Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy,
Je mi 18 let a muj pritel je o jedenact let starší nez ja. Nedavno jsem zjistila, ze jsem těhotná a potrebovala bych to partnerovi rict, abych to s nim probrala a mohli jsme se spolecne rozhodnout co dal. Poradite mi prosim jak na to? Děkuji ![]()
Mno, já jsem moc nepřemýšlela a hned, jak jsem přišla domů od doktorky, jsem mu volala do práce. Ale my jsme ho plánovali.
Asi bych koupila na vecer neco dobreho, v klidu si s nim sedla a rekla, ze mu chci neco duleziteho rict. A pak mluvit. Nebo rovnou ukazat test nebo obrazek z ultrazvuku.
A na takovou blbost se tu musíš ptát? To nezvládneš vymyslet jednoduchou oznamovací větu: „jsem těhotná“?? ![]()
@Sandii otázka je jestli to dítě chtějí ono romantika a nechtěný dítě to bude problém
Jestli to chceš říct a navlíknout romanticky, tak můžeš koupit takové ty dětské oznamovací botičky a dát mu je, nebo cokoliv co je jasné pro miminko (dudlík, chrastítko a pod)
Pokud Ti jde o to, abys s ním řešila jak se k tomu vlastně postavit, tak prostě jakmile se uvidíte, tak mu řekni na rovinu : Jsem těhotná.
Udělej to co nejdříve, obzvláště, pokud neznáš jeho reakci a následně svou na tu jeho. Hlavně, to nešiř jinam, dokud to nebude vědět on první. ![]()
Ja jsem tomu svemu koupila dudlik
jo ja vim, filmove klise, ale manzel mluvil o miminku od te doby, co se zname…
Ja bych tu vetu ze sebe asi nedostala, jak me to dojimalo, takze jsem pockala nez si rozbali krabicku a rozbreci se prvni ![]()
Ale uznavam, ze jsem to mela jednoduche
Mluvili jste nekdy s partnerem o tom, co by kdyby? Nebo tusis jaky ma k tomu postoj?
Co třeba tohle - domluvit se se třetí osobou, ať v jeho přítomnosti řekne „Každá, kdo je z přítomných těhotná, nechť zvedne ruku.“ V tu chvíli zvedneš ruku. ![]()
Rekla bych: Zlato, jsem tehotna. Nechapu, proc se bojis reakce. Kdyz mate nechraneny sex, musi byt chlapovi jasne, ze muzes otehotnet.
@SissiJones Jak dlouho spolu jste? Jak dobre ho znas?
Pokud netusis, jak bude reagovat, rekni mu to co nejdrive, at se podle toho zaridis. A rekni to i rodicum. Predpokladam, ze jeste bydlis u nich, oni te zivi a ty chodis do skoly.
@Emimin7 píše:
Co třeba tohle - domluvit se se třetí osobou, ať v jeho přítomnosti řekne „Každá, kdo je z přítomných těhotná, nechť zvedne ruku.“ V tu chvíli zvedneš ruku.
Jdu do kolen
.