Pád z postýlky na hlavu

361
25.7.12 11:34

Pád z postýlky na hlavu

Prosím poraďte mi..Syn 2 roky před chvílí jaksi vyskočil z postýlky. Když jsem přišla, tak ležel na zemi, brečel a držel se za hlavu (za čelo).Tak jsem ho začala nosit a on začal usínat. Když jsem ho položila, tak hned spal. Jenže já nevím, jestli neusnul z pláče a kvůli tomu, že už byl unavený před tím pádem. Myslíte že mám jet na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
434
25.7.12 11:37

Já, jak se znám, tak bych hned volala rychlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
25.7.12 11:38
@Klarika píše:
Prosím poraďte mi..Syn 2 roky před chvílí jaksi vyskočil z postýlky. Když jsem přišla, tak ležel na zemi, brečel a držel se za hlavu (za čelo).Tak jsem ho začala nosit a on začal usínat. Když jsem ho položila, tak hned spal. Jenže já nevím, jestli neusnul z pláče a kvůli tomu, že už byl unavený před tím pádem. Myslíte že mám jet na pohotovost?

a chodí v tu dobu normálně spát? jinak byl ok, reagoval? ono to tak většinou bývá, že když se něco stane, tak děcko jak naschvál usne a člověk má pak nervy v pejru :roll: Mě asi dva týdny tomu spadl na hlavu z postýlky rok a půl starý divoch, ale nic, ok, trocha pláče, nikam jsme nešli. Každopádně ho sleduj a buď na pozoru, co víc poradit :nevim:

Příspěvek upraven 25.07.12 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
25.7.12 11:39

Radši bych zajela na pohotovost, když usíná. Pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
25.7.12 11:39

Klariko, určitě malého vzbuď, tak, aby tě vnímal. Dej mu před oči prst, ať ho sleduje - tak jako u dr. (jdi prstem doleva, doprava, nahoru, dolů). Pokud bude sledovat, měl by být v pořádku, ale pro jistotu pravidelně budit. Pokud bude mít problém s koordinací a vnímáním, raději nečekej a vyraž na rtg hlavičky.
Držím palce, ať je prcek v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
25.7.12 11:40

A kdy je jeho čas spaní? Byl ospalý už před pádem? Pokud usnul z ničeho nic, volala bych sanitku nebo jela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
25.7.12 11:40

Zkus ho probudit, když to nepujde, tak volej rychlou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.7.12 11:42

Nechcu být histerka, ale taky nechcu nic zanedbat..S jeho spánkem to je právě takové všelijaké. Jednou jde odpoledne spát v 11,jindy až v 15 a někdy nejde vůbec. Ale večer usnul až ve 21 hodin a vstával v 7 ráno (a odpoledne nespal),takže jsem nějak počítala s tím, že dneska usne dříve. Raději zkusím zavolat našemu dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
25.7.12 11:44

@Klarika zašla bych radši k Dr. Nic za to nedáš a je to lepší, než si to pak vyčítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.7.12 11:45

@tterka zkusila jsem to s tím prstem a reaguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22267
25.7.12 11:54

Především ho vzbuď a nedávej spát - i když touto dobou usíná.

A v tomhle případě bych já osobně jela k doktorovi - u pádu jsi nebyla, takže nevíš. Pády z výšky tělíčka neřeším, pokud nejsou na dlažbu… ale pokud přelezl vysokou postýlku a vypadl z ní přímo na hlavu, už to nemusí být legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.7.12 11:59

Tak jsem volala dr. a říkal, že mám jet do nemocnice. Právě kvůli tomu, jak píše Bohunka, že jsem pád neviděla. Pravděpodobně si nás tam nechají ma pozorování. Tak držte palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.7.12 12:00

@Klarika sleduj zorničky, měl by je mít stejně velké.
Pokud dítě spadne na hlavu má se sledovat:

1. Brečí hned? Pokud ne - lékař.
  2. Změny chování. Ano - lékař.
  3. Zorničky. Jsou-li jiné - lékař.
  4. Zvracení. Ano - lékař.
  5. Únava a malátnost. Ano - lékař.
  6. U starších dětí i amnézie. Nepamatují si, co se jim stalo = lékař.
  • Citovat
  • Upravit
25959
25.7.12 12:01
@Klarika píše:
Tak jsem volala dr. a říkal, že mám jet do nemocnice. Právě kvůli tomu, jak píše Bohunka, že jsem pád neviděla. Pravděpodobně si nás tam nechají ma pozorování. Tak držte palce

mě malá nedávno spadla z postele. Jelikož se plazí, tak asi na hlavu. Šla jsem k Dr, poslala nás na chíru, udělali rtg. Vše bylo v pořádku a šli jsme domů. Tak vás třeba taky po rtg pustí. Držim palec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.7.12 12:05

@petrul :mavam: :mavam:
My už za sebou máme pády z postele na hlavu 2 :roll: Oba s mým plným dohledem :zed:. Poprvé jsme šli k doktorce, ta mi řekla, co sledovat. Pak už jsem nikam nešla…
Pak si začal stoupat a házed záda denně několkrát…
Ale v případě zakladatelky, bych taky šla, protože bych se bála, že jsem to neviděla…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák