Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, jen dotaz pro uklidneni, mala hopsala na gauci a skutalela se po polstari na konferencni stolek.No bouchla se dozadu na temeno a tekla krev plakala chvilku, uz je vesela ale ma vzadu bouli a ma tam ranku, krev prestala tect za chvili ma zo spis jen asi rozsekly povrchove.. Tak nevim zda jetna rtg atd.. Zase tak velky pad to nebyl, vydesila me hlavne ta krev, no..
zase mi prijde kvuli rance rtg dost agresivni ale nechci to ani podcenit..
,tak se zkousim poradit i tady..
Nikam bych nejela, to vypadá opravdu jen na malé rozseknutí kůže. Jinak klasika při pádu na hlavu - hlídat zorničky, jestli nezvrací, není spavá, nedělá se tam velká boule… pak k doktorovi
@Kiara28 píše:zeptala bych se doktoru, ne tady..
Neboj se budu hlidat..
ptam, se protoze 3letacia urazy je docela bezna vec.. Tak me zajima jak to vidi i jine matky.. Kdyz zavolam dr posle me hned na rtg, nelajzne si po telefonu rict hlidejte ![]()
@lalalalala synovi se stalo něco podobného. Byli jsme s holkami na akci a já šla s dcerkou na záchod do přízemí a manžel hlídal syna. Ten mu vyklouzl a utekl za námi na schody, kde se skutálel. Z hlavy mu také tekla krev, ale vypadalo to podobně jako u vás. My jsme tedy jeli na pohotovost (stalo se to večer) a než jsme tam dojeli, tak byl v pohodě. RTG byl v pořádku a ještě nám dr. řekl, že se mu tam krásně klubou stoličky.
Takže pokud by jsi si nebyla jista, jela bych.
Syn si asi před rokem taky takhle rozbil hlavu, z nevinnýho pádu, a nikam jsme teda nejeli. taky jsme tu tehdy zakládala diskusi, a bylo to 50:50.
Ja sem straspytel, jela bych na chirurgii.Mam jedno dite, zkusenosti s urazem hlavy nastesti nemam, takze moc neporadim.
Kdyz netece krev netrci kosti nejedu nikam s dcerou!!!ale vzdy kdyz spadla na hlavu at uz na kachlicky kdyz ji to podjelo nebo delala kraviny na posteli a spadla nebo na schodech vzdy jedu co se tyce hlavy…
Určitě bych jela minimálně k dětské doktorce a ta posoudí, zda je RTG potřeba.
Já jsem posera, a i když bych si myslela, že to nic nebude, tak by mi to nedalo a jela bych se ukázat pro svůj klid MUDr.Ale já jsem špatný „vzorek“, já mám hrozné představy a schopnost vytvořit katastrofický scénář
![]()
Pokud nejsou jiné příznaky, než ta odřenina, tak to asi nic nebude. Ale minimálně bych to konzultoval s obvoďačkou.
Ja nevim, ale porad je to uraz hlavy. Ja bych jela, alespon pro klid duse. Nechci malovat certa na zed, ale ted si predstavte situaci, ze nikam nepojedete, protoze Vas tady maminky uklidni, prckovi se neco stane a vy si budete vycitat, ze jste nikam nejela. Nevim, ale rozhodovat se na zaklade zkusenosti cizich lidi v diskuzi o zdravi sveho ditete. To opravdu nechapu. ![]()
@lalalalala pokud se jedna o uraz hlavy, rentgen se dnes jiz nedela. Krvaceni do hlavy totiz stejne neodhali a pokud by mela zlomeninu, neresi se to. Takze ji jen pozoruj, zda ma stejne siroke zornice, nezvraci, neni ji spatne, neni spava neobvykle a podobne. Pokud by se neco z toho objevilo, pak do nemocnice, tam by meli udelat rovnou CT, alespon u nas se to tak dela, s nizkym zarenim. Ale to bude v poradku myslim. Jen ji pozoruj. A pokud uz to nekrvaci, asi neni ani co sit, vypada to spise povrchove bych rekla.
Ja teda pri prvnim a poslednim urazu hlavy volala hned rychlou a ptala se, co mam delat, ze je dcera asi v poradku, ale nechci to podcenit. Poslali k nam teda hned zachranku radeji, nikdo nenadaval, diteti nakonec nic nebylo, ale ja se vydesila. Je ale mladsi.
Nejela bych, ranka je malicka, ve vlasech jizvicka vadit nebude. Pokud se tyce uderu do hlavy, nejake rady, jak posoudit stav, jsem dala na svuj profil.