Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nejela bych na pohotovost a manželovi bych to řekla. Mně by se ulevilo a nedokázala bych to mít jako tajemství. A můj manžel by mě za to neodsoudil.
Nehody se stávají.. bohužel
Dcera cca v tom období spadla příteli z gauče a volala jsem na pohotovost.
Sledovat zorničky, nesmí zvracet, nějaká velká únava, která nebývá běžná.. nebo příliš dlouhý spánek, který nebývá běžný … vše sledovat… pokud je vše v pořádku.. měla by být v pohodě ![]()
Manželovi bych to řekla… kdyby se stav najednou třeba zhoršil…
Ale byly tam ty peřiny a pokud se při padu nebouchla do nějakého rohu.. snad by měla byt v pořádku
držím palce ![]()
To se stává. Už to není malý miminko, nespadlo na hlavu z extra výšky tak to nebude nic hrozného. Já jsem drsná matka, jela jsem s dětma na pohotovost jen dvakrát, jednou vykloubený loket a pak zlomená klíční kost ![]()
Mě spadl dneska 2,5 letý, spíme u tchýně. Jen jsem ho dala zpátky do postele a spali jsme dál.
Asi bych jen pozorovala, zda není nějaká malátná nebo unavená, nezvrací nebo nejsou nějaké změny v zorničkách…kdyby cokoliv, tak klidně jeď na pohotovost, jinak nehody se stávají - my jsme mamce taky různě padali s bráchou a mladší segrou a nemyslela bych si, že mamka nějak selhala, hold to nejde někdy uhlídat
Hlavně ať je malá v pořádku ![]()
Spadly mi obě dcery, mladší 2× v jednom týdnu
Kontroluj zorničky, zvracení, mokrý ouška atd, dalších 24 hodin. Bude to ok ![]()
Jo a manželovi jsem to řekla, mluvíme spolu o všem, nemám tajnosti.
Nejela a řekla.
Neměla bys nechávat dítě samotné v posteli bez šprušlí, buď ho přenes, pokud chceš vstát i za cenu nebezpečí vzbuzení a nebo neodcházej a to ani na záchod. Ne od dítěte na posteli, ono ty šprušle na dětských postýlkách mají bezpečnostní význam, takže pokud máte dítě ve vaší posteli, musíš tomiu přizpůsobit chování a neodcháze od něj.
Bohužel, stává se to, nemusíš mít výčitky ze selhání. Podívej se na profil Pudloslavy, má krásně popsané, kdy jen sledovat a kdy vyrazit na pohotovost, do budoucna z toho můžeš čerpat. Z tvého popisu bych řekla, že bude malá v pořádku, jen jste se lekly. ![]()
Malá si hraje, pije a je veselá, zorničky v pořádku, asi bude opravdu možná jen ta modřina. Určitě na ni dneska dám ještě pozor, ale vypadá to dobře. Hodinku se vyspala a teď tady řádí a směje se, nezvrací.
Na postel pořídím nějaké bočnice a nespoléhat na peřiny a polštáře. :/
Mi na maleho hlavicku spadl mobil a manzelovi sem rekla ze sem krava a co se stalo. Zeptal ss jestli ma maly boli, ja ze ne a jelo se dal. Maly mel asi dva tydny.
@Anonymní píše:
Malá si hraje, pije a je veselá, zorničky v pořádku, asi bude opravdu možná jen ta modřina. Určitě na ni dneska dám ještě pozor, ale vypadá to dobře. Hodinku se vyspala a teď tady řádí a směje se, nezvrací.
Na postel pořídím nějaké bočnice a nespoléhat na peřiny a polštáře. :/
Nejela bych, stale sledovala a rekla, my si rikame vse. A moc doporucuju zabrany, ty mame my a bez nich bych klidny spani nemela, maly dost cestuje a takhle je to pohodicka ![]()
Stalo se mi něco podobného. Nejela jsem a manželovi to řekla.
My jsme pořídili zábrany https://www.monkeymum.com/…-svetle-seda
Dá se na nich sušit prádlo.
Jen na nich nemají úplně vychytane ty rohové spojky. Jsou to silikony, kterými šroubek projede při dotažení. Tak manžel koupil v Hornbachu nějaká Lka z kovu a já přes to usiju potah, aby se malá nezranila. Spi v noci ve svém pokojíčku od 3M, ale ráno a přes den je často na posteli (7M) a válí sudy.
Ahoj,
jsem na sebe naštvaná a vím, že je to má chyba. Ráno jsem vstala z postele, kdy dcera ještě spala (spí s náma) a dala kolem ní polštáře a peřiny.
Jenže asi se vzbudila těsně po mě a než jsem přišla zpátky, tak jsem slyšela ránu a dcera na bříšku na zemi. Máme vyvýšenou postel a spadla v nohách (tam jsem peřiny taky dala) a pád asi zbrzdila její postýlka, která tam je u zdi.
Strašně si to vyčítám a pořád dcerku sleduju. Na hlavě to má trochu červený, možná se jí tam vybarví modřina. Po chvilce pláče byla v pohodě, jen se nesmála. Celou jsem ji prohmatala, včetně hlavy a ani nepípla. Zorničky taky průběžně kontroluju a jsou souměrné. Teď už se směje, breptá, hraje si, ale jde na ní vidět, že je ospalá (to dopoledne většinou bývá - po 2 hodinkách potřebuje spánek).
Jeli byste i tak na pohotovost na kontrolu?
Dceři je 7,5 měsíce.
A řekli byste o incidentu manželovi, mám strašný strach, že jsem selhala…