Klečí-padá. Jak hlídat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8444
25.6.10 15:03

Klečí-padá. Jak hlídat?

Ahoj, Eli si včera zničehonic klekla u gauče, čapla ovladač, a já-přicházejíc z wc-už jsem viděla jen, jak se pěkně dozadu kácí. Křičela, samozřejmě. A co teď tedy?
Byly jste se svými dětmi v téhle době POŘÁD, abyste zabránily pádu? Nebo to nemam hrotit, nechat ji i chvilku samotnou, ona se „otluče“? :nevim:
A mám asi dát pryč konferenční stůl, že?
Co když potřebuji být v kuchyni, kde je studená dlažba? Mám pořídit ohrádku, bude to řešení? :think:
Díky za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
25.6.10 15:07

No to jsou hold děti :-) A ty padají :-) no já mám pořízené chodítko také máme v kuchyni, ne dlažbu, plovoucí podlahu a ta tvrdá je, ale snad to n+ějako zmákneme :-)

• Citovat
  • Upravit
2480
25.6.10 15:15

Ahoj!

Takových pádů u nás bylo dost (3 děti)! :-)
Myslím, že stát jí za zadkem pořád asi nezvládneš.
A u dalších dětí už vůbec ne. :wink:

Ty nejhorší věci je lépe dát pryč, aby se o ně nepřerazila. Dlažbu nikde nemáme, tak s tím neporadím, ale možná po tu dobu dát do postýlky nebo té ohrádky… :nevim:
I v postýlce si kluci občas slušně namleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
25.6.10 15:17

Tak na toto obdobi se pamatuji u prvniho a dodneska je to pro me cernou murou s uz se toho desim u druheho :-)
Strasi se totiz naucil drvi stat nez sedet. Takze se vzdy vytahl u nabytku a pak se naudrzel a padal samo kolmo primo na zada a hlavicku. Mame doma parkety tkaze pekne tvrde. Zkousela jsme mu na zem davat deku,aby to nebyl tak sileny pad, ale to se neosvedcilo samo, ze deka se shntnula navic se do ni motal a kdyz pakd tak smao mimo deku. Myslela jse, ze v tomto odbodi zesilim, nebot jsme mu porad stala za zadekem a nemohla se od nej hnout.
Resila jsem to tak, ze kdyz jsem fakt potrebovala nekam jit nebo neco udelat sel do postylky.
Nastesti za 14 dni pochopil, jak se spravne pada - tedy na zadecek a uz to bylo v pohode :-)
Mensi ted uz leze a uz by si i stoupal - tak se desim, ze to brzy budu mit take :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
25.6.10 15:19

Jo jak pise pisatelka prede mnou je fakt, ze i v postylce jsou obcas slusne pady - nastesti mi dole mame tu cestovni a ta je latkova takze nehrozi bouchnuti od „spryclicek“ (fuj to je osklive slovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.6.10 15:20

No, nejspíš si kecla na zadek, ne, nepraštila se do hlavy? I když takových pádů bude i s tou otlučenou hlavičkou - to se prostě ohlídat nedá. Jasně, všechny nebezpečné věci pryč, olepit rohy, víc udělat nemůžeš. Chodítko - no fuj, na to tady bylo už spooousta diskuzí, ohrádka taky není ideální, spousta fyzioterapeutů by ti to taky neschválilo, ale lepší než chodítko.
Mmch jestli se praští na plouvoučce na dlažbě nebo na lině - v tom rozdíl nevidím, taky všude nemáme huňatý koberec. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
25.6.10 15:24

Asi se budu opakovat,ale zažila jsem něco podobného,ale se stoupáním,taky kráčím z wc,a malá u stolku stála,takže bohužel nastoupila cestovní postýlka,když někam musím odběhnout,a nebo když vařím je v ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
25.6.10 15:27

Ahoj,tak mi mame dlazbu akorat v chodbe,WC a zachod,jinak vsude plovoucku.Stavet se nam zacal pred mesicem,parkrat sebou uz svihnul,ale nic hrozneho, vsak on si zvykne a bude aspon vedet,ze si ma davat pozor.Konferencni stolek rozhodne pryc nedame.To je hlavne nejcastejsi misto,kde se stavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
25.6.10 15:27

Taky si pamatuju toto období u Adámka - to byly pády,nejhorší kolem roku a půl,byl divoch,neuměl poslechnout,spadl z gauče,ze stolu..Párkrát jsme byli i na pohotovosti a na rentgeně,naštěstí zbytečně..

