Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všechny zdravím
a prosím, podělte se o svoje zkušenosti. Teprve jsem vysadila HA, takže nevím, jak dlouhý mám cyklus, ale zkoušela jsem 5 testů během 6 dní a žádný nebyl pozitivní. Kromě toho, že jsem se asi do ovulace netrefila, může to být i pitným režimem? Já piju často a nepít 2 hodiny před testováním mi dělá potíže. Mátě někdo zkušenost? ![]()
Měření teploty - v podpaží nefunguje? ![]()
GlukoPhan - chápu správně, že v den ovulace by měl tmavě zezelenat?
A prosím řekněte mi některá, že jste otěhotněly, i když jste na to myslely. ![]()
Snažila jsem se několik měsíců otěhotnět před pár lety, s jiným partnerem, nepovedlo se, i když jsme se snažili ob den, ale v té době jsem ovulaci neřešila a možná to nebyl ten pravý, ale i tak mám strach, že to nepůjde.
Díky!
Ahoj Grace,
u mě ovu test nikdy nefungoval. Taky hodně piju, ale nevím jestli to bylo tím.
Pokud vím, tak měření BT pouze v konečníku, ve vagíně nebo v puse (pokaždé stejně
.
Zkoušela jsem měřit BT jeden měsíc, ale jsem na to moc velký lajdák. Navíc se má měřit hned po probuzení v klidu, což tak nějak u nás moc nefungovalo — malá mě v klidu ráno tedy nenechá.
Ahojda, tak já BT měřila a tím zjistila kdy tak mám asi začít s ovulačními testy. Já totiž ovulaci měla až 24 DC takže kdybych se řídila doporučením začít měřit před polovinou cyklu stálo by mě to majlant
No a výsledek vidíš v metříku ![]()
Mrkni sem http://merenibt.xf.cz/, jsou to super stránky, kde se o měření BT dozvíš fakt všechno, pochopila jsem to i já, takže vřele doporučuju. A hlavně se zaregistruj na Fertilityfriend.com (pokud jsi angličtinář) nebo Wundk…de nevím už jak se to píše (pokud jsi němčinář) což jsou grafy které si vyplňuješ a program za tebe vyhodnotí kdy je ovulace. Návod na registraci a vyplňování najdeš na těch stránkách co jsem o nich psala.
Díky moc za reakce! Já už jsem se bála, že třeba nemám vůbec ovulaci. ![]()
A co tatínkové, jak se tváří na měření teploty? Ten můj si určitě bude klepat na čelo. ![]()
No můj manžel si trochu na čelo ťukal, tak jsem začala měřit potají i proto aby ho to případně nestresovalo že sexujeme na povel ![]()
Akorát blbě se to na tajno měří když ti pípá elektronickej teploměr
tak jsem pak používala obyčejnej. Takže radím spíš o tom nemluvit a měřit na tajňačku, oni někteří chlapy to blbě nesou, ten sex na povel.
Taky si tuknul na čelo
,ale musím užnat,že se ptá jaké jsou…ne každý den,ale zájem má.....ale měřím potají…navíc docela brzy…i o víkendech aby to bylo ve stejnou dobu…a to ten můj ještě sladce chrupká ![]()
Grace, být tebou, nejdřív bych zkusila jak dlouhý máš cyklus, případně měřila BT. Potom zkus použít ovutesty. Mně vycházely dobře, ověřovala jsem si ovulaci naměřenou BT. Dělala jsem někdy i dvakrát denně a vždycky vyšly. Měla jsem třeba dva dny slabou čárku, postupně sílila a pak už byla silná a pak už zas byla slabá. Musí se to vysledovat.
A ano, otěhotněla jsem i když jsem na to myslela ![]()
Díky za rady! ![]()
Taky jsem si říkala, že by bylo nejlepší si zjistit délku cyklu, a pak začít něco řešit, ale to víte, jsem natěšená a musela jsem ty testy zkusit.
Ale jestli nemám cyklus 28 dní a ovulaci po 14, tak by se ty testy fakt prodražily. Ale od příštího cyklu to zkusím s teplotou, i když jsem se tomu chtěla vyhnout. Hlavně už se vidím, jak po všech těch přípravách přijde menstruace…
Taky mi někdo doporučoval Calibrum Babyplan a nějaký čaj podporující otěhotnění. Taky jste zkoušely?
Grace užívala jsem kyselinu listovou a čaje můžeš taky zkusit, určitě to neuškodí, ale úspěch ti to nezaručí ![]()
Měla bych jeden poznatek k ovu testům. Sestra je používala a když jí ukazoval, že ovuluje, taj si na jeden test zkusil načurat i její přítel a taky mu ukazoval ovulaci
Asi větší prvděpodobnost otěhotnění, když ovulují oba, ne???
Samozřejmě to berte jako vtip, ale s tím testem je to fakt, ovulaci ukázal i jejímu příteli. Tak nevím, že by chlapi taky ovulovali????
![]()
Já ten čaj začala pít ale byl tak hnusnej, jak je tam kontryhel tak to fakt není nic moc lahodnýho, tak jsem to dooost flákala a když jsem po 9 měsících snažení už plašila a začala ten čaj poctivě pít tak jsem otěhotněla, ale čajem to nebylo, ten jsem začala pít a už jsem byla těhu asi dva dni
![]()
Ale kamarádce to asi pomohlo, začala ho pít a po dvou měsících byla v tom a taky jim to předtím nešlo. Tak minimálně tím nic nezkazíš.
Zajimavy s tim ovu testem u chlapa.
Ten muj mi zase rekl, at mu dam ochutnat ten caj, vyspulil bricho a konstatoval, ze to funguje.
Zacala jsem ho pit hned, ale ted jsem na nej pres Vanoce 2 dny zapomnela, ale zavery z toho nedelam. ![]()
A jeste vusde pisou, ze nadvaha taky ovlivnuje rychlost otehotneni, co si o tom myslite?
Píšou to ale teda nevím nevím…mám kamarádku která má cukrovku a dost nadváhu stejně jako já…ona počala první dítě třetí měsíc snažení, já šestý měsíc…druhé dítě ona pátý měsíc snažení a já devátý…takže fakt těžko říct.
grace -ta váha může být problém až tehdy, pokud nemáš v pořádku hormony - hormonální profil, který se dělá 2-3.den MS z krve (ale na to máš ještě čas
)
takže zatím pohoda, měř teplotu - já raději obyčejným, ten digi se mi nezdál, každý den ve stejnou dobu v pochvě (taky jsem měla lepší pocit z omytí klasického teploměru)a když se budete snažit pravidelně, tak nezapomeň,že i při kvalitním sexu spaluješ kalorie ![]()
jo a kontryhelem vážně nic nezkazíš (mě bylinky nevadí, takže mi celkem chutnal), listovka není na škodu,ale určitě stačí i od začátku těhotenství
tak šup na to ![]()
zari:
zase takový borec přítel tvé setry není, když měl pozitivní ovulační test, stačí trochu zapátrat:
„Luteinizační hormon (LH): Hypofyzární hormon stimulující gonády. U mužů je nezbytný pro vývoj a zrání spermií a pro produkci testosteronu. U žen je LH důležitý pro dozrávání vajíčka a pro vyvolání ovulace.“ (zdroj. stopneplodnosti.cz).
Takže ať je rád, že ten test pozitivní byl ![]()
Zkrátka Lh hormon mají jak ženy tak muži, jen v jiném množství a s jinou funkcí.