Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky potřebuju poradit. Tchýně mě teď vyděsila. Asi před týdnem jsem si všimla, že má Terezka jednu klíční kost (ten konec-špičku) víc vystouplý než na druhé straně. Moc jsem tomu nevěnovala pozornost. Terku to bolelo a já to jen večer při koupání zkoukla, jestli se to nemění. Ale teď tu byla tchýně a vyděsila mě, jak to, že jsem s tím ještě nebyla u doktorky. Vyděsila mě natolik, že ráno hned poběžíme k Dr. ale ještě předtím mě napadlo, jestli některá netušíte co by to mohlo být. Zase kvůli tomu nebudu moct spát. ![]()
to muze byt zlomeny, staci spadnout, neboo nastipnuty, ale do sadry se to stejne nedava, tak klid
Pokud ji to bolí, vidím to skoro jistě na zlomenou klíční kost… Do sádry se to nedává, ale doktorka by to vidět měla, jistě doporučí nějaká pohybová omezení…
Jinak já za sebe doporučuju chodit k doktorce raději i zbytečně, ony ty děti některé bolístky snášejí jinak než my. Třeba nám se před dvěma měsíci stalo, že Helence nějaké dítě šláplo na nohu, ona dva dny tvrdila, že ji nic nebolí, ale malilinko nožku vytáčela do strany. Vzala jsem ji na chirurgii, ona tam prolítala čekárnu i přilehlé patro… a pak dostala nechodící sádru na 3 týdny, protože rentgen ukázal „nedislokovanou frakturu“… ![]()
Po této zkušenosti s dětmi pofičím k doktorovi snad při každé podezřelé modřině… ![]()
Jen upresnim, klicni kost se skutecne do sadry nedava, sroste to samo, pokud to neni dislokovane… Obecne to plati i o nekterych jinych frakturach u deti, jen kdyz k dr. pujdete, musi to dat do sadry… kdyz jsme byli mali my, kolikrat jsme meli narazene prsty od mice a pod… coz nekdy mohl byt take jeden z druhu nedislokovanych fraktur, zahojilo se to i bez sadry…
Ja tedy s kazdou bolistkou k dr. nebeham…
ale ja si to asi muzu dovolit, jsem tak trochu od fochu… ![]()