Pád a buzení v noci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3627
6.9.10 18:46

Pád a buzení v noci

Holky stala se mi strašná věc…byli jsme s Marečkem u kamarádky na návštěvě. jelikož má kamarádka taky mimčo, tak u ní chodí Mareček spát do jejich postýlky. Mareček se zřejmě dnes naučil stoupat a vypadl z postýlky, což je cca 50-80cm vysoko. Jela jsem na pohotovost, dělali malému rentgen hlavy a vše je v pořádku, malý byl nezvykle hodný, ale taky myslím, že byl hodně unavený, protože celé odpoledne nespal. V nemocnici mi řekli, že ho mám v noci pozorovat a budit…nedokážu si to nějak představit, stačí, když ho třeba pohladím a on se pohne nebo ho musím probudit úplně? Mám monitor dechu, tak ten mi snad taky pomůže ho pohlídat, ale asi jde spíš o to probuzení, že? Chjoo, jsem to ale matka! :-( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
6.9.10 18:50

Mám podobnou zkušenost. Mně řekli v nemocnici, že stačí „strčit“ a pokud se otočí (zareaguje), nechat dál spát. Jinak než usne kontrolovat oči (aby byly stejné - to asi myslely zorničky, že se stejně stahují-roztahují).

Od té doby jsem takhle kontrolovala už víckrát, jsem plašanka, takže pokud Anežka nějak víc spadla, tak jsem v noci radši budila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21518
6.9.10 18:52

ewule, neobviňuje se, tohle se stane strašně rychle. k tomu buzení, je potřeba kontrolovat reakce dítěte na podněty. takže opravdu probudit a třeba ukázat hračku, jestli si jí vezme nebo po ní otočí. záleží na věku. tohle je teorie, v praxi to naštěstí vyzkoušené nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
6.9.10 18:53

Mám samozřejmě hrozný strach, ale zas je mi líto ho úplně budit, vím jak je nepříjemný, když tě pořád něco nebo někdo budí…ale jsem tak vyplašená, že ho budu sledovat snad celou noc! 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.9.10 18:55

Mně říkala doktorka budit po 2 hodinách a že stačí jen aby nějak zareagovala :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
6.9.10 18:56

Marečkovi je 10měs. Moc si nedokážu představit, že si vezme hračku sotva se probudí, typuju, že by byl hodně protivnej, kdybych ho budila, ale co se dá dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
6.9.10 19:02

Je to blbý, ale také nám vždycky všude říkali, že musíme probudit úplně… Jako určitě je fajn, že „ho pohladíš a on se pohne“, ale to zjistíš, že dýchá… a na to Ti stačí ten monitor dechu… Ty potřebuješ zjistit, jestli reaguje tak, jak má - takže vzbudit, klidně zvednout z postýlky, dát napít, ukázat lampičku nebo cokoli, kouknout na oči, on bude samozřejmě brečet a vztekat se, ale Ty budeš vědět, jestli se chová aspoň „obvykle“…
A netrap se, tohle se stane, ani nemrkneš… ono to bude v pohodě, uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.9.10 19:16

Tom vypadnul z kočárku v buse. doktorka na neurologii radila budit po 2 hodinách, vždy zkontrolovat, jestli sleduje hračku, chytne jí oběma rukama, přetočí se na bříško, zjistit, zda reagují zornice na osvit. Uprřímě řečeno - nereálné. Vzbuzené dítě se přetáčet nebude. Na druhou stranu - strčit a zjistit, jestli se pohne je k ničemu- to fakt zjistí i monitor, nebo ty když uvidíš, že změnil polohu v postýlce.
Já zvolila něco mezi. Vzbudila, posvítila lampičkou - zkontrolovala, že se zůžily obě zornice, pak s ní zahýbala, jestli za ní otočí hlavu, zkontrolovala, jestli hýbě oběma rukama a nohama a nechala usnout.

• Citovat
  • Upravit
3627
6.9.10 19:31

Stačí třeba, když mu podám dudlík a on si ho strčí do pusy, ne? A zkontroluju ty oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.9.10 19:46

Sice buzeni po hodine je superbezpecne, ale v realu… myslim, ze bych se spokojila s tim postouchnutim, kontrola zornicek tak 1× za noc (neni to tak lehke, jak se zda, bude vrestet, uhybat svetlu…) spokojila bych se s tim, ze je dite probuditelne

nejvetsi riziko neceho je do 3 hodin po urazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
6.9.10 19:47

Tak stalo se nám to ve 2 odpoledne, od té doby malej nespal, až teď, byl už kaput, tak šel už v 18h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
6.9.10 20:08

Přesně jak píší holky - říkají po dvou hodinách budit, sledovat zorničky a nesmí zvracet.
Vím, že to bude boj, ale opravdu ho zkus párkrát vzbudit -klidně i na ten dudlík. A pokud si ho sám vezme a strčí do pusinky, tak je to reakce. :think:
Hlavně se neobviňuj, stalo se to každé druhé mamině. :wink: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.9.10 20:15

jo holky neprecenujte monitor dechu - pri urazu hlavy bude hlasit v okamziku, kdy uz diteti nebude pomoci. To nenií SIDS, kdy staci proplesknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.9.10 20:23

no, téma pro nás aktuální. Malý se mi po půl osmé třísknul přímo do spánku o hranu stolu (ne roh). Takže mi jdeme dnes spát až před desátou a budeme budit :cry: Plakal jen chvilku, reaguje ZATÍM úplně v pohodě, ale za nějaký průser to fakt nestojí. Jinak já budu dělat světlušku, často na něj svítím mobilem, na ten je zvyklý, tak doufám, že se mi to dnes hodí a nesežere mě za to, že ho budím :roll:

Ewule, nic si nevyčítej. Nějaký úraz se stane snad každému dítku, je to velká výška, ale děti jsou gumítci, přežijou bez úhony až neuvěřitelné věci. Tím nechci situaci nijak zlehčovat, sama mám teď strach, ale výčitkami nic nezměníš a děti jsou tak neuvěřitelně rychlé. Když vezmu poměr kolikrát ho před pádem zachráním, tak jednoznačně vedu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.9.10 20:45

Tak ja tohle resila poprvy presne pred 6ti lety a rekli mi, ze nema dve hodiny spat. Ne, ze mam po dvou budit 8-o To jako celou noc budit po dvou hodinach? Nevim, neznam. Ja hlidala ty dve hodiny, horsi bylo, ze urazy se vetsinou staly tesne pred spanim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák