Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak byste si vyložily, kdyby se váš přítel začal ozývat čím dál méně.
Jsme spolu 5 měsíců, vidíme se cca 1-2 týdně.
První 4 měsíce jsme si psali x krát denně, já mu řekla, že když se nevidíme, je pro mě kontakt důležitý. Napsat si, zavolat… začal tedy i volat, cca 3× týdně, já jemu také.
Nyní to vypadá tak, že si napíšeme jednu zprávu ráno, druhou večer a tím končíme. Už nevolam, protože jsem posledni dobou jen telefonovala ja. Cítím, že se něco děje, on že mu pořád něco vyčítám.
Už neposílá smajlíky typu pusa, srdíčko apod… Trápí mě to, že to najednou přestalo a čtu mezi řádky…
Vidíte to stejně?
Tak mu přestaň dělat dusno a něco vyčítat, to nebaví nikoho. Jasný, že se nebude ozývat, když pokaždé dostane držkovou.
Vidím to tak, že ve vašem případě jsi ta, kdo má ten zájem větší.
Bude to horší. Ty na něj budeš víc a víc naléhat a on bude před tebou víc a víc utíkat…
Nejste spolu zase tak dlouho. Čím dřív to rozpustite, tím lépe pro oba. Jemu se uleví a ty budeš truchlit o něco méně…
@Cenarius píše:
Tak mu přestaň dělat dusno a něco vyčítat, to nebaví nikoho. Jasný, že se nebude ozývat, když pokaždé dostane držkovou.
Řekla jsem mu to párkrát, ne pokaždé 🤦🏻♂️
Přijde mi to hodně málo, nedivím se, že zájem opadá..
Ten vztah nemůže být živý jenom ze psaní.
Třeba ho už přestal bavit ten formát, nebo taky celý vztah, těžko říct.
Ale souhlasím, že je na místě to nějak rozlousknout a v tomhle nastavení nezůstávat.
@ZuzaM píše:
Proč se vídáte tak málo?
Nebydlíme úplně blízko, snažíme se, jak nám to okolnosti (děti apod. dovolí).
To snad musi normalniho chlapa odradit, kdyz zenska pozaduje, aby ji povinne psal.
Tohle prece chlap dela rad sam od sebe, udrzuje si jeji zajem a kontroluje si, aby mu ji nevyfouknul nekdo jiny,
Navic mate ocividne oba taky svuj zivot, tak asi je normalni, ze si nebudete porad vypisovat,
Pokud mate vztah na dalku a setkavate se, muj nazor je, ze by si clovek mel uzivat hlavne spolecny cas.
Ty zadosti o psani a pak, ze jsi to prvni ty, kdo mu neustale vola, pusobi to dost zoufale. Proc by se snazil, ocividne vidi, jak na nem visis.
Zkus to nějakou dobu nechat plavat, nepiš mu jako první, nevolej mu, nenavrhuj schůzky. A uvidíš, buď se začne snažit nebo to skončí. Nemá cenu se mu vnucovat a něco vyčítat, když nechce.
Příspěvek upraven 20.07.23 v 17:17
@Jana525 píše:
To snad musi normalniho chlapa odradit, kdyz zenska pozaduje, aby ji povinne psal.
Tohle prece chlap dela rad sam od sebe, udrzuje si jeji zajem a kontroluje si, aby mu ji nevyfouknul nekdo jiny,
Navic mate ocividne oba taky svuj zivot, tak asi je normalni, ze si nebudete porad vypisovat,
Pokud mate vztah na dalku a setkavate se, muj nazor je, ze by si clovek mel uzivat hlavne spolecny cas.
Ty zadosti o psani a pak, ze jsi to prvni ty, kdo mu neustale vola, pusobi to dost zoufale. Proc by se snazil, ocividne vidi, jak na nem visis.
Možná máš pravdu. Jenže první měsíce to byl on, kdo pořád psal, x krát denně, přál krásné ráno, atd… já se ho o nic neprosím, jen jsem mu řekla, že mě to nekomunikovani mrzí a že mám prostě ráda ve vztahu komunikaci.
Když zavolám po x dnech, tak nevím, jestli to působí zoufale… možná ano.
@Anonymní píše:
První 4 měsíce jsme si psali x krát denně, já mu řekla, že když se nevidíme, je pro mě kontakt důležitý. Napsat si, zavolat… začal tedy i volat, cca 3× týdně, já jemu také.
Nyní to vypadá tak, že si napíšeme jednu zprávu ráno, druhou večer a tím končíme. Už nevolam, protože jsem posledni dobou jen telefonovala ja. Cítím, že se něco děje, on že mu pořád něco vyčítám.
Už neposílá smajlíky typu pusa, srdíčko apod… Trápí mě to, že to najednou přestalo a čtu mezi řádky…
Vidíte to stejně?
úplně to samé jsem zažila já. dopadlo to tak, že jsem si musela říct o rozchod, protože on mlčel. taky byl první měsíce strašně pozorný a třetí měsíc jsem ho už nebavila. lepší, když to utneš, než abys čekala v nejistotě několik měsíců
@Anonymní píše:
Možná máš pravdu. Jenže první měsíce to byl on, kdo pořád psal, x krát denně, přál krásné ráno, atd… já se ho o nic neprosím, jen jsem mu řekla, že mě to nekomunikovani mrzí a že mám prostě ráda ve vztahu komunikaci.
Když zavolám po x dnech, tak nevím, jestli to působí zoufale… možná ano.
Jo to delaji samozrejme, potrebuji si pojistit svuj ulovek a bavi je to na zacatku, ja uz si v tehle fazi delam svoje hranice, takze ted mi chlap prave taky zacal porad lichotit a neustale psat, tak jsem mu vysvetlila, ze mi nemuze takhle motat hlavu a ze uprednostnuju mensi kontakt, kdyz nejsme zrovna spolu a zname se jen chvili.
Hele, maji radi, kdyz vidi, ze nejsou tvym stredobodem, ze mas i svuj vlastni zivot a ze si te nemuzou pripoutat jen nejakyma sladkyma zpravama, protoze ti radi tim motaji hlavu, To je pak bavi jeste vic, kdyz vidi, ze jsi slozitejsi trofej a sladky recicky nestaci.
. Cítím, že se něco děje, on že mu pořád něco vyčítám.
Nyní to vypadá tak, že si napíšeme jednu zprávu ráno, druhou večer a tím končíme. Už nevolam, protože jsem posledni dobou jen telefonovala ja
Vidíte to stejně?