Velikosti dudlíku

478
3.1.11 15:17

označení dudlíku

Ahoj holky,
jsou dudlíky 1,2,3… četla jsem, že jak skončí první měsíc, dává se vel.2, má dvě dírky a jak začne třetí, tak 3..... My máme 2,5měsíce a teď jsem začala dávat dvojku… Proč je nutný měnit velikosti a musím opravdu dodržovat předepsaný velikosti? K čemu je to dobrý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
310
3.1.11 15:22

Jde o to, že miminko- čím je větší má větší tah a malou dírkou by se nalokalo vzduchu, tím pádem ho pak bude bolet bříško. Záleží ale, jestli ti to stihne rychleji tekoucí polykat. My měli savićky jinak značený, ale celkově jsem je dávala asi o měsíc později- malý nestíhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.1.11 15:37

Dudlíku? Nemyslíš spíš savičky? :-) Každá značka to má jinak, my máme Nuka, tam je předěl 6m. Ale stejně se ty savičky dávají podle toho, jak dítě sosá. Teď máme třeba na mlíko tu savičku, co má označení na kaši, tzn.s větší dírkou. A malá o zvládá v pohodě, až jsem jí i tuhle dírku ještě zvětšila. Krmení trvá úžasně krátkou dobu :-) Takže bych to nebrala tak doslova, jak píšou na obalech, pokud se prostě nebude zalykat, může mít větší otvor, v opačném případě opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.1.11 15:41

Je to podle značky a taky podle dítěte - my jsme přecházeli z jedniček na dvojku až na začátku 4 měsíce (máme lahvičky Tommee Tippee) a tuším že vršek číslo dvě se měl začít používat ve 3 měsící - ale když se mi v tom malá málem utopila - tak jsem jí nechala tu jedničku, a jednou za týden vyzkoušela, zda už není čas na přechod k větší dírce. Teďkom pijeme ze dvojky, čaj z jedničky a kaši jí dávám s flašky MAM s otvorem X :)

• Citovat
  • Upravit
11502
3.1.11 17:02

no tak já se tímto neřídila vůbec, už i při jedničce jsem musela dírku v savičce zvětšit, protože malýmu to bylo málo a já doma jiný neměla, až pak byl spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.8.25 22:24

Zdravím jdu si i vsím pro radu dceři je 10 menších máme dudlík Philips Avent má ho jen na usínání pak ho vyplivne a celou noc ho nepotřebuje ani přes den nic méně má velikost 0-6m když jí dám 6-18m tak si ho dá na stranu pusinky a když pak začne dudat tak se jí zvedá žaludek. Jiné dudlíky odmítá :( jak bych to měla řešit bez dudlíku mi neusne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.8.25 22:33

Zdravím jdu si i vsím pro radu dceři je 10 menších máme dudlík Philips Avent má ho jen na usínání pak ho vyplivne a celou noc ho nepotřebuje ani přes den nic méně má velikost 0-6m když jí dám 6-18m tak si ho dá na stranu pusinky a když pak začne dudat tak se jí zvedá žaludek. Jiné dudlíky odmítá :( jak bych to měla řešit bez dudlíku mi neusne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí