Druhá čárka na ovulačním testu

Anonymní
2.3.10 13:01

Ovulační test

Ahojky, chci se zeptat těch, co mají zkušenost s ovulačním testem - snažíme se o mimi a tento cyklus jsem je prvně použila. Testovala jsem od 10. dne, 3 dny byla druhá čárka slabá, 4. den byla silnější než testovací (testovala jsem asi v 11,00 dopoledne), nechráněný sexík proběhl ten den večer. Dneska ve 12,00 je druhá čárka už skoro neznatelná.

Můj dotaz:

1/ ta silnější druhá čárka se ukáže jak dlouho před tím, než se vajíčko uvolní?

2/ když už pak nastane ovulace, tzn. vajíčko je připravené, může čárka být už slabá, a přesto je tu šance otěhotnět? (ovulace proběhla, ale vajíčko je ještě schopno oplodnění).

3/ Anebo by měla být silná stále a slabší je až po skončení ovulace, kdy vajíčko zanikne?

Doufám, že se vyjadřuju aspoň trochu srozumitelně.
Díky, INKO abc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13749
2.3.10 13:27

Inko, jak přesně ten test funguje je napsané v návodu. Tuším, že tam je, že jakmile je čárka stejně silná, tak do 24 hod proběhne ovulace. Tzn. jste se asi trefili :wink:

Já jsem vždycky v den očekávané ovu testovala ráno a večer a čárka jednou vždycky silnější byla. A ovu proběhla ten den. Druhý den už byla čárka zase slabá.
Při ovulaci se vajíčko vyloupne z vaječníku a pluje vejcovodem. Právě tam ho potkají spermie. To proplutí mu trvá pár hodin až dnů. A doba pro oplodnění je různá, někdo jí může mít až tři dny po ovulaci.

Doufám, žes pochopila, co jsem chtěla říct :wink: Slabá čárka nemusí znamenat, že už se vajíčko nemůže oplodnit.
A vajíčko nezaniká, prostě neoplodněné pluje do dělohy a pak odejde s MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.10 13:31

Prosím, kolik stojí ovulační testy? A jsou spolehlivé? Uvažuju nad nima, protože se mi rozházel cyklus a já teď nevím, kdy mám plodný den a velice rádi bychom miminko. za odpověď děkuju!!!

• Citovat
  • Upravit
13749
2.3.10 13:33

Myslím, že tak okolo 30Kč za 1 kus. Dají se koupit v lékárně, ale můžou být i dražší.
Já je kupovala zde http://www.ovulacnitest.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.10 13:42

Díky Anastazie, to jsem chtěla vědět :-) Tzn. můžem se pokusit i dnes :-)

Jinak jsem kupovala testy Rapid, je jich tam 5 a stály asi 150 Kč. Pak se dají koupit i samostatné, ale ty vyšly dráž, asi 37 Kč 1 ks.

• Citovat
  • Upravit
9578
25.3.10 18:59

Ahoj, chtěla bych se přidat s dotazem ohledně ovulačních testů. Nemáte některá zkušenost s testem a braním Utrogestanu? Zkoušela jsem si o.test před 4mi dny, byla slabá čárka, před dvouma skoro stejná jako kontrolní ( hlenu asi ovulace byla) a dnes další test a je zas jen o trochu slabší druhá / než kontrolní. Včera jsem si vzala Utrogestan, je možné aby ho ovlivnil? Je to přece jiný hormon, než luteinizační, tak je blbost aby ho ovlivnil, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2121
10.2.14 13:09

Zdravím obnovuji diskusi:)Chci se prosím zeptat dnes jsem si dělal ovu test, jsem po konizaci začátkem ledna, vše zahojeno tak jsem se rozhodla že se do toho pustíme, napřed odskoušeno s ochranou to naprosto ok, tak jsme si řekli že to zkusíme na ostro, zrovna dle mě se mi blíží plodné dny tak jsem zkusila dnes ovulační test první tedy zatím, poslední ms byla 30.1 tak nevím jestli už to brat za pozitivní nebo jestli teprve bude zítra? Váš názor? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
17.2.14 14:53

Ovulačni test :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.14 13:29

@Adriana123 ahoj, dle mého ještě není pozitivní :) aby byl, musí být čárky stejně silné a barevné a nebo musí být testovací silnější :) já je mám dnes stejně silné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
26.2.14 13:25

Ahoj…chtěla bych požádat o radu s ovulačními testy. Dělám si je poprvé. Přikládám fotku. Testuji se od 10.dne po menstruaci. První test jsem si bohužel neschovala, ale byl tam jen kontrolní proužek a testovací byl slabší nežli duch, prostě jsem musela hodně mžourat očima, abych něco uviděla.
Pak přikládám test ze dnů 11. (č1.) 12.(č2.) 13.(č3.-ze dneška) může mi prosím někdo poradit? Jeslti je vše v pořádku a jestli je dnešek ten pravý den? Měřím se vždy v poledne.
Děkuji Vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.14 14:04

@mimino1 Ahoj, řekla bych, že pořád je to ještě slabé.. ještě chvilinku to chce :) a jinak pokud je ovulační test pozitivní znamená to, že ovulace brzy proběhne, né, že je zrovna v den pozitivního testu.. měj se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.14 14:09

@mimino1 hmm teď koukám a č.2 vypadá už jako pozitivní, ale nejde to dobře vidět.. já být tebou tak se začnu snažit už teď abys něco neprošvihla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
26.2.14 14:47
@mimino1 píše:
Ahoj…chtěla bych požádat o radu s ovulačními testy. Dělám si je poprvé. Přikládám fotku. Testuji se od 10.dne po menstruaci. První test jsem si bohužel neschovala, ale byl tam jen kontrolní proužek a testovací byl slabší nežli duch, prostě jsem musela hodně mžourat očima, abych něco uviděla.
Pak přikládám test ze dnů 11. (č1.) 12.(č2.) 13.(č3.-ze dneška) může mi prosím někdo poradit? Jeslti je vše v pořádku a jestli je dnešek ten pravý den? Měřím se vždy v poledne.
Děkuji Vám
řekla bych, že by měl být ještě víc pozitivní. a pak do dvou dnu od pekných čárek nastane ovulace. takze se snazit:-)
ja bych to videla, že zitra bys je mohla mít obe silne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
26.2.14 15:27
@angolanecka123 píše:
@mimino1 Ahoj, řekla bych, že pořád je to ještě slabé.. ještě chvilinku to chce :) a jinak pokud je ovulační test pozitivní znamená to, že ovulace brzy proběhne, né, že je zrovna v den pozitivního testu.. měj se hezky

jojo já vím, jen jsem měla pár ohlasů, že když by bylo č2 pozitivní, tak dnes by byl ideální den…tak uvidíme, každopádně budu testovat dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
26.2.14 15:30
@Valli píše: řekla bych, že by měl být ještě víc pozitivní. a pak do dvou dnu od pekných čárek nastane ovulace. takze se snazit:-)
ja bych to videla, že zitra bys je mohla mít obe silne…

zkusila jsem je lépe vyfotit…jedna paní mi psala, že to ještě přijde, že se tesuje delší čas a že se jí občas stalo, že měla 3 dny po sobě silnější čárky a pak to začlo klesat a tak ten poslední silnější test byl ten ovulační…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí