Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminy,
vím, že tohle téma už tady někdy bylo, ale ve starších diskusích jsem ho nenašla, asi by to bylo na dlouho.
Proto vás prosím o radu, co nejrychleji kdyby to šlo. Malá (11m.) mi před chvílí spadla z postele na hlavičku přímo „střemhlav“, ale bylo to hrozná rána, úplně se otřásla vytrína. Strašně plakala a ted z toho usnula a já mám strach, aby se ještě probudila (já vím, že to zní hnusně, ale fakt se hrozně bojím). Tak se chci zeptat, jak se pozná u mimča třeba otřes mozku nebo nedej bože něco horšího. Máte některá zkušenost? moc díky za odpověd.
![]()
Ahoj, důležitým ukazatelem, ale teď večer nepoužitným je ospalost. Běhěm dne by po pádu nemělo dítě spát dýl jak 3 hodiny, což teď večer asi bude těžko sledovatné, pak, zda nezvrací nebo nechrápe, když to normálně nedělá, výtok z nosu nebo ucha, bolestivý pláč., světloplachost, v tom případě volat záchranku.Bouli jen chladit sutdenou plínou, ne zatlačovat. Děti nají měkké kosti, snad to nebude nic hrozného jen boule. Držím palce Gabra
ahoj Titinko,
kdyz se to stalo nam, byli jsme se ukazat v nemocnici, kde nam radili ditko kazde 2 az 3 hodiny budit a kontrolovat mu zornicky, jestli jsou obe stejne velike.
Pokud by nebyly, na nic necekat a okamzite letet do nemocnice. Pak taky samozrejme nesmi zvracet, byt malatne, coz se ted vecer asi moc nepozna, a taky reflexy ve vsech koncetinach by mely byt v pohode. Nam maleho kontroloval neurolog, ktery mu treba stridave podaval hracku do jedne i druhe rucicky a dival se, jak reaguje.
Jinak se neboj, ve vetsine pripadu to dopadne dobre.
Jooo, ale krvaceni do mozku se muze pry projevit az do 5 dnu od padu, takze vsechny tyhle priznaky pozorovat celou dobu a kdyby se Ti neco nezdalo, tak bych radsi hned jela.
Pa a drzime pesticky, at to nic neni. Lajla+Davidek
Ahoj, úpně se mi z toho udělalo špatně, mám 8m kluka a já bych snad radši jela někam do nemocnice, jsem asi srab, ale radši dřív než pozdě ![]()
Ahoj, já mám 10m.kluka a ten mi padá pořád jak je rychlý. Říká se ,že by dítě po pádu nemělo jít hned spát. Pokud vám neteče krev z ucha nebo nosu,tak se tvemu mimi nic nestalo. Děti jsou gumové a těch pádů bude ještě hodně. Raději ji ještě pozoruj a uvidíš, že to bude dobrý. monysek
Když jsme kvůli praštění kolem do hlavy byli v nemocnici, tak pro doktory bylo důležité, jestli malá nezvracela a neomdlela.
Prohlídli, zrentgenovali + dali nám za úkol 48h klidový režim + každé dvě hodiny ji vzbudit (nemuselo být úplně). Šlo jim o to, jestli snadno z hlubokého spánku přejde do polovědomí. Kdyby nešla probudit, tak k nim hned zpátky naklusat. Takže jsem si nastavila budík a co dvě hodiny dvě noci za sebou chodila na ni vždy sáhnout - naštěstí hned reagovala a začala se hýbat, takže jsem ši šla zas lehnout.
Tak jestli do nemocnice nepojedete, tak ji buďte aspoň ty dvě noci za sebou + kdyby se přes den chovala jinak - malátná, bez zájmu, víc spavá, tak říkali také hned naklusat zpátky do nemocnice!!
E.
P.S.: Jestli padla na čelo, tak je to ta nejtvrdší část lebky.. naštěstí…
Ahoj Titinko, podle meho nazoru by jsi radeji mela hned jet na chirurgii na kontrolu. Nam mala (skoro rok) spadla pred mesicem na hlavu kdyz stala u sedacky a asi za 30 minut trochu zvracela, nevim, jestli to bylo po jidle nebo po padu, ale radeji jsme jeli. Dr. nam ji zkontrolovala a rikala, at ji hlidame, ze otres mozku to nastesti nebyl, ale lekla jsem se desne
Pokud spinka, vzbudila bych ji a nekam zajela, jistota je jistota a ty budes klidne spat ![]()
Simona
Ahoj Titinko,
nám spadla Hanička (5 měsíců) z postele v sobotu. Hned jsme jeli do nemocnice a tam sledovali, jestli má obě zornice stejně rozšířené a jestli stejně reagují. Celou jí prohmatali a naštěstí bylo vše v pořádku. Důležitá je ta malátnost, jak už tady psaly holky, ale to teď asi moc objektivně nezjistíš. Já bych asi neváhala a pro jistotu bych zajela do nemocnice, ale záleží na tobě. V každém případě držím palečky, ať vše dobře dopadne.
Dobrou noc
Hanka + Hanička 5 měsíců
Ahoj Titinko,nám malej taky spadl několikrát,protože je to pěkný šídlo.Jeden z těch pádů byl tak ošklivej,že si při něm prokousl ret a narazil pusinkou o zem,takže dáseň jeden fialovej flekanec.Vypadalo to děsně.Navíc mu v noci začaly horečky,tak sme radši jely do nemocnice.Tam se ukázalo,že ta teplota je k začínající chřipce a k rostoucím zoubkům.Jó,shoda náhod a pěkně blbá.Měla jsem nervy nadranc.Jako mamča poznáš,když je malá jiná než obvykle…podle chování jako pospávání,apatie a tak…pak je něco špatně,tak urychleně do nemocnice.Jinak těch pádů ještě bude!!!
Takže doufám,že už teď ráno ste opravdu v pohodě ![]()
Mila
Ahojky,
me zuchla jedna cacorka, tak mi manzel - zdravotnik poradil jednoduchy test: vzit nekam, kde je uplna tma, treba do koupelny a malou baterkou ji posvitit do jednoho oka a koukat, jestli se rozsiri i ta druha zornicka. Pak by to melo byt v poradku, samozrejme na 100% to neni, ale me to dost uklidnilo a prcek byl v pohode.
Tak drzim palce at jste ok.
Monca a moncicaci
Monis,
mam dotaz jak uvidim po tme do toho druheho oka kdyz budu svitit jenom do jednoho baterkou???
Ahoj holky, prosím poraďte, mladší nám spadl v noci z postele, bohužel jsem to neviděla jak…, na hlavu to ale pravděpodobně nebylo, hned plakal, ne nějak moc, usnul asi za 1 hod, zdál se mi v pohodě. Dokonce dnes poprvé péroval na všech čtyrech, ale…moc nejí, nechce ani moc pít asi se mu chtělo spát…co může znamenat ta malátnost???
Jsem hrozně vystrašená ale k doktoru se mi nechce. Se starším nás to pěkně vytrestalo…ze 3 dnů bylo 5 kvůli nekvalitní stravě a inf. onemocnění co tam kolovalo , kvůli tomu kapačka apod…strašně nerada bych totéž absolvovala znova
Mám ale strach co kdyby něco…
Jo a na zemi jsou parkety a koberec…
Díky
Sendy
Sendy, je mi moc líto, že si nikdo nevšiml, doufám, že je všechno OK. Jestli malý nezvrací a reagují mu zorničky, tak to snad bude dobré. Jestli ti to pomůže, tak mi taky Šimon spadl a bouchnul se do hlavičky. Byla jsem vystašená, pozorovala snad až moc, ale všechno dopadlo dobře. Jo, a rána to byla ukrutná.
Držím pěsti. Věra
Věro, díky za podporu. Moc to pomůže…i když už jsem to zažila se starším, stejně v ten moment to strašně vyděsí…jsou to ale klubíčka a snad vetšina pádů dopadá dobře…malej je asi v pohodě, zatím nezvracel, zorničky v pohodě, spí normálně a dnes se zdá normální…tak snad… Hned jsem dnes v noci zavedla, že u mě nesmí být…já s ním totiž při kojení usnu a on asi hodil otočku a spadl… jo jo jsem děsná matka, obě děti mi spadly z postele, chjo snad jsme si to vybrali ![]()
Holky prosím o radu, zkušenosti.
Byly jsme dnes s malou (19 měsíců) a přítelem v dílně a malé tam na nájezdu uklouzla noha, nestihla dát ruce před sebe a bouchla se do čela. Plakala ale po chvilce se uklidnila, udělala se jí boule a červený flíček na tom čele. Bylo to kolem 6 večer, nijak ospalá potom nebyla, šla spát normálně kolem 20:00 jako vždy. Před hodinkou se vzbudila na pití a zdála se mi nějaká teplá, naměřila jsem 39°C po odečtu, tak jsem celkem vyděšená. Volala jsem na dětskou pohotovost a tam mi řekli, že to nebude mít souvislost, že ji mám v noci budit a sledovat zvracení ale že to bude nějaká viróza…máte někdo podobnou zkušenost?