Mám bloklá záda, co s tím?

22
11.7.10 22:05

SOS, rychlá pomoc prosííím

ahoj zdravím všechny, a moc prosím o radu, ráno jsem sebou nějak blbě hnula, a skřípla jsem si asi nerv poblíž kříže, když chodím je to v pohodě, můžu i sedet v určité poloze, myslela jsem že mě to přejde, ale zatim nic, potřebuji se normálně pohybovat, kolem dětí apod, manžel mě už zkoušel masírovat ale nic, nemáte někd radu co by mi pomohlo, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1446
11.7.10 22:09

Ahoj,
kdysi se mě to také podařilo při stěhování…Zajeď si na pohotovost,dají ti injekci.A mělo by to pak postupně přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
11.7.10 22:09

Ahoj, asi by bylo nejlepší zajet na pohotovost na nějaký obstřik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.7.10 22:10

holky tak na pohotovost se určitě nedostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
11.7.10 22:45

Vím, jak se cítíš. Mám s tím bohužel zkušenosti. Letos mně to potkalo, takovým způsoem, že jsem skončila v nemocnici na kapačkách.

Ale zkus si vzít brufen nebo něco podobného a záda zahřívat - suché teplo - třeba termofor. Ne horká sprcha. Ležet na tvdrém. Já klidně spala na zemi na karimatce.
Uvidíš, jak ti bude ráno. Obstřik by měl pomoci. Jinak dobrou rehabilitaci, masáž atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
11.7.10 22:49

Tak na to sem expert.Bloklá záda mám skoro pořád a vždy to vyléčí brufen.Když mám uplně skříplej nerv že se nehnu ale doslova tak musim na injekci ale ve stavu jaký popisuješ vždy jen použiju brufeny + horkou vanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21657
11.7.10 22:59

zkus brufen a nebo paralen. pokud to nepomůže, tak jedině doktor a léky. mě se stalo něco podobného před 3 lety. nejdřív jsem v pohodě chodila a ke konci dne jsem se nenarovnala bolestí. takže jsme skončili na pohotovosti a dostala jsem kapačku… manžel trpívá na bolesti zad a má od doktorky předepsané léky na uvolnění svalů - bere se 1 na noc. ale člověk je z nich pěkně oblblý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.7.10 23:10

Mi doktorka napsala dolgifen a v pondělí nám jít na magnety, když to nepřestane tak injekce. Na odeznění jsem čekala měsíc a nic… Držím pěsti ať dopadneš líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.7.10 07:08

podle intenzity priznaku a podle toho, jak ti to bude zabirat

1)klid, suche teplo (nenahrivat). Zkusit rozhybat ne pres bolest.

1. prasky - brufen a spol ze skupiny NSA- nesetrit s nimi
  2. k predchozim pridat myorelaxancia - volne prodejny je pouze Guajacuran, dosti slaby - brat po dvou tabletach 3× denne. Neridit s tim
  3. k doktorovi na injekci
  4. k doktorovi na obstrik
  5. k doktorovi na infusi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.7.10 08:24

holky si trosku prihreju kasicku…ale taky bojuju se zadama a trpim…jak berete ty brufeny apod aby to preslo uplne…ja uz to mam tak pul roku…ted uz nekojim tak kdyz je to nejhorsi tak si ho vezmu…ale vzdy to pomuze jen na chvilku…asi to chce nejak pravidelneji ne??? prosim poradte..kdyby to preslo uplne budu vam libat nohy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.7.10 10:09
mikitaa píše:
holky si trosku prihreju kasicku…ale taky bojuju se zadama a trpim…jak berete ty brufeny apod aby to preslo uplne…ja uz to mam tak pul roku…ted uz nekojim tak kdyz je to nejhorsi tak si ho vezmu…ale vzdy to pomuze jen na chvilku…asi to chce nejak pravidelneji ne??? prosim poradte..kdyby to preslo uplne budu vam libat nohy :lol:

no spis te to nima neprejde, ale za pokus by podle me stalo zkusit ho brat tejden 3× denne (pokud nejsi chabrus na zaludek) - bolest je nekdy naucena - uz ti nic nejni, ale mozek se naucil, ze zada boli, tak boli - leky mohou pomoci zapomenout. Jinak je to spravne, jak to beres, akutne na bolest. POkud te to zlobi dlouhodobe, stalo by za to chodit na rehabilitaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.7.10 10:30

pudlo tohle nejni naucena bolest - i kdyz kdo vi :mrgreen: mozny je secko …ale nikam se mi s tim nechce pac jaksi to neni bolest nonstop…vlastne je to dost divny..pac kdyz makam (mame farmu - takze krom noseni mimina neco delam cely dny) tak je to dobry o zadech nevim - nic neboli…vetsinou si treba vecer sednu do kresla…a pak z nej proste nevstanu (pritel me musi zvednou..nebo se z nej vylozene vyplazim se slzama v ocich)…jdu si lehnout (musim ale na rovnym na zadech)..do rana to prejde…obcas v tom pichne aji pres den ale nic zavratnyho…ale ty odpocivaci vecery jsou pak teda obcas brutus…asi to chce makat nonstop :lol: jo a boli to jak dyby na jedny strane presne kde konci zadek a zacinaji zada …ale zkusim brufenovou lecbu…zaludek mam zatim dobrej tak mu dame trochu pohulit:) dikec (jeste ze te mame jako odbornou zdravotni zachranu) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.7.10 10:33

Já jsem nikdy na záda netrpěla, ale před několika lety mě to zkolilo a to doslova. Nevím sice, jestli je to to samé, co trápí vás. Ale já se jednoho dne vzbudila, luplo mi za krkem a už jsem se nehnula, jen rukama. Hlavou ani náhodou, ani nohama, sebemenší pohyb byl hrozně bolestivý. Měla jsem štěstí, že jsem měla mobil u postele, abych si zavolala pomoc. Doktorka mi naordinovala jen klid, žádné obstřiky ani léky 8-o Pomaloučku se to sice lepšilo, ale pomohl mi až doktor na rehabilitaci,kam jsem se ze známosti protlačila, cvičil se mnou docela dlouho různé krkolomné cviky, natahoval mi ruce i nohy a pomohlo to, bolest přešla záhy :palec:

• Citovat
  • Upravit
43035
12.7.10 10:48
mikitaa píše:
pudlo tohle nejni naucena bolest - i kdyz kdo vi :mrgreen: mozny je secko …ale nikam se mi s tim nechce pac jaksi to neni bolest nonstop…vlastne je to dost divny..pac kdyz makam (mame farmu - takze krom noseni mimina neco delam cely dny) tak je to dobry o zadech nevim - nic neboli…vetsinou si treba vecer sednu do kresla…a pak z nej proste nevstanu (pritel me musi zvednou..nebo se z nej vylozene vyplazim se slzama v ocich)…jdu si lehnout (musim ale na rovnym na zadech)..do rana to prejde…obcas v tom pichne aji pres den ale nic zavratnyho…ale ty odpocivaci vecery jsou pak teda obcas brutus…asi to chce makat nonstop :lol: jo a boli to jak dyby na jedny strane presne kde konci zadek a zacinaji zada …ale zkusim brufenovou lecbu…zaludek mam zatim dobrej tak mu dame trochu pohulit:) dikec (jeste ze te mame jako odbornou zdravotni zachranu) :kytka:

to by mohlo byt zablokovane krizokycelni skloubeni. na to celkem slusne pomaha obstrik nebo manipulace. Taky ale ne kazdemu. Nedelej pohyby s rotaci v panvi (treba lyzovani).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.7.10 10:52
Pudloslava píše:
mikitaa píše:
pudlo tohle nejni naucena bolest - i kdyz kdo vi :mrgreen: mozny je secko …ale nikam se mi s tim nechce pac jaksi to neni bolest nonstop…vlastne je to dost divny..pac kdyz makam (mame farmu - takze krom noseni mimina neco delam cely dny) tak je to dobry o zadech nevim - nic neboli…vetsinou si treba vecer sednu do kresla…a pak z nej proste nevstanu (pritel me musi zvednou..nebo se z nej vylozene vyplazim se slzama v ocich)…jdu si lehnout (musim ale na rovnym na zadech)..do rana to prejde…obcas v tom pichne aji pres den ale nic zavratnyho…ale ty odpocivaci vecery jsou pak teda obcas brutus…asi to chce makat nonstop :lol: jo a boli to jak dyby na jedny strane presne kde konci zadek a zacinaji zada …ale zkusim brufenovou lecbu…zaludek mam zatim dobrej tak mu dame trochu pohulit:) dikec (jeste ze te mame jako odbornou zdravotni zachranu) :kytka:
to by mohlo byt zablokovane krizokycelni skloubeni. na to celkem slusne pomaha obstrik nebo manipulace. Taky ale ne kazdemu. Nedelej pohyby s rotaci v panvi (treba lyzovani).

fajn..lyzovani se vyhnu :-D a jeste mi prosimte rekni kde kdyztak provedou manipulaci ci obstrik? neurolog? ortoped? nebo staci obvodak? dikec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák