Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Já bych do těchto typů diet nešla (nemám v okolí nikoho, komu to vyšlo). V první řadě musíš být v pohodě. Pak je potřeba vyloučit zdravotní věci - alergie, štítná žláza, hormony,… atd. A pak se poradit o příjmu a výdeji energie. Často dělají lidi blbě nějakou banalitu. Člověk musí mít rád sám sebe a být v pohodě. Mít na sebe čas… a tak.
Držím pěsti.
No kámoška si to nějakou dobu píchá, nevím co přesně. Jo zhubla 35 kg ale pár dní zpět kolaps, skončila v nemocnici, sraženina na plicích.
@ivašot. A hned jak vysadí, tak se to vrátí? Jakože se to vrátí. To je pak silně demotivující. Dost jsem o tom teď četla a ten způsob, jakým funguje, se mi vůbec nelíbí… Je to věc, která se dá řešit jinak. Tohle je z mého úhlu pohledu hodně chabá berlička.
Mám dole od půlky března téměř 30 kilo úpravou stravy a lehkým zvýšením pohybu. A to už jsem po přechodu. Ze začátku mi hodně pomohly krabičky, teď už se snažím hlavně sama, hlídám kalorie. Ono to musí hlavně sepnout v hlavě, žádné dryáky na vždy nepomohou.
Příspěvek upraven 22.09.25 v 12:02
Ono je potřeba si uvědomit jen to, že slovo dieta je špatně. Dietu má člověk po operaci třeba žlučníku, slepáku. Dietu má člověk alergický na lepek,… atd.
Ty musíš změnit způsob přemýšlení a celého životního stylu. Začít hlavou. Jak se cítíš? Jsi spokojená se životem? Co chlap, máš u něj podporu. Máš kamarádky? Máš aspoň trošku času jen pro sebe.
Mám známou. Příšerně přibrala, fakt hodně za posledních cca 8 let. Jakože asi 30 kg. Strava nic moc, doma na h…o, chlap ji akorát buzeruje,… a tak dál. Je totálně psychicky rozhozená, nespokojená životem. Je jak na horský dráze… Taky zkoušela nějaké diet nápoje a nic.
Já bych do toho asi nešla. Četla jsem, že Ozempic působí na tuk všude na těle, takže se ztrácí i na místech, kde by ho člověk chtěl mít - např. na obličeji. Stačí si na Google najít „ozempic face“. Vizuálně to člověka postarší.
Mne tahle doba prijde totalne zvracena…
Zdravy zensky si nechavaji v narkoze narvat do prsou balony, tetujou si oboci, lepi rasy, kazdej druhej je jak omalovanky…a tohle nam jeste prezentujou jako ideal krasy…
A kdyz se nekdo prezira(a to sorry, vetsina to ma vyzrany), nehybe se, je psychicky zhroucenej…dame injekci nebo tabletku.
To maji byt leky pro lidi, co maji cukrovku, nadvahu a v haji klouby a pater, takze se, i kdyz je to stale jejich vina, proste nehnou…a nezhubnou. Proc proboha tohle chce doktor predepsat zdravy mlady zensky na MD?
Tohle fakt uz neni normalni.
@SaEva píše: Více
Já za poslední 2 roky zhubla asi 12 kg “přirozeně” a na obličeji a na prsou je to taky bohužel spíš ke škodě
@mroe píše: Více
Tak za mne pořád lepší, že ji to předepíše dokud je zdravá, než aby se čekalo až bude morbidně obézní a začne zatěžovat zdravotní systém
Už jen chudáci sestřičky, starat se o pacienta 150kg+.
Dokud si to platí ze svého, tak za mne jen dobře.
Ja vic nepribiram mam 93 nekdy zas 80 pak prijde stres a sem zase kde sem byla.
Zatim to odkladam ty injekce a zkusim znovu zas to same co vzdy pak kdz by to zas neslo zacnu stim
Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.
@mroe píše: Více
Přesně tak. Chápu, že každý chceme být bez chyby na oko, ale radši budu vypadat normálně, než mit kde co umělé ve stylu, kdy to fakt je na oko děs a hrůza. Jsou hezké úpravy, které vypadají dobře a pak takové, u kterých nechápu, že je ta ženská spokojená ![]()