Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hezký den.
Jdu si pro radu jestli nemá někdo zkušenost.
Mám syna 27 měsíců. Lezl staršímu synovi na stul a stoupnul si na židli. Jenze ta mu podjela má kolečka. A od spadl…Ležel na zádech chvíli plakal. Hned jsem se ho ptala kde má auuu tak ukazoval vzadu má hlavu.Ma tam podlitinku a takovou menší ranku. Vsimla jsem si že na zemi ležela nabíječka. Tim kolovým vzhůru (to co se strka do zásuvky. Podle tvaru na hlavě by odpovídalo že se praštil o ní.
Nechci hned nějak plasit. Synovi nic není litá tady hraje si směje dělá blbosti…Tlačila sem mu na to a pak chvíli dala mražený hrášek.
Byla to fakt vterinka kdy jsem si jen pro něco zaběhla do kuchyně. On je jak torpédo. Nestalo se někomu něco podobného? Děkuji hezký den. ![]()
Příspěvek upraven 24.10.24 v 18:06
@Anonym2216 píše: Více
On se ještě napadá
pozoruj ho a jestli bude Ok, tak dobrý. Děti prostě vždy neuhlídáš.
@izabe Je to hodinu cca a jako litá tady jak prdlej dělá kraviny teď leží na zádech a válí se takže vyloženě že by to měl nějak hodně citlivé to asi nemá jen když se to silněji zmáčkne…Jak jsem mu to po pádu mackala a tlačila na to silné ledovým…
jinak jako mu nic není zorničky taky reaguji obě stejně.
Mě malej včera hodil kotoul z křesla a dal si o packu stolu nad ucho, řev jako blázen, vyskočila boule, chvíli jsem chladila a pak pozorovala.. dneska má malinkou boulicku a modřinku. Po pádu jsem ho nenechala tři hodiny usnout pro jistotu a pozorovala.. nepanikařila bych
, jo, malýmu je 19 měsíců
Pádu za sebou máme už hodně…
![]()
Mě spíš vyděsilo to že podle mě spadl na tu nabíječku protože u ten otisk na ty hlavě odpovídá tomu co se strka do zasuvky…Nicméně něm to nijak velké…
Nebo že by vyloženě nateklá velká boule…Teď hodinu a něco po pádu to vypadá takto…
Toto se nám nestalo. Ale našim dětem se staly horší úrazy
Mnohem větší modřiny. A taky jednou prasklá lebka, když 17měsíční dceři podjelo stupátko a dala si čelem o hranu vany. Tehdy jsme s ní hned nejeli, protože otřes mozku neměla, dokonce tím čelem dělala berany duc, jen na něm měla hnusnou modřinu. Ale boule nemizela 13 dní, tak jsem to jela konzultovat. Měla tam vnitřní jizvu, kterou jsem jí 2 měsíce rozmasírovávala. Ale buď v klidu, já myslím, že tvůj malý je a bude v pohodě.
Jen mě zaujalo, že jsi mu tu bouli mačkala. To bych nedělala. Je to zbytečně bolestivé a můžeš mu poškodit okolní tkáně, jak mu tam tu vylitou krev mačkáš. Jednou jsem takto zachránila dceru před tchánem, který jí chtěl zamačkávat bouli o průměru 5 cm. No a teď jsem koukala, že už se to rozhodně nedoporučuje.
@Janča6 píše: Více
V tom máš pravdu, rozhodně nezamačkávat, stačí chladit.. a hladit
Nejmladší mi takhle jednou zabrzdil hlavou o dřevěnou pelest, ale to jsme letěli na pohotovost, protože boule rostla před očima a barvila se do fialova. Naštěstí dobrý.. Dětská lebka vydrží leccos. Ale je dobré znát základy - úraz pokud možno vidět, sledovat dítě poté atd.
Taky jsem nepochopila to mačkání boule/modřiny…vždycky jsem si myslela že to je jen jako…že se to řekne dítěti aby nebylo vyděšeně…ale že by někdo reálné tu bouli zamackaval, tlačil na ni..to jsem fakt nezažila, neslyšela… ![]()
@Vladusxx píše: Více
Tchan chtel opravdu dceri zamacknout tuto bouli. Musela jsem mu v tom fyzicky zabranit. A on byl dotceny. Ze pry se to tak vzdycky delalo. Na to jsem mu rekla, ze to vim, ale at se nad tim zamysli, ze je to prece silene a nesmyslne.
A pak jsem o tom rikala kamaradce. Ta se divila a priznala mi, ze detem boule zamackava, protoze ji je taky v detstvi zamackavali a ji nenapadlo o tom premyslet.
@Janča6 no to by asi sakra bolelo…víc než ten úraz samotný…
@Vladusxx píše: Více
Si myslim. Ale kdybys videla, jak sina tom trval a nenechal si to vysvetlit. Vzdyt k tomu staci selsky rozum, ze je to hovadina.