasknul a stále tam je… Jak dlouho se snažíte? Cykly jsou teda hodně nepravidelný? Jestli jo tak symptotermální metoda nepomůže.

Ještě se to pak dělá tak že máš folikulometrii, dostaneš injekci ovitrelle aby se spustila ovulace a pak teprve nasadit progesteron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital