Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cauky, chtela bych se vas holky zeptat, jak vy (jestli teda vubec) pocitujete ovulacni bolest? Pred tim, nez se mi narodil syn, si vubec neuvedomuji, ze bych nejake boleni bricha v dobe ovulace mela. Po porodu jsem kojila 2 roky, ale menstruaci jsem dostala uz 6. mesic po porodu. Ted za posledni dva cykly jsem si delala ovulacni testy a v souvislosti s tim jsem pocitovala i bolest v podbrisku (vice na leve srtrane), neco co by se dalo pripodobnit menstruacnim bolestem. Menstruacni bolesti jsou ale vice krecovite, navalove, prichazeji ve vlnach (aspon ted a u me). Ta bolest, co jsem pocitovala ted byla takova jednolita, mirnejsi, ale i tak citelna. Minuly cyklus jsem ji pocitoval jen v podvecer a druhy den jsem mela pozitivni ovulacni test. Tento cyklus trvala cely den, mela jsem u toho i potize gastrointestinalniho razu, ale den pote byl test stale negativni.
Poradite nektera? Muze se jednat o ovulacni bolst nebo spis o neco jineho, jako treba cystu?
Moc d.
Ahoj.
Od tý doby, co jsem porodila holku, bezpečně poznám, že nastává ovulace ![]()
Asi před rokem, když mě takhle v půlce cyklu bolelo břicho, jsem si skočila na gyndu, co to každej měsíc je a šup, prý vaječník těsně před prasknutím (podle UTZ) ![]()
A pocity při ovulaci? Mám pocit, že mi každou chvíli praskne břicho
Jsem hrozně nafouknutá, dokonce poznám, kterej vaječník to je, jestli pravej nebo levej. A bolest asi jako slabá menstruace, spíše tlaky do podbřišku a do kříže a do toho pocit, že potřebuju na velkou, ale to není pravda…
Takže neporadím, jestli to je cysta nebo „jen“ ovulace. Já jsem prý vevnitř ok, je to prý ovulace ![]()
Jinak ještě pro info, jsem po císaří a dvou revizích, jestli to má nějakou souvislost ![]()
Moc ti dekuji Noono za prispevek. Ja jsem rovnez po cisari, ale revizi za sebou nemam zadnou. No ja jsem zapomnela jeste napsat, ze jsem zhruba pred dvema mesici taky prestala kojit, takze to taky muze mit souvislost s upravovanim hormonu? Fakt jsem z toho jelen. Ten minuly cyklus jsem si myslela, no muze to byt ovulacni bolest a sup to, druhy den byl testik pozitivni. Tento cyklus to bylo ale daleko ostrejsi (ta bolest), nuceni na velkou taky a trvalo to cely den. Podbrisek jsem mela taky trochu otekly. Ale dneska je testik negativni. A to jsem testovala v rozmezi 5 hodin uz trikrat. ![]()
Proto ta uvaha o cyste. ![]()
Skoč si k dr, abys byla chytřejší ![]()
Jinak u mě ovu bolest trvá den, někdy dva, jak kdy.
Já tu bolest podle dr mám, když má vaječník prasknout, takže ovulace podle mě probíhá po tom, co mě to přestane bolet. Jestli tě to teda ještě bolí, je možný, že vaječník neprasknul a proto ty negativní ovu testy…
Mmch, zrovna o včerejška ovuluju a ne a ne ten zmetek prasknout
![]()
(to je jak z nějakýho blbýho filmu
)
Edit: Jo a nekojím rok ![]()
jé já taky do porodu nic, nikdy jsem nepoznala kdy mám nějakou ovulaci. no a po porodu to teda taky bezpečně poznám,jelikož jsem nafouklá,břicho bolí jak při ms. akorát mě to břicho bolí asi všechny plodný dny.nechápu že to ta příroda zařídila tak, že když bychom se měli v tyto dny množit,tak zrovna na to člověk nemá náladu když ho všechno bolí ![]()
nicméně já jsem taky po císaři, a kojit jsem přestala před 4 měsíci.
Tak to se nás tu sejde asi hodně císařoven
![]()
Ještě k tý cystě. Taky jsem se na to Dr. ptala, prohlížela mě vnitřním UTZ hodně dlouho (má ho hodně citlivej) a fakt tam nic nenašla, jen vaječník před prasknutím ![]()
A ty revize mi byly vysvětleny tak, že „díky“ císaři už děloha není tak hladká a můžou se tam u:,–(it i oplodněný vajíčka, který by normálně tělo nepřijalo, protože je v nich něco špatně a za „normálních“ okolností by to byla jen pozdějí silnější mentruace
A proto jsem dvakrát musela na revizi.
Ahoj,
taky se přidám do „klubu“. Rodila jsem v lednu 2005, ovulační bolesti mi začaly asi před rokem… Nikdy jsem to předtím nepoznala, byla jsem vyděšená, co to je a dr. potvrdil jako příčinu ovulaci. Naposledy jsme se o tom bavili letos v červenci, když jsem byla na preventivní prohlídce a zrovna mi bylo mizerně. Bolest v podbřišku jako při menstruaci, pocit nafouknutí, silný výtok, na pohmat bolestivá prsa - pravé většinou víc. A ještě k tomu jsem šíleně protivná, nervózní a hned křičím, když mě něco/někdo vytočí.
Trvá to tak den, dva…
Kojit jsem přestala v říjnu 2005, v listopadu 2005 jsem dostala první menstruaci, po císaři nejsem, rodila jsem klasicky. Ovulační bolesti začaly až loni touto dobou.
Dr. mi také říkal, že po dalším porodu to zase může zmizet… Tak doufám, moc příjemné mi to není…
Bára
No to se diskuse pekne rozbehla, jsem rada, ze jste se vsechny ozvaly.
Noona - je mi desne trapne a pripadam si jako naprosty blbec, ale v cem spociva vlastne revize? Vim, ze je tu spousta podkategorii o revizi, ktere jsou vetsinou v Tehotenstvi se spatnym koncem. Ja jsem si vzdy myslela, ze se jedna jen o nejakou kontrolu po potratu, pripadne seskrabani sliznice. Ja jsem otehotnela se synem na prvni pokus a kdyz jsem se se svou doktorku bavila na tema noveho otehotneni a pripadnych komplikaci toho v dusledku meho cisare, tak sice priznala, ze tam nekdy muze dojit k horsimu predpokladu usazeni vajicka v dusledku jizvy, ale pry je to minimalni. Takze mi vlastne rekla pravy opak toho co rekla lekarka tobe?
Jestli to dobre chapu, tak tobe rekli, ze v dusledku zjizvene delohy se tam vajicko u:,–(i snaz a to i ty, ktere jsou defektni a zdrava deloha by je jinak odpudila? To teda mrkam.
Ahoj
taky se přidávám
Ovu bolesti mi začaly asi před půl rokem, kojit jsem přestala před měsícem. Spolehlivě poznám stranu, protože se ani narovnat nemůžu jaká je to bolest a trvá asi tak půl dne. Rodila jsem 2× a přirozeně ![]()
korvapuusti:
revize mi udělali, protože plod se nevyvíjel, ale tělo ho jaksi nemohlo (nechtělo) vypudit
A jde o vyčištění dělohy, tohle mi teda řekla moje gyndařka.
A já o tom zrovna dneska přemýšlela, že založím tuhle diskusi, jestli jsem jediná rarita nebo nás je víc, takhle postiženejch ![]()
Ahoj,
tak já se taky přidávám… Rodila jsem normálně a cca rokem jsem začala pociťovat jednou za cyklus to samé co vy - tedy ovulační bolest… Napadlo mě to hned, i na netu jsem to někde vyčetla… Ale o druhé mimi se snažíme právě ten rok a rozhodně mi nějak nepomohlo, že to vím…
Je to ale zajímavý, co s náma ty porody udělají, co?…
P.
Ahoj,
já se taky přidám. Rodila jsem přirozeně a MS se dostavila pátý měsíc po porodu. ![]()
Před těhu jsem ovu bolesti neznala a teď? Hrůza, běs… tři až čtyři dny jsem úplně nepoužitelná.
Břicho bolí jak čert a ta nálada… na zabití.
By mě zajímalo, jak to kousnu (a co teprve manža
, až se začneme snažit o druhé mimi.
Ojdo, pribyva maminek s ovulacni bolesti. Takze to zase neni tak zvlastni a ojedinele, jak se mozna puvodne mysli. I kdyz jsem se mrkla na net, abych tomu trochu vice prisla na kloub a tam se zminuji, ze to miva takova petina zen. Nezminuji se ovsem, jestli nastup ovulacnich bolesti prichazi az po porodu, nebo to muze mit nekdo uz od prvopocatku. Dalsi poznatek je takovy, ze to pry byva vetsinou citelne jen na jedne strane podbrisku a vetsinou pry na prave, takze muze i dojit k zamete se symptomy slepaku. (U me pravy opak, zatim jsem to pozorovala jen na strane leve). No a nakonec jsem se docetla, ze to nemusi byt kazdy mesic. Pry je bezne, ze to poboliva i jen co 4. cyklus. To je ale brano asi jen vseobecne, brano prumerem, podle statistiky.
Takze tak
![]()
Korvapuusti - díky za info:-) Je fakt, že minulé 2 cykly jsem bolest necítila. Přičetla jsem si to k tomu, že jsme byli „v pohybu“ - jednou cestování na dovolenou a podruhé dovolená přímo. Dřív jsem opravdu cítila bolest jen na jedné straně, měla jsem pocit, že se to střídá. Ovšem tento cyklus bolest všude… Včera asi ta potvora vaječník praskl, páč dnes klídek, pohoda:-) Hurá, i jsme sexovali… jsem se překonala a nebylo to nakonec nic nepříjemného:-)))
P.
ahojky tak patřím mezi vas, no v roce 2005 na jaře sme se začaly snažit o mimi pak svatba v srpnu v zaří laparka mimoděložní, a od té doby bolesti někdy cysta mezi tím hlavně pak o rok později při braní hormonu na povzbuzení těhu, no a ty boelsti každej měsíc vždy mezi 18-20 dnesm cyklu v prosinci loni se mi narodila holčička normalně, a po pul roce MS a opět bolesti po prve snad víc jak tyden, a pak už to bylo lepší posledně jen 1 den, ale za to ted 5 dní, absolutně vyřazená z života bolestí bolí to jak sfiň ale to vy znat, dr říkal že na to je jen HA ale ta se 2 hormony a jelikož kojím tak nic budu trpět dal, holky jak to řešíte zkoušely ste nějaké homeo nebo tak? nevím co s tím nechci takhle trpět.ale zas pozitivní zprava až se příští rok v lete budem pokoušet o těhu tak poznam ovu.ale do té doby budu trpět ach jo. ![]()