Ovulace - testy vs. BT

4162
25.12.09 21:31

Ovulace - testy vs. BT

Všechny zdravím

a prosím, podělte se o svoje zkušenosti. Teprve jsem vysadila HA, takže nevím, jak dlouhý mám cyklus, ale zkoušela jsem 5 testů během 6 dní a žádný nebyl pozitivní. Kromě toho, že jsem se asi do ovulace netrefila, může to být i pitným režimem? Já piju často a nepít 2 hodiny před testováním mi dělá potíže. Mátě někdo zkušenost? :-)

Měření teploty - v podpaží nefunguje? :-D

GlukoPhan - chápu správně, že v den ovulace by měl tmavě zezelenat?

A prosím řekněte mi některá, že jste otěhotněly, i když jste na to myslely. :-)))

Snažila jsem se několik měsíců otěhotnět před pár lety, s jiným partnerem, nepovedlo se, i když jsme se snažili ob den, ale v té době jsem ovulaci neřešila a možná to nebyl ten pravý, ale i tak mám strach, že to nepůjde.

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
337
26.12.09 00:16

Ahoj Grace,

u mě ovu test nikdy nefungoval. Taky hodně piju, ale nevím jestli to bylo tím.
Pokud vím, tak měření BT pouze v konečníku, ve vagíně nebo v puse (pokaždé stejně ;-)).
Zkoušela jsem měřit BT jeden měsíc, ale jsem na to moc velký lajdák. Navíc se má měřit hned po probuzení v klidu, což tak nějak u nás moc nefungovalo — malá mě v klidu ráno tedy nenechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
26.12.09 08:36

Ahojda, tak já BT měřila a tím zjistila kdy tak mám asi začít s ovulačními testy. Já totiž ovulaci měla až 24 DC takže kdybych se řídila doporučením začít měřit před polovinou cyklu stálo by mě to majlant :lol: No a výsledek vidíš v metříku :palec:
Mrkni sem http://merenibt.xf.cz/, jsou to super stránky, kde se o měření BT dozvíš fakt všechno, pochopila jsem to i já, takže vřele doporučuju. A hlavně se zaregistruj na Fertilityfriend.com (pokud jsi angličtinář) nebo Wundk…de nevím už jak se to píše (pokud jsi němčinář) což jsou grafy které si vyplňuješ a program za tebe vyhodnotí kdy je ovulace. Návod na registraci a vyplňování najdeš na těch stránkách co jsem o nich psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
26.12.09 09:01

Díky moc za reakce! Já už jsem se bála, že třeba nemám vůbec ovulaci. :-o

A co tatínkové, jak se tváří na měření teploty? Ten můj si určitě bude klepat na čelo. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
26.12.09 09:27

No můj manžel si trochu na čelo ťukal, tak jsem začala měřit potají i proto aby ho to případně nestresovalo že sexujeme na povel :mrgreen:
Akorát blbě se to na tajno měří když ti pípá elektronickej teploměr :lol: tak jsem pak používala obyčejnej. Takže radím spíš o tom nemluvit a měřit na tajňačku, oni někteří chlapy to blbě nesou, ten sex na povel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
26.12.09 15:18

taky,taky

Taky si tuknul na čelo :),ale musím užnat,že se ptá jaké jsou…ne každý den,ale zájem má.....ale měřím potají…navíc docela brzy…i o víkendech aby to bylo ve stejnou dobu…a to ten můj ještě sladce chrupká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stazie
26.12.09 16:20

Grace, být tebou, nejdřív bych zkusila jak dlouhý máš cyklus, případně měřila BT. Potom zkus použít ovutesty. Mně vycházely dobře, ověřovala jsem si ovulaci naměřenou BT. Dělala jsem někdy i dvakrát denně a vždycky vyšly. Měla jsem třeba dva dny slabou čárku, postupně sílila a pak už byla silná a pak už zas byla slabá. Musí se to vysledovat.
A ano, otěhotněla jsem i když jsem na to myslela :wink:

• Citovat
  • Upravit
4162
26.12.09 18:38

Díky za rady! :-)

Taky jsem si říkala, že by bylo nejlepší si zjistit délku cyklu, a pak začít něco řešit, ale to víte, jsem natěšená a musela jsem ty testy zkusit. :-) Ale jestli nemám cyklus 28 dní a ovulaci po 14, tak by se ty testy fakt prodražily. Ale od příštího cyklu to zkusím s teplotou, i když jsem se tomu chtěla vyhnout. Hlavně už se vidím, jak po všech těch přípravách přijde menstruace…

Taky mi někdo doporučoval Calibrum Babyplan a nějaký čaj podporující otěhotnění. Taky jste zkoušely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
26.12.09 20:55

Grace užívala jsem kyselinu listovou a čaje můžeš taky zkusit, určitě to neuškodí, ale úspěch ti to nezaručí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
26.12.09 21:16

Měla bych jeden poznatek k ovu testům. Sestra je používala a když jí ukazoval, že ovuluje, taj si na jeden test zkusil načurat i její přítel a taky mu ukazoval ovulaci :potlesk: :palec: Asi větší prvděpodobnost otěhotnění, když ovulují oba, ne??? :hug: :lol: :lol: :wink: Samozřejmě to berte jako vtip, ale s tím testem je to fakt, ovulaci ukázal i jejímu příteli. Tak nevím, že by chlapi taky ovulovali???? :-? 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
26.12.09 21:19

Já ten čaj začala pít ale byl tak hnusnej, jak je tam kontryhel tak to fakt není nic moc lahodnýho, tak jsem to dooost flákala a když jsem po 9 měsících snažení už plašila a začala ten čaj poctivě pít tak jsem otěhotněla, ale čajem to nebylo, ten jsem začala pít a už jsem byla těhu asi dva dni :lol: :lol: :lol:
Ale kamarádce to asi pomohlo, začala ho pít a po dvou měsících byla v tom a taky jim to předtím nešlo. Tak minimálně tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
26.12.09 23:40

Zajimavy s tim ovu testem u chlapa. :-D Ten muj mi zase rekl, at mu dam ochutnat ten caj, vyspulil bricho a konstatoval, ze to funguje. :lol: Zacala jsem ho pit hned, ale ted jsem na nej pres Vanoce 2 dny zapomnela, ale zavery z toho nedelam. :-?

A jeste vusde pisou, ze nadvaha taky ovlivnuje rychlost otehotneni, co si o tom myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.12.09 13:15

Píšou to ale teda nevím nevím…mám kamarádku která má cukrovku a dost nadváhu stejně jako já…ona počala první dítě třetí měsíc snažení, já šestý měsíc…druhé dítě ona pátý měsíc snažení a já devátý…takže fakt těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
28.12.09 19:27

grace -ta váha může být problém až tehdy, pokud nemáš v pořádku hormony - hormonální profil, který se dělá 2-3.den MS z krve (ale na to máš ještě čas :wink:)
takže zatím pohoda, měř teplotu - já raději obyčejným, ten digi se mi nezdál, každý den ve stejnou dobu v pochvě (taky jsem měla lepší pocit z omytí klasického teploměru)a když se budete snažit pravidelně, tak nezapomeň,že i při kvalitním sexu spaluješ kalorie :dance:
jo a kontryhelem vážně nic nezkazíš (mě bylinky nevadí, takže mi celkem chutnal), listovka není na škodu,ale určitě stačí i od začátku těhotenství
tak šup na to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.12.09 15:59

zari:
zase takový borec přítel tvé setry není, když měl pozitivní ovulační test, stačí trochu zapátrat:

„Luteinizační hormon (LH): Hypofyzární hormon stimulující gonády. U mužů je nezbytný pro vývoj a zrání spermií a pro produkci testosteronu. U žen je LH důležitý pro dozrávání vajíčka a pro vyvolání ovulace.“ (zdroj. stopneplodnosti.cz).

Takže ať je rád, že ten test pozitivní byl :lol:
Zkrátka Lh hormon mají jak ženy tak muži, jen v jiném množství a s jinou funkcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí