Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky
mám takový dotaz. Syn přiběhl ze zahrady s křikem, že ho něco píchlo. Šel mi to i ukázat a byl to čmelák? Nevíte některá náhodou, jestli čmeláci opravdu píchají? Mně se to moc nezdá, ale na prstu má skutečně „píchanec“ a trochu mu to nateklo
![]()
no, ja som si vzdy myslela, ze nepicha, ale potom mi mm vysvetlil, ze aj cmeliak picha, len nie je tak utocny a agresivny ako vcela.
ale ci to nie je len jeho muzska teoria, to neviem ![]()
Oni nepíchají,ale koušou a dost to bolí…
loni mě kousnul čmelák a měla jsem to pěkně oteklý…
Ano, nepíchají, koušou (naštěstí nemám zatím zkušenost - ťukťukťuk).
Nepíchá, ale kouše. Na vlastní oči jsem viděla, jak kamarádčina chlapečka kousl.
No tak to bude asi ono, protože mladej říkal, že na něj jen sáhnul, že ho píchnout nemohl. Tak to jsem netušila
Takže asi to mám sledovat, aby to nenateklo moc. Co myslíte, můžu mu na to dát fenistil?
![]()
To jsou mi věci, co se člověk nedozví v tolika letech ![]()
Cmelaci tusim nepichaji,ale kousou a to jen ti s bilym zadkem.. nebo jsem v tom aspon vyrustala ![]()
Jj, Fenistil bych na to dala hned. Je na píchance i kousance dobrý.
Koušou. Nikolka si před dvěma lety chtěla jednoho pohladit, čmelák to nepochopil a než jsem zasáhla, byl řev ![]()
Mě čmelák loni tak kousnul,že jsem se málem rozbrečela.A agresivní byl taky,lítal za mnou po zahradě,měla jsem oranž.triko.Dej mu na to rozkrojenou cibuli,mě to pomohlo ale nateklo to stejně
Pamatuji se, že když jsem byla dítě, kousnul mě čmelák. Bolelo to tedy slušně.
Tehdy mi to nikdo nevěřil, protože to byl celoplošně rozšířený fakt, že čmeláčci chudáčci nepíchají ![]()
Ale zihadlo maji taky. Viz treba: http://www.priroda.cz/lexikon.php?…
To je takova ta povera, ze jen kousou.
Casteji kousou, ale muzou i pichnout.