Emička si tím taky teď prochází,v menším míře,je opatrnější a zdatnější.Taky padá,už to tolik nehrotím.Včera např.spadla v koupelně a ťukla se hlavou do vany - koupal tatínek,vytáhl ji a než ji stačil zabalit do ručníku,chtěla se rozběhnout a utéct - máme protiskluzovou podložku,ale to nepomohlo..

Chodítko bych určitě nedala - nejen proto,že se nedoporučuje,ale taky proto,že se s ním dítě snadněji dostane,kam nemá a může si ublížit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
25.6.10 15:30

Jo jinak choditko nepouzivame vubec a kdyz nekam potrebuju,treba skocit do sklepa,prcka dam bud do cestovni postylky,a nebo ho pripoutam v kresilku a on si hraje.A kdyz v Kuchyni varim,posadim ho tam do zidlicky a on se treba i pul hodky vydrzi koukat,co delam a nebo si hraje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.6.10 15:41

U nas se pada stale, od 10ti mesicu stoji a chodi s oporou, ale sedl si nedavno a moc to nepraktikuje, spis kleci…no a obcas to pri svym temperamentu neukociruje, takze ma hlavicku porad omlacenou. Za zadkem mu nestojim, ani jsem to nikdy nedelala, mame plovoucku…a kupodivu breci malokdy.
Reseni casto neni ani ta helmicka, protoze dite se tak nenauci, ze pad boli, coz mu muze v budoucnu prichystat nemily prekvaleni…nenauci se padat. Ale urcite se tu najdou holky, co na ni nedaji dopustit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
25.6.10 15:56

Gino, kecla se do hlavy. Ještě nesedí, takže asi i proto se svalila jak pravítko. Pic dozadu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
25.6.10 18:53

Tak já se se svými dětmi řídím podle následujícího:

PhDr. Jana Tůmová, fyzioterapeutka:
Dítě, které se dostane do stoje, je potřeba co nejdříve naučit jak dolů. Pokud maminka začne dítě chytat nebo sundavat ze stoje, dítě má pocit, že matka je součástí jeho pohybového stereotypu. Takové dítě se pouští, kdykoliv vidí matku v blízkosti, dokonce i v době, kdy už dávno umí dolů. Proto se většina úrazů stává v přímé blízkosti rodičů. Naopak dítě, které není chytané, se velmi brzy naučí spoléhat samo na sebe. Při nácviku slézání ze stoje doporučuji odstoupit na dostatečně velkou vzdálenost a udržovat s dítětem oční kontakt. Mluvte na něj klidným tónem, aby se drželo a nepouštělo, jinak spadne. Lákejte dítě pomocí hračky dolů, ale nedovolte, aby se vás chytalo. Pokud dítě odmítá spolupracovat, radši obě nohy pokrčte v kolenou do kleku, než aby jste ho sundala. Z kleku se už dítě bez problémů dostane na zem, a přitom si může natrénovat jak na to. Při případném pádu situaci zlehčete, určitě nelitujte. Dramatický výraz vašeho obličeje může rozplakat i velmi statečné dítě. Každý pád je důležitá informace do mozku, jak příště neprovést pohyb. Hlavička vašeho dítěte je na pád teď připravena mnohem lépe, než když srostou lebeční švy. Určitě nedoporučuji obkládat polštáři či pořídit helmu. Každé dítě brzdí (či nebrzdí) svůj pád podle povrchu na který je zvyklý. A většinou na asfaltu vaše dítě nikdy žádný polštář nepotká a ani helmu na sobě celý život mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
25.6.10 19:05

Perfektní článek, a pravdivý,taky jsem se na začátku snažila pomoct,ale dnes už jde krásně na kolínka a je dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
25.6.10 19:38

Jinak, koho by snad zajímal celý článek, je tady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie