Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Každopádně bych na to zranění dala antiseptikum, třeba čajovníkový olej a je to ![]()
čauky, to jsou pěkný svi-ky
Mě kousl před pár lety a do 5h jsem byla na pohotovosti. Kousl mě do spánku /plácl ho na mě vítr před bouřkou/ a natekla jsem jako dýně. V nemocnici mě napíchali a na revers jsem šla domů. Pak jsem brala dithiaden. Ledovat. Záleží jaké má synek alergické reakce na kousnutí od hmyzu. ![]()
Nepíchají, ale koušou. Vlastní zkušenost, dost to bolí. Podle mně více než štípnutí od vosy nebo včely.
2. Čmelák nebodá Čmeláci mají také žihadla, tedy jejich samičky. Navíc používají i kusadla, mohou tedy bodnout i kousnout. V přírodě však na člověka útočí jen vzácně. Bodnutí není bolestivější než od vosy či včely a žihadlo stejně jako u vosy v ráně nezůstává. Ti, kteří otékají po bodnutí včelou, mívají potíže také po štípnutí čmelákem.
zdoj: idnes.cz
Mám pocit, že mě v dětství štípnul, ale mohlo to být kousnutí ![]()
zajímavé téma ![]()
ale já teda dostala od čmeláka pigáro a nikdo mi to neveřil
„ještě že mi to tak přišerně oteklo“, jinak bych vypadala jako šílenec.
Ale fakt žihadlo mají, stačí kouknout do nějakého atlasu. Já zase pochybuju o tom kousnutí, zuby asi nemají, že jo
a k čemu by jim to bylo? Nic si ukousávat při hledání jídla nepotřebují…i když taková vosa si urafne kus koláče a odnese si ho, to je fakt, ale zase vás teda nekousne ![]()
Čmelák patří do stejné skupiny jako včely, vosy a sršně. Žihadlo má, ale používá ho zřídka.
Nevím jestli píchá nebo kouše
, v každém případě jsem to zažil už několikrát, ze začátku je strašně rychlý nástup bolesti (mnohem mnohem silnější než třeba od včely), ale cca po 3 minutách už necítíte vůbec nic (jak rychle to přijde tak také odejde). Alespoň takhle to probíhá u mne.
@Petra Z píše:
Oni nepíchají,ale koušou a dost to bolí…
loni mě kousnul čmelák a měla jsem to pěkně oteklý…
kousou a jak mrchy, me kousl uz dvakrat a silene to boliiii !!!
a jeste za mnou vzdy leteli jeste dal ze mi daj asi nasup nebo nevim
ale mam pocit ze pak nekde umreli alespon u toho jednoho jsem to postrehla… ![]()
Cmeliak picha ale len kralovna a robotnice..a nie su take utocne len ked sa citia v ohrozeni
![]()