Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ano, je to možné, otřes mozku už asi ne, ale třeba krvácení do mozku ano. My, pokud jsme měli nějaký děsivý pád, tak jsem třeba v noci kontrolovala ( když ten náš expert nejradši padá večer
), ale jinak, pokud je dítě celý den v pohodě, tak už to neřeším. Jak staré dítě to je a z jaké výšky spadlo?
Byl na gauci, pretocil se na brisko, ale uz byl moc na kraji a spadl na zada, nevim zda se bouchl do hlavy, pad jsem videla stala jsem u nej, natahla jsem se jen pro plenecku, ale kdyz jsem ho zvedala tak hlavu drzel ve vzduchu. Plakat zacal okamzite. Behem dne normalne papa, i spal, smeje se, prijde mi zivejsi. Na netu primarka kliniky psala, ze pokud neni dite apaticke, unavene, nezvraci, pravdepodobne se nic nedeje, mame sledovat.
Buď v klidu, jen v noci bych možná párkrát kontrolovala jak na tom je, ale nebudila byh ho při tom pokud nevstava k jídlu. Jinak si mSlim že když probehl celý den v klidu tak to bude v pořádku ![]()
Mě půlroční spadl v noci z postele
, hned brečel, tak jsem utišila, usnul, tak jsem jen kontrolovala po 2-3 hodinách. Kamarádce spadla 5 měsícní přímo na hlavu z postele ( díky bohu si nezlomila vaz ) a byla v pohodě. Pozoruj ho a pokud nejsou změny v chování, tak bych se nebála, nechci tě strašit, ale budou horší pády.
Vycitam si to, pritom jsem nebyla otocena ani sekundu… Ohnula jsem se pro plinu, furt u gauce stala, asi ne dobre… Uz ted me musi nenavidet ![]()
@Anonymní píše:
Vycitam si to, pritom jsem nebyla otocena ani sekundu… Ohnula jsem se pro plinu, furt u gauce stala, asi ne dobre… Uz ted me musi nenavidet
jo, strašně
twl, přestaň plašit.. tohle se stane většině bab. Pro příště víš, že takové dítko nenechávat bez držení za jakoukoliv končetinu atd.. Sleduj ho, ale nic hrozného bych neočekávala. ![]()
@Anonymní píše:
Vycitam si to, pritom jsem nebyla otocena ani sekundu… Ohnula jsem se pro plinu, furt u gauce stala, asi ne dobre… Uz ted me musi nenavidet
Pět měsíců a půl metru by nic udělat nemělo..malá nám spadla celkem 3× a dobré, nicméně tu noc jsem spala raději s ní. Jak píšeš, hlídat zvracení, dýchání, první noc…pokud se za 24 hodin nic neprojeví, bude to ok. Děti mají ty hlavy na pád tak trochu stavěné - lebeční švy jsou hodně pružné a vše je takové trochu víc elastické..a to ještě pár let. Neboj, bude to ok
a je dost možné, že v budoucnu ještě spadne ![]()
Před pár dny jsem měla 6m na ruce, otočím se, že jdu k botníku (ve školce) a mezitím se musely samy pootevřít dveře za mnou, zkrátka dítě hlavou přímo o hranu dveří. Takhle řvát jsem jí nikdy neslyšela, na čele okamžitě rudá boule..no přežila to, ale byla ve mně malá dušička. To bych radši, aby mi spadla z toho gauče ![]()
Na nenávist bude mít času dost, to až mu jednou nedovolíš na rande, ke kamarádovi na chatu, pak tě možná nenávidět bude ![]()
@zuzouš jo ty hrany jsou chuťovka..mě se to naštěstí nestalo, ale taky jsem měla kolikrát namále to si pamatuju..to je fakt lepší plocha než hrana ![]()
Maminky, je mozne, aby se po padu ditete, ktere je ok cely den, mohlo neco projevit pozdeji? Treba v noci?