Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já myslím, že test z 25. byl pozitivní, tzn. že ovu měla proběhnout 26. ![]()
Určitě by to klapnout mohlo, spermie v tobě vydrží až 5 dní.
Ale sama vím, že ne vždy když se to „trefí“ to klapne. Každopádně ti moc držím palce. ![]()
A první dítě už nekojíš? Já stále ano a když jsem si ovu sledovala, tak jsem zjistila, že mám luteální fázi krátkou a i kdyby došlo k oplodnění, tak dřív než se uhnízdí, tak začne MS.. tento měsíc se zničehonic podařilo a 24.6. jsem našla dvě čárky.
Tak jak jsem psala, držím palce a když to klapne, můžeš se přidat do skupinky
https:www.emimino.cz/…brezen-2024/
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu. Třeba tu je některá, komu dopadli testy na ovulaci stejně. Rozhodli jsme se že bychom chtěli druhé miminko. První bylo na první dobroutakže jsem ovu nemusela kontrolovat. Antikoncepci neberu cca 6 měsíců. Samozřejmě si vůbec nepamatuji kdy proběhla poslední menstruace. Mohla proběhnout 8.6.-11.6.
Test na ovulaci jsem dělala 23.6. 24.6. 25.6. první dva dny byli čárky slabší viz. foto. 25.6. byla silnější teda aspoň si to myslím 😃Sex byl 24.6. a 25.6. mohlo se zadařit? Nebo už bylo spíše po ovulaci podle testu? Samozřejmě pokud menstruace nedorazí zkusím test
Jen mě to zajímá abych byla chytřejší na příští ovu dekuji moc
25 je test pozitivní. Jestli se zadařilo musíš ještě chvíli počkat.
@Burning_Oleander Moc děkuji za odpověď. Nene, už nekojím dcera má 3,5roku tak jsem si říkala ze druhé by bylo fajn ☺️Příští sobotu 8.7. bych chtěla zkusit test, možná bude brzo… Ale jsem strašně zvědavá 😃
@JancaS84 píše:
25 je test pozitivní. Jestli se zadařilo musíš ještě chvíli počkat.
Dekuji, tím testem jsem si prave nebyla jistá 😊 Jojo, počkám…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu. Třeba tu je některá, komu dopadli testy na ovulaci stejně. Rozhodli jsme se že bychom chtěli druhé miminko. První bylo na první dobroutakže jsem ovu nemusela kontrolovat. Antikoncepci neberu cca 6 měsíců. Samozřejmě si vůbec nepamatuji kdy proběhla poslední menstruace. Mohla proběhnout 8.6.-11.6.
Test na ovulaci jsem dělala 23.6. 24.6. 25.6. první dva dny byli čárky slabší viz. foto. 25.6. byla silnější teda aspoň si to myslím 😃Sex byl 24.6. a 25.6. mohlo se zadařit? Nebo už bylo spíše po ovulaci podle testu? Samozřejmě pokud menstruace nedorazí zkusím test
25.6. je pozitivní, jiný den ne.
Zdravím, milé testující ženy. Snažíme se s partnerem 2. měsíc o miminko. Poslední cyklus jsem měla 35 dní dlouhý, tak jsem tento měsíc začala testovat až 12. DC, objevila jsem tuhle čárku. Doufala jsem, že bude sílit, nicméně, vidíte opak. Dnes, tedy ten 14.DC, jsem ráno naměřila teplotu 36.8 průměrně ze 3 hodnot. Teplotu jsem původně ani měřit nechtěla, ale po vysazení antikoncepce mě zajímalo, jak hormony naběhly, beru Gynex jinak. No, asi to zkusím ještě příští měsíc, máte některá ovulaci takhle brzy, cca ten 10. den? Dnes jsem i lehce špinila odpoledne. Dobře to na té fotce vidět není, ale čárka na prvním testu je vybarvená růžově, samozřejmě je mi jasné, že pozitivní není. Poslední už je spíš duch
@Anonymní píše:
Zdravím, milé testující ženy. Snažíme se s partnerem 2. měsíc o miminko. Poslední cyklus jsem měla 35 dní dlouhý, tak jsem tento měsíc začala testovat až 12. DC, objevila jsem tuhle čárku. Doufala jsem, že bude sílit, nicméně, vidíte opak. Dnes, tedy ten 14.DC, jsem ráno naměřila teplotu 36.8 průměrně ze 3 hodnot. Teplotu jsem původně ani měřit nechtěla, ale po vysazení antikoncepce mě zajímalo, jak hormony naběhly, beru Gynex jinak. No, asi to zkusím ještě příští měsíc, máte některá ovulaci takhle brzy, cca ten 10. den? Dnes jsem i lehce špinila odpoledne. Dobře to na té fotce vidět není, ale čárka na prvním testu je vybarvená růžově, samozřejmě je mi jasné, že pozitivní není. Poslední už je spíš duch
Tak nejprve, lh v průběhu cyklu kolísá, takže čárka sílí a slábne, je to běžné. Pokud je cyklus dlouhý 35 dní, ovulace bude mezi 20-24 DC (záleží pak na délce lutelani fáze, která je dlouhá ve zdravém cyklu 12-15 dní). Jen nechápu, jak můžeš počítat průměr ze tří naměřených hodnot 🤦♀️ bazální teplota je ta, která se naměří bezprostředně po probuzení, hned po otevření oči, než ještě vstanes z postele. Pak už se mění a není bazální. Takže se VŽDY počítá první naměřená teplota. Pokud je to v jiný čas než obvykle, napíše se to do poznámek nebo zaznamená do grafu (podle toho, kam teplota zadavas). Pokud máš delší cykly, ovulace teprve bude. To, že čárka zesláblá, je vlastně v době před ovulaci dobře. Značí to nízké lh a tím pádem pracuje fsh hormon, který řídí dozrávání vajíčka ![]()
Buď trpělivá, měr dál, testuj dál. Určitě se dočkás ![]()
@bacova.mi měřila jsem hned ráno v posteli, první teplotu ukázal 36.9, pak přes 37.5, tak jsem zkusila pak ještě znovu a bylo 36.7, takže vlastně ze dvou hodnot tedy. Byl to první cyklus po vysazení antikoncepce, bylo to spíš ze zvědavosti, jak tělo funguje a nefunguje, doufám, že bude tenhle cyklus už zase o něco kratší. Děkuji za vysvětlení
střídavě jsem na antikoncepci od 16 ti a info načerpávám a pozoruji tělo. Sama jsem z umělého oplodnění, ale tehdy s mámou nikdo moc nemluvil a nediskutoval, dnes je to zase úplně někde jinde
ale mám trochu někde v hlavě strach, že nám to taky nepůjde.
@Anonymní píše:@bacova.mi měřila jsem hned ráno v posteli, první teplotu ukázal 36.9, pak přes 37.5, tak jsem zkusila pak ještě znovu a bylo 36.7, takže vlastně ze dvou hodnot tedy. Byl to první cyklus po vysazení antikoncepce, bylo to spíš ze zvědavosti, jak tělo funguje a nefunguje, doufám, že bude tenhle cyklus už zase o něco kratší. Děkuji za vysvětlení
střídavě jsem na antikoncepci od 16 ti a info načerpávám a pozoruji tělo. Sama jsem z umělého oplodnění, ale tehdy s mámou nikdo moc nemluvil a nediskutoval, dnes je to zase úplně někde jinde
ale mám trochu někde v hlavě strach, že nám to taky nepůjde.
Tak ono po vysazení ha chce tělo čas, aby se vyčistilo a vše přirozeně srovnalo. S tím se musi počítat. Pokud jste se začali snažit, tak bych to.ted nehrozila, ani. mereni,.ani testy. Spis bych zvolila nějaký detox, podpořila telo. vitaminy, pestrou stravou a pár cyklu nechala volnost. Zdravému. paru se zdravým cyklem trvá průměrně rok, než otěhotní.
Každopádně první teplota 36,9 je vysoká, ale z jedné nelze nic usuzovat. Některá má celkové teploty nižší, některá vyšší. Může ti kolísat či skákat, pokud jsou cykly zatím po vysazení anovulační (což je pravděpodobné a tělo je hormonálně nevyrovnané). Aby ses vyznala ve svém cyklu co se týká teploty, je zapotřebí měřit minimálně 3 cykly. A doporučuji si vše zaznamenávat (konzistenci hlenu, bolesti břicha, bolesti prsou, hlavy,… I třeba nadýmání
zní to směšné, ale pak zjistíš, že vše má s cyklem souvislost
na zaznamenávání teplot a ostatních symptomů doporučuju aplikaci fertility friend ![]()
@bacova.mi noc děkuji za vyčerpávající informace
začala jsem hned po vysazení na doporučení gynekoložky brát myo inositol, když jsem ji řekla, že vysazuju kvůli otěhotnění. Už jsem jednou musela antikoncepci vysadit kvůli zdravotnímu problémům a tam to byla hrůza, vůbec jsem nedostávala menstruaci, chodila na injekce, utrogestan. Pomohl mi až gynex, tak ten jsem pořídila taky. Že jsem vůbec ms dostala byl úspěch i po těch 35 dnech, tak doufám, že to podpoří i ovulaci a zadaři se. ![]()
Ahoj holky, jdu si pro radu. Třeba tu je některá, komu dopadli testy na ovulaci stejně. Rozhodli jsme se že bychom chtěli druhé miminko. První bylo na první dobrou
takže jsem ovu nemusela kontrolovat. Antikoncepci neberu cca 6 měsíců. Samozřejmě si vůbec nepamatuji kdy proběhla poslední menstruace. Mohla proběhnout 8.6.-11.6.