Naštíplá hlavička???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
844
29.8.10 12:09

naštíplá hlavička???

Potřebuju poradit nebo spíš uklidnit. Malá (14 měs.) spadla a bouchla se horní částí čela o zeď. Rána to docela byla, hned plakala, ale jen chvilinku a teď už tu zase lítá. Má tam červený flek a nechá si to prohmatat. Sledujeme zorničky, nezvrací ani není spavá. Myslíte, že kdyby si naštípla hlavičku, tak by si na to nechala sáhnout? Jsem z toho docela vyděšená… Děkuju za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
29.8.10 12:14

Neboj, píšeš, že je jinak OK.. ony ty děti ještě nemají srostlé švy na lebce, takže jim „pruží“ a i velká rána většinou dopadne dobře…
Madla se natáhla v týdnu, nejenom že se třískla do hlavy (ani nestihla dát ruce pod sebe), rozkousla si ret, chjo, krve plno… Párkrát spadnout asi musí každé dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
29.8.10 12:19

Děkuju a myslíš, že kdyby to měla naštíplí, tak by si na to nenechala šáhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43019
29.8.10 12:24

Hele nastiplou kost neres - kdyby byla kost nastipla a nic jinyho k tomu, lautr nic se s tim nedela
Poraneni mozku bohuzel mohou nastat i bez poraneni kosti, ale to by se nejak projevilo-sleduj hlavne symetrii - zornicky, hyba obema rukama, nohama… taky jestli se extra nemota, nezvraci a chova tak nejak normalne
nejvetsi nebezpeci je 3 hodiny po uraze, po delsi dobe uz nehrozi nebezpeci typu „pokud hned nejedu do spitalul, umre“ - neboli neco mensiho se jeste muze projevit, ale budes mit dost casu na to to rozpoznat a nejak resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
29.8.10 12:32

děkuju, teď už tu zase lítá jako drak a dělá kraviny :-) . snad to bude dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlickaa
29.8.10 14:46

Myslim ze to bude ok :-D Jinak ji sleduj,ale pokud beha a jako by se nic nestalo tak je to dobry.Nasi kluci padali jak hrusky furt,primo na hlavu a boule jak :zed: ,kolikrat jsem s nima letela na pohotovost a tam na me hledeli proc s tim chodim… :oops: :cert: tim me pekne nakrkli :-(
Takze ja vzdycky mam taky nervy,ale sleduji jestli nezvraci,neni moc spavej a zornicky.

• Citovat
  • Upravit
13503
29.8.10 16:33

smahulinko no nase mala mela jak ty pises nastiplou lebku..mela ji prasklou po celkem malem pade,ale stejne se s tim nic nedela.Byla tam boule,zvetsovala se,tak se slo do spitalu,udelalo se RTG,zjistilo se to,pak CT,ale jedine co ji udelali bylo,ze musela mit obvazenou hlavu a tim se stahla ta boule.
Hlavni je opravdu sledovat po padu zda je vse v normalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
29.8.10 16:40

Myslim, ze ti spadne a bouchne se do hlavicky jeste mnohokrat. Obe moje deti jsou draci a tech ran, co utrpely…vzdycky mi zatrne, ale kdyz se pak chovaji normalne, neresim. S nastiplou lebkou by stejne nic nedelali, nechali by si ji v nemocnici na pozorovani,pravdepodobne. Pokud by mela kost zlomenou, tak by ji bylo zle a rozhodne by si to nenechala prohmatat bez place. Deti toho vydrzi vic, nez si myslime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
29.8.10 17:24

Moc Vám všem děkuju. Malá je dobrá, ani modřina se zatím neudělala, tak snad bude vše v pořádku. Já jsem v tomhle trošku hysterka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák