Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Samík si před chvílí zřejmě trochu lokl šamponu Syoss. Myslím, že toho moc nevypil, spíš to měl jenom v puse, možná něco málo spolkl, protože trochu kuckal.
Volali jsme na toxikologii do Prahy, pán tam tento šampon sice neměl, ale říkal, že by to mělo být v pohodě, pokud nekašle, nezvrací… Doporučil buď espumisan nebo bílky s cukrem, aby se nedělaly bubliny - udělali jsme bílky, snědl pár lžiček a už nechtěl.
Jinak je v pohodě, prý kdyby zvracel nebo měl teplotu, tak do nemocnice, jinak nic - prý z toho může být pneumonie
![]()
Takže asi v pohodě, ale jsem z toho rozhozená, nemůžu se uklidnit, říkám si, jak jsem blbá…
No a taky nevím, jak dlouho ho mám sledovat? MM tvrdí, že by mu bylo blbě hned…
Pokud toho nevypil nějak víc asi bych si z toho těžkou hlavu moc nedělala (vím,že se to dobře říká a realita je jiná,ale i tak).jak jsi psala pozorovala bych jestli nemá teplotu a nezvrací,popřípadě jestli je čilý jako obvykle není plačtivý apod.Ale myslím,že to bude OK.Náš malý několikrát něco podobného udělal s mýdlem,to se prostě nedá uhlídat,když je na umyvadle postavené a vždy OK.Držím palce,ale věřím,že to bude dobrý ![]()
Díky, no je úplně normální, tak snad to bude v poho…
Mýdlo je takové podobné ![]()
Myslím si,že pán měl pravdu.Kdyť v šamponu není nic moc toxickýho.Buď ráda že to byl jen šampon.Ségry malej snědl tabletu do myčky ![]()
To bude dobrý…uvidíš ![]()
Podobnou nehodu jsme měli asi před 2-3 měsíci s máchadlem.
Nějak mi ho pronesl za zády a přítel ho našel v obýváku na gauči s flaškou máchadla u pusy. Nejspíš si taky lokl a ještě si u toho povídal mňam mňam, móóóóc mu to chutnalo…Nějakou dobu měl krásně voňavý dech… ![]()
Taky jsem si nadávala, že mám dávat větší pozor, ale…Už jsem nemohla nic.
Nikam jsem tenkrát nevolala, říkala jsem si, že z toho snad nic nebude a taky nebylo… ![]()
Dnes se tomu jen směju a snažím se dávat opravdu větší pozor, kde co mám…mohlo to dopadnout i hůř.
Zdravím ![]()
Tak ted jsem se musela proplesnout, protože jsem asi 3× za sebou četla, že si loknul ŠAMPUSU…
![]()
Jinak si myslím, že se tak max. posere..
Ps. starší asi ve věku 4 let vycucala fenistil gel jako Jesenku a jelo se s ní na JIP..No nikdo nevěděl co s ní, páč něco tak nechutnýho snad nikdo nepožil..to byla noc ![]()
A hodně dlouho jí chunaly Jelení loje - ty snědla snad 4.
to bude dobrý..
verenika píše:
Myslím si,že pán měl pravdu.Kdyť v šamponu není nic moc toxickýho.Buď ráda že to byl jen šampon.Ségry malej snědl tabletu do myčky
jezkovy zraky a dobrý?
Hele sampony se delaj schvalne horky a hnusny, aby to nikdo omylem nesnedl - schvalne ochutnej. Podle me toho nemohl snist moc.
Díky moc, už je mi líp ![]()
Taky si právě říkám, že to není louh nebo nějaké čistidlo a když se to může dostat do očí, tak by z toho nic být nemělo…
Je to hrůza, co ti prcci dokážou pozřít - tablety do myčky, máchadla, Fenistil
Hlavně když z toho pak nic není…
A hlavně že teda bílky s cukrem mu nejely, ale šampon si dá
![]()
Lizbeth, jo šampus, ten bych si tak nebrala
![]()
Pudli, fakt, je to slané a hořké a hnusné ![]()
prej nejhorsi je pronto lestenka, staci oliznout vicko a dite je mrtvy - od ty doby, co jsem tohle slysela mi nesmi domu zadny pronto a zadna lestenka.
Ježiši, no to je hrozné
Hned se musím podívat, jestli něco takového doma nemáme ![]()
Jo a jak dlouho by to tak mohlo trvat, než mu případně začne být zle? Už by mu bylo?
Angu, teď jsem se pošťáral ve svých lejstrech ve skříni. Výrobci šampónů tvrdí (a teď už to tvrdí i výrobci autokosmetiky!), že všechny složky šampónů jsou biologicky degradovatelné maximálně do 30 dnů. Pokud by byly toxické nebyly by bio-degr. Takže buď v klidu… ![]()
Juro, díky moc
Koumali jsme právě obal šamponu i stránky Syossu a ti bohužel o tomto netvrdí nic ![]()
A kolik je malýmu? Nemohl by černý uhlí? Je to na dezinfekci střev, není to jen na průjem, takže zácpu by neměl neboj, používá se i k pročištění organismu, jak jsem teď vyčetla na netu, ale nevím, od kdy ho můžou děti. Taky se o něm píše: Živočišné uhlí stejně tak, jako zabraňuje vstřebávání škodlivin, by zabránilo i resorpci léků.
Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/…sne-uhli.htm#… Nebo bych zavolala na pohotovost a zeptala se tam.
Příspěvek upraven 18.07.10 v 16:32