Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Grace, taky merim teplotu, pouzivam digitalni, je to presnejsi, vzdycky rano hnedka po probuzeni nez vstanu. Merim asi pul roku a uz jsem si na to tak zvykla ze mi to ani neprijde. A pritel taky. Nejdriv jsem to tajila, ale ted uz mu to taky prijde normalni a sam se pta kdy ovuluju. Jeste k tomu je dobre sledovat cipek a hlen, protoze ty ti reknou ze bude ovulace dopredu, kdezto teplota to potvrdi den pote. Mne to hodne pomohlo ze vim, ze mam ovulaci 23 - 34 den (mam hodne nepravidelny cyklus). Jinak ovulacni testy pouzivam jako potvrzeni, kdyz mam ovulacni hlen a cipek, ale uplne stoprocentne jim neverim. Parkrat byla druha carka i v dobe kdy jsem neovulovala. Ta teplota je nejspolehlivejsi.
Jinak jim listovku a piju kontryhel. Mne i chutna, takze zadny problem. A pouzivam fertilityfriend na zaznamenavani.
Jo a otehotnela jsem kdyz jsem na to uplne nejvic myslela a naplanovala sex presne do ovulace podle teploty a vyslo to. Takze to fakt funguje. Predtim 5 mesice jsem nevedela kdy ovuluju a nic.
Takze smele do toho, nemusis ani cekat na zacatek cyklu a zacit hned, at uz vidis, jak se to zhruba pohybuje. Ja mam cca 36.5 od MS do ovulaci, pri ovulaci pokles na 36. 2 a po ovulaci narust na 36.8 az 37.
Drzim moc palce at se vam to co nejrychleji podari
Díky za všechny ty reakce, moc jste mi pomohly! ![]()
Poznaly jste těhotenství, až když nepřišla menstruace podle testu nebo dřív? Podle toho, jak se cítíte?
Jsem hrozná, říkám si, jak mě všechno bolí jinak než normálně, a že to určitě musí být těhotenství.
I když všichni říkají, že těhotenství nebolí atd. Sugesce je hrozná věc. ![]()
Hihi, tak tohle asi zažila každá z nás…bacha na sugesci, já si taky furt říkala aha jsem těhu, tady mě dloublo… ![]()
Já osobně jak vidíš na metříku jsem těhu podruhé a ani jednou jsem to na sobě teda nepoznala…naopak u obou to bylo tak že už jsem si myslela že to dostanu a nic vůbec nic mi nebylo a ejhle na testu druhá čárka…
Jo vlastně bych kecala kdybych neřekla že mi absolutně ted po druhý nedržely nehty, nosila jsem gelovky a najednou mi asi dva dni po tom co jsem je měla nový skoro všechny odlouply a upadaly ![]()
No a kamarádka co mi je dělá říká hele ty jseš v jiným stavu, to jinak není možný…podotýkám že jinak mi držej nehty dobře.
Nehty drží, takže to těhotná nejsem. Díky, že jsi mě vyvedla z omylu.
![]()
Jak dlouho bych to měla řešit po domácku (měření teploty a tak) než začnu konzultovat s lékařem? Když jsem to zkoušela před pár lety (s bývalým manželem), bylo to několik měsíců a paní doktorka mi řekla, ať počkám aspoň rok. Jenže teď už mi je přes 30 a ten rok je podle mě dlouho na to, abych pak zjistila, že jsem vlastně neplodná…
Tak copak do CARu můžeš jít třeba hned. Snad tam ani doporučení od mudry mít nemusíš, prostě zavoláš a objednáš se. Ale holky říkaly že se tě budou ptát jak dlouho se snažíte. Tak asi jim můžeš říct že dýl.
Ale přijde mi to zbytečný hned na začátku snažení se tímhle trápit. Třeba se fakt zadaří hned.
Myslím ale že po 35 roce už je ta lhůta snad jen půl roku.
Holky,
my jsme používali ovulační tester ze slin, měřili teplotu, pili všechno možný a podařilo se. Dokonce dvakrát a to už jsme měli jít na IVF… ![]()
ten tester ze slin mi fungoval spolehlivě a hlavně člověk nemusel pořád kupovat jednorázovky.
tady ho ještě mají, já ho kupovala v Modřanech v lékárně..
To je hodně zajímavá věc, to jsem ještě neviděla, díky.
K měření teploty - v pátek vstávám o hodinu dřív, tak jsem o hodinu dřív měřila. Je to tak, že co hodina, to desetina stupně? Měla bych si tedy zaznamenat o desetinu vyšší hodnotu?
Díky! ![]()
První cyklus po vysazení mě zaskočil, jen 24 dní, ale přikládám to tomu, že před vysazením HA jsem brala 2 platička bez přerušení kvůli dovolené. Snad se to tenhle měsíc srovná na nějakou normální dobu kolem 28 dní…