Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, tak se naš brouček při lezení po bytu bouchnul při padu do čelička a ma malou bouličku - narazil na křeslo, začal řvát jako tygr a pak se uklidnil a začal se smát a leze znova, snad bude v pohodě. Nevím jestli mám jít na pohotovost nebo vydržet. Co poradíte?
S bouli na pohotovost? To asi nemyslis vazne
. Pokud je ok, neomdlel, nezvraci a reaguje normalne, tak je vice mene jiste, ze je ok… Takovych bouli jeste bude… Linda
Tak tak,takových boulí ještě bude mraky…
jestli je v poho,neřeš to ![]()
Já jsem takhle byla na pohotovosti s Anežkou, bouli měla těsně vedle oka, já matka plašanka (ale nestydím se za to
) jsem volala doktorce, a ta mi řekla, že ať radši jedu, když jde o oko. Na dětské vhirurgii se mi nejdřív vysmáli stejně jako holky tady, ale pak ji prohlídli a ptali se na původ každé modřiny (Áňa jich měla hodně, začínala lézt). Pak jsme šly na rtg a pak nás poslali domů se slovy, že ji mám v noci po 2h budit, jestli reaguje, hlídat očička aby byla obě stejná, a jestli neblinká. Kdyny něco, okamžitě přijet. Paní doktorka říkala, že pokud spadla z polohy na čtyřech (ne z větší výšky), tak by to mělo být OK.
Hele, Jani, neber to pls ve zlém, ale jestli budeš takhle plašit kvůli každé bouli, tak se asi za pár měsíců zcvokneš… to ještě bude boulí, modřin, odřenin, škrábanců, jizviček… jako opatrnost při úderech do hlavy je jistě na místě, ale rovněž je na místě rozvaha a selský rozum…
Prave, ze hodne plasim, ale chci aby byl v pohode, nezvraci, proste mleko basti o stosest, smeje se a vzteka. Snad to bude ok
Bohunko, tak nejak jsem ostrazita a asi plasim, ale hlavne nevim jak se to stalo, protoze jsem nechala maleho manzelovi, ten samozrejme misto aby se venoval Kubiskovi tak se musel venovat pitomemu telefonu. Takze jsem spis vytocena, protoze tech padu pri lezeni mel hodne, ale na koberec nebo na postel a to se vzdy jen leknul a pak to bylo ok.
To neřeš, jak - prostě se to stalo… Ono toho prcka často neuhlídáš, ani když u něj sedíš - naše Helenka je hotová doňa Katastrofa, jednou nám dokonce spadla z klouzačky - viděla jsem to z dálky, ta klouzačka nebyla nijak vysoká, můj muž stál vedle ní a ona si prostě normálně sedla vedle… nebyla šance zareagovat… chytil ji asi pět centimetrů nad zemí, ale stejně si rozflákla ret o bok skluzavky. Nebo si rozsekla čelo o zábradlí na mostě, koukala na Moravu, táty se držela za ruku, pak udělala jeden úkrok stranou, zvrtla se jí noha a čelem to vzala o tyčku
A před dvěma měsíci stála vedle mne u umyvadla, myla si ruce a naprosto z ničeho nic uklouzla a o umyvadlo si urazila kus jedničky…
Vůbec nic neuděláš, prostě nestačíš…
Tvůj manžel z toho má (určitě) taky poučení, tak už netrap jeho ani sebe, malý je v pohodě… ![]()
jo nas Kubisek je proste zive dite, zadny lezak, takze se prestanu trapit a bude to, Kubisek usnul a snad se z toho oba vyspime
Na manzu se nezlob, uvidis, ze sama take vse neuhlidas, jak pise Bohunka
. Hlavne fakt zkus vzdy zachovat chladnou hlavu. Na pohotovost az kdyz je problem (krev, motolice, zvraceni, ztrata vedomi apod.), boule je jen nahromadena voda v dusledku uderu. Deti jsou celkem gumove, vydrzi toho dost
. L.
Holky, jsme vystrašená prvomatka, ano..pardon, ale myslíte, že, mám být v klidu? Malej ( 9,5 měsíce ) si ted zkouší stoupat o nábytek, nejde mu to, takže se vždy jen o něco opře a klečí. Opřel se, jenže spadl z toho kleku na radiátor. Byla jsme u toho, nestihla jsem zachytit, ale žádná pecka to nebyla, jen trochu narazil Brečel spíš tím, jak se lekl. Plakal asi minutu. Pak si hrál dál, ale koukám a on vzadu na hlavičce červené místo a bouličku, malou, ale má hrbol na hlavě.
S tím asi nemá smysl chodit k doktorce, že?
![]()
Ne nemá.. Jestli máš fakt nervy, mrkni na profil k Pudloslavě @Pudloslava Když to nebylo s rozeběhem jen z jeho výšky či ještě z nižší (když klečel) tak bych se nenervovala.. Hrbol je z toho nárazu, to mizí rychle. Prostě boule.
@Sibyla0 Ne, on neumí ani stát, jen klečel..Tak snad to bude dobrý, no jo, bojím se, ale v porcelánu ho mít nemůžu ![]()