Zlomená kostrč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
16.7.12 18:26

zlomená kostrč

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jaký má vliv zlomená kostrč na otěhotnění a pak i na porod. Před měsícem jsem spadla na bruslích a zlomila si kostrč, na chirurgii se mě ptali jestli už mám děti, že už by to mohl být problém. Byla jsem tak rozhozená že jsem se nedokázala ani na nic zeptat. Mám půlročního špunta. otěhotnět nemám v plánu v nejbližší době ale ještě sestřičku pro malýho bych chtěla. Tak bych chtěla vědět jestli je ta kostrč nějaký problém. Moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
16.7.12 18:27

edit.. :kytka:

Příspěvek upraven 16.07.12 v 19:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
16.7.12 18:28

Mluvím o zlomenině ne naraženině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
16.7.12 18:34

Já myslím že pokud to bylo dobře ošetřeno a sroste to dobře tak by to mělo být v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.7.12 18:40

Na otěhotnění asi ne, ale na porod by to vliv mít mohlo. Při