Pád na hlavičku - prosím pomozte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
137
27.6.05 20:35

Pád na hlavičku-prosím pomozte

Ahoj maminy,
vím, že tohle téma už tady někdy bylo, ale ve starších diskusích jsem ho nenašla, asi by to bylo na dlouho.
Proto vás prosím o radu, co nejrychleji kdyby to šlo. Malá (11m.) mi před chvílí spadla z postele na hlavičku přímo „střemhlav“, ale bylo to hrozná rána, úplně se otřásla vytrína. Strašně plakala a ted z toho usnula a já mám strach, aby se ještě probudila (já vím, že to zní hnusně, ale fakt se hrozně bojím). Tak se chci zeptat, jak se pozná u mimča třeba otřes mozku nebo nedej bože něco horšího. Máte některá zkušenost? moc díky za odpověd. :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.6.05 20:44

Ahoj, důležitým ukazatelem, ale teď večer nepoužitným je ospalost. Běhěm dne by po pádu nemělo dítě spát dýl jak 3 hodiny, což teď večer asi bude těžko sledovatné, pak, zda nezvrací nebo nechrápe, když to normálně nedělá, výtok z nosu nebo ucha, bolestivý pláč., světloplachost, v tom případě volat záchranku.Bouli jen chladit sutdenou plínou, ne zatlačovat. Děti nají měkké kosti, snad to nebude nic hrozného jen boule. Držím palce Gabra

• Citovat
  • Upravit
171
27.6.05 20:54

ahoj Titinko,
kdyz se to stalo nam, byli jsme se ukazat v nemocnici, kde nam radili ditko kazde 2 az 3 hodiny budit a kontrolovat mu zornicky, jestli jsou obe stejne velike.
Pokud by nebyly, na nic necekat a okamzite letet do nemocnice. Pak taky samozrejme nesmi zvracet, byt malatne, coz se ted vecer asi moc nepozna, a taky reflexy ve vsech koncetinach by mely byt v pohode. Nam maleho kontroloval neurolog, ktery mu treba stridave podaval hracku do jedne i druhe rucicky a dival se, jak reaguje.
Jinak se neboj, ve vetsine pripadu to dopadne dobre.
Jooo, ale krvaceni do mozku se muze pry projevit az do 5 dnu od padu, takze vsechny tyhle priznaky pozorovat celou dobu a kdyby se Ti neco nezdalo, tak bych radsi hned jela.
Pa a drzime pesticky, at to nic neni. Lajla+Davidek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.6.05 20:57

Ahoj, úpně se mi z toho udělalo špatně, mám 8m kluka a já bych snad radši jela někam do nemocnice, jsem asi srab, ale radši dřív než pozdě :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.6.05 21:01

Ahoj, já mám 10m.kluka a ten mi padá pořád jak je rychlý. Říká se ,že by dítě po pádu nemělo jít hned spát. Pokud vám neteče krev z ucha nebo nosu,tak se tvemu mimi nic nestalo. Děti jsou gumové a těch pádů bude ještě hodně. Raději ji ještě pozoruj a uvidíš, že to bude dobrý. monysek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.6.05 21:20

Když jsme kvůli praštění kolem do hlavy byli v nemocnici, tak pro doktory bylo důležité, jestli malá nezvracela a neomdlela.
Prohlídli, zrentgenovali + dali nám za úkol 48h klidový režim + každé dvě hodiny ji vzbudit (nemuselo být úplně). Šlo jim o to, jestli snadno z hlubokého spánku přejde do polovědomí. Kdyby nešla probudit, tak k nim hned zpátky naklusat. Takže jsem si nastavila budík a co dvě hodiny dvě noci za sebou chodila na ni vždy sáhnout - naštěstí hned reagovala a začala se hýbat, takže jsem ši šla zas lehnout.
Tak jestli do nemocnice nepojedete, tak ji buďte aspoň ty dvě noci za sebou + kdyby se přes den chovala jinak - malátná, bez zájmu, víc spavá, tak říkali také hned naklusat zpátky do nemocnice!!
E.
P.S.: Jestli padla na čelo, tak je to ta nejtvrdší část lebky.. naštěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
27.6.05 21:43

Ahoj Titinko, podle meho nazoru by jsi radeji mela hned jet na chirurgii na kontrolu. Nam mala (skoro rok) spadla pred mesicem na hlavu kdyz stala u sedacky a asi za 30 minut trochu zvracela, nevim, jestli to bylo po jidle nebo po padu, ale radeji jsme jeli. Dr. nam ji zkontrolovala a rikala, at ji hlidame, ze otres mozku to nastesti nebyl, ale lekla jsem se desne :! Pokud spinka, vzbudila bych ji a nekam zajela, jistota je jistota a ty budes klidne spat :!

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
27.6.05 22:10

Ahoj Titinko,
nám spadla Hanička (5 měsíců) z postele v sobotu. Hned jsme jeli do nemocnice a tam sledovali, jestli má obě zornice stejně rozšířené a jestli stejně reagují. Celou jí prohmatali a naštěstí bylo vše v pořádku. Důležitá je ta malátnost, jak už tady psaly holky, ale to teď asi moc objektivně nezjistíš. Já bych asi neváhala a pro jistotu bych zajela do nemocnice, ale záleží na tobě. V každém případě držím palečky, ať vše dobře dopadne.
Dobrou noc
Hanka + Hanička 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
28.6.05 08:15

Ahoj Titinko,nám malej taky spadl několikrát,protože je to pěkný šídlo.Jeden z těch pádů byl tak ošklivej,že si při něm prokousl ret a narazil pusinkou o zem,takže dáseň jeden fialovej flekanec.Vypadalo to děsně.Navíc mu v noci začaly horečky,tak sme radši jely do nemocnice.Tam se ukázalo,že ta teplota je k začínající chřipce a k rostoucím zoubkům.Jó,shoda náhod a pěkně blbá.Měla jsem nervy nadranc.Jako mamča poznáš,když je malá jiná než obvykle…podle chování jako pospávání,apatie a tak…pak je něco špatně,tak urychleně do nemocnice.Jinak těch pádů ještě bude!!!
Takže doufám,že už teď ráno ste opravdu v pohodě :)
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
28.6.05 09:51

Ahojky,
me zuchla jedna cacorka, tak mi manzel - zdravotnik poradil jednoduchy test: vzit nekam, kde je uplna tma, treba do koupelny a malou baterkou ji posvitit do jednoho oka a koukat, jestli se rozsiri i ta druha zornicka. Pak by to melo byt v poradku, samozrejme na 100% to neni, ale me to dost uklidnilo a prcek byl v pohode.
Tak drzim palce at jste ok.

Monca a moncicaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
29.6.05 04:34

Monis,
mam dotaz jak uvidim po tme do toho druheho oka kdyz budu svitit jenom do jednoho baterkou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.10.06 12:36

Ahoj holky, prosím poraďte, mladší nám spadl v noci z postele, bohužel jsem to neviděla jak…, na hlavu to ale pravděpodobně nebylo, hned plakal, ne nějak moc, usnul asi za 1 hod, zdál se mi v pohodě. Dokonce dnes poprvé péroval na všech čtyrech, ale…moc nejí, nechce ani moc pít asi se mu chtělo spát…co může znamenat ta malátnost???

Jsem hrozně vystrašená ale k doktoru se mi nechce. Se starším nás to pěkně vytrestalo…ze 3 dnů bylo 5 kvůli nekvalitní stravě a inf. onemocnění co tam kolovalo , kvůli tomu kapačka apod…strašně nerada bych totéž absolvovala znova :-( Mám ale strach co kdyby něco…

Jo a na zemi jsou parkety a koberec…

Díky
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
3.10.06 19:55

Sendy, je mi moc líto, že si nikdo nevšiml, doufám, že je všechno OK. Jestli malý nezvrací a reagují mu zorničky, tak to snad bude dobré. Jestli ti to pomůže, tak mi taky Šimon spadl a bouchnul se do hlavičky. Byla jsem vystašená, pozorovala snad až moc, ale všechno dopadlo dobře. Jo, a rána to byla ukrutná.
Držím pěsti. Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.10.06 11:29

Věro, díky za podporu. Moc to pomůže…i když už jsem to zažila se starším, stejně v ten moment to strašně vyděsí…jsou to ale klubíčka a snad vetšina pádů dopadá dobře…malej je asi v pohodě, zatím nezvracel, zorničky v pohodě, spí normálně a dnes se zdá normální…tak snad… Hned jsem dnes v noci zavedla, že u mě nesmí být…já s ním totiž při kojení usnu a on asi hodil otočku a spadl… jo jo jsem děsná matka, obě děti mi spadly z postele, chjo snad jsme si to vybrali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.10.13 23:36

Holky prosím o radu, zkušenosti.
Byly jsme dnes s malou (19 měsíců) a přítelem v dílně a malé tam na nájezdu uklouzla noha, nestihla dát ruce před sebe a bouchla se do čela. Plakala ale po chvilce se uklidnila, udělala se jí boule a červený flíček na tom čele. Bylo to kolem 6 večer, nijak ospalá potom nebyla, šla spát normálně kolem 20:00 jako vždy. Před hodinkou se vzbudila na pití a zdála se mi nějaká teplá, naměřila jsem 39°C po odečtu, tak jsem celkem vyděšená. Volala jsem na dětskou pohotovost a tam mi řekli, že to nebude mít souvislost, že ji mám v noci budit a sledovat zvracení ale že to bude nějaká viróza…máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák