Ovulační test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9843
26.11.09 22:43

No já mám někdy pocit, že je to jen o tom štěstí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym2
26.11.09 22:44

Tak to ten pocit mame stejny!

• Citovat
  • Upravit
24
27.11.09 20:26

I chlapi mají v těle Lh hormon, to je známá věc, jen u nich nevede jeho přítomnost k ovulaci :lol: . A když je ovulační test dlouho pozitivní, tak se může jednat o těhotenství. Nebo o vadné testy, nebo o polycystické vaječníky (tam je hladina Lh hormonu trvale zvýšená).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.13 10:19

Ahojky holky, taky bych chtěla poradit co se týká ovulačních testů. Koupila jsem si teprve před pár dny první krabičku.. Teď mi dva dny vychází silná kontrolní čárka a druhá slabší a dle testu to není pozitivní ale spíše by mě zajímalo jak moc jsou tyto testy spolehlivé? Můžu se tím řídit nebo to mám brát jenom jako něco co je spíše „nespolehlivé“? A koukám, že si to kontrolujete i dle bt? To je jaký způsob kontroly ovulace? S tím nemám vůbec zkušenosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.13 16:06

Ahoj, oživuji diskuzi. Jak dlouho míváte pozitivní ovu test? Včera byla čárka stejně silná jako kontrolní, dnes už výrazně slabší. Dle dnešní ranní BT teploty ovu ještě nebyla.

• Citovat
  • Upravit
14871
22.9.13 16:30
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi. Jak dlouho míváte pozitivní ovu test? Včera byla čárka stejně silná jako kontrolní, dnes už výrazně slabší. Dle dnešní ranní BT teploty ovu ještě nebyla.

ovulace probíhá do 48 hodin od pozitivního testu. každá to má jinak, mě ovulace proběhla v den kdy byla testovací čárka silnější než kontrolní…záleží jakou citlivostí testuješ…jestli dodržuješ nepít několik hodin před testováním atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.9.13 18:42
@Anonymní píše:

BT zjistíš až když ovulace proběhla ( tzn zpětně ) ovulační testy jsou pozitívní předem - pokud najdeš pozitivní ovu test znamená to že ovulace proběhne za 24-48 hodin..

• Citovat
  • Upravit
681
5.3.18 06:30

Milé maminky a snažliky, tento cyklus je druhý, co zkouším ovulační testy a měřím BT a jsem z toho rozpačitá. Minulý cyklus jsem měla podle BT jasnou ovulaci, ale na testech mi vyšel max slabý duch. Tento cyklus jsem se rozhodla testovat místo odpoledne (dost totiž piju) ráno, ale ne z 1. ranní moči. Konečně mi vyšla silnější čárka, ale ne úplně stejně silná jako kontrolní. Řekněme tak 90-95% intenzity. Tentýž den jsem testovala ještě večer a to už byla o dost slabší. Dnes ráno byla ještě slabší. Teď sem 19. den a délku cyklu mám 28-30. Myslíte, že má cenu ještě testovat? Snažení proběhlo 16. den a 18. den (obojí večer) a teď do konce týdne nic nebude, manžel není doma ;) BT byla tento měsíc bohužel neprůkazná, protože jsem byla před ovulací nachlazená a měla jsen vyšší teplotu. Plodný hlen byl od 13 do 18 dne.
Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
5.3.18 06:37

@Linduš91 no ovulace v minulých pár dnech podle mě proběhla, ale neměla jsi testovat ráno. Sice nevím, jak to může výsledek ovlivnit, ale i v příbalovém letáku je jasně napsáno, že se nemá testovat ráno a to až do 10 hodiny dopoledne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
5.3.18 06:40

@Zara.Ray Když já nemůžu, jsem v práci a tam to opravdu, ale opravdu nejde ;) Odpoledne mi vychází vždy jen duch, podobný testům z 13.a 15. dne. Tak právě nevím, jestli vůbec probíhá. Vstávám 4:30, testuji kolem 6. hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
5.3.18 07:34

@Linduš91 taky bych řekla, že ta ovulace proběhla. Ale tyhle ovu testy mi nikdy nevyšly pozitivní. Používala jsem Comfort ovu testy a nemůžu si je vynachválit. Testovala jsem až jsem přišla z práce, takže až okolo 19h a vždy spolehlivý výsledek ikdyz jsem celý den pila. Zkus vyzkoušet i jiné značky než tento Dr max.

Teď ti prostě nezbývá než počkat zda to klaplo, ono ikdyz se trefila do ovulace tak to vyjít nemusí…takových zklamání jsem zažívala spoustu :roll: tak ti držím palce :palec:

Tady je můj pozitivní ovu test Comfort dělaný až po 19h ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
7.3.18 08:56

Holky, díky za příspěvky. Bohužel to tento cyklus opět nevyšlo - ovulka mi dorazila (podle velice jasných bolestí) s nejvyšší pravděpodobností dnes v noci. Snažení bylo naposledy před 3 dny a další 2 dny ještě nebude :-( Tak třeba příští cyklus :-/ Jako obvykle manželova služební cesta opět pokryla celé plodné období. Jak on to dělá, že mu to vždycky přesně takhle vyjde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí