Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mám dotaz ohledně pálení v pochvě, je to asi 4 dny nezhoršuje se to ale ani nelepší, nutí mě to chodit víc na wc, výtok mám hustej a bílej jako krém, ale nesjou to hrudky,mám mírný tlak v podbřišku ale nejsou to křeče, uvědomuji si to jen kdy jsem v klidu a zaměřím se na to. tak nevím, mám strach aby nešlo o nějaký kvasinky, minulý měsíc jsem brala atb a tento měsíc beru duphaston, snažíme se o mimčo, menzes má přijít za 5 dnů. čím to zahnat aby jsem hned neletěla k dr.? chodím se často sprchovat jen čistou vodou, předtím jsem užívala intimní gel. co tipujete že to bude?děkuji za reakce ![]()
Ahoj, neboj se nic vážnýho to určo nebude, vypadá to spíš na kvasinky.Taky jsem to kolkrát měla a stačí když si skočíš do lékárny pro výplach nebo nějaký vaginální tabletky na tyto problémy- Canesten čípky jsou dobrý nebo rosalgin, prodávají i výplach. Zkus zeptat,rádi ti poradí.Tak ať to dopadne ![]()
Já bych zkusila ten výplach rosalgin a nebo se dají koupit i lactobacily na zavádění, to mi teď po atb doporučili v lékárně a na gyndě souhlasili ![]()
Doporučuji vaginální bobule Candibene - na kvasinky výborně zabírají.
tak to jsem ráda, že se to dá vyléčit i bez doktora, nerada by jsem tam zase letěla, letos jsem tam byla x krát, radši ani nepovím kolikrát
holt když se to sere tak se to sere
a doktor je od toho aby léčil tak co ![]()
Mám to samý už podruhý. Brala jsem teď 3× ATB a prostě se to projevilo. Mám taky nějaký bobulky, je fakt, že to pomáhá hodně a rychle.
tak mám pocit jestli do toho nemám zánět močáku, chodím tak po 10 minutách, vždy jen trochu, nemám nějaký velký bolesti, ale tlak a pálení v močovým měchýři a v pochvě, asi budu muset k dr, jestli mi na to něco dá. nebo se to dá zahnat doma nějakým urinalem?
jo to budou ty kvasinky, máš je opravdu po antibiotikách na močák, po jakýchkoliv antibiotikách se v tý pochvě udělá blbý prostředí a rozjede se často kvasinkovej hajzl
doporučují při atb užívat preventivně pevaryl na kvasinky
Ahojky chci se taky zeptat co jsem přišla z nemocnice po ANTB,no a co jdu na záchod tak mě to sttrašně štípe …i na povrchu nemůžu se ani utřít chodím často do sprchy a nic tak nevím ..:)
jo a ještě jsme se včera pokoušeli s partnerem o pohl.styk a tak to štípalo že jsem málem vletěla do stropu ://
Prosim poradte treti den me páli v pochve pri styku, jinak ne, nemohu se ani utrit umyt jak to boli ale kazdym dnem ocekavam MS je velka pravdepodobnost ze potize po MS zmizi?
Je to možné, že zmizí. Před MS je obecně pochva méně zvlhčená. Zkus lubrikant, nebo sex - půst. Pokud byl sex 3× po sobě, může jít i o podráždění
A nebo to může být i lubrikantem, mě třeba vadí ty parfemované, můžu se z toho zbláznit. A nebo kvasinky? ![]()
Pokud máte sex častěji, může dojít k drobným poraněním v pochvě a pak se více množí bakterie a kvasinky, a i je sliznice ztenčená a podrážděná, doporučovala bych sex. půst, jak již bylo zmíněno, možno pro úlevu namazat protimyk. mastí (volně prodejnou v lékárně), pokud by se po ní příznaky zhoršily tak by mohlo jít o zánět, nebo pokud by neodezněli ani po MS, tipovala bych to na kvasinky, nebo jiný zánět a navštívit raději lékaře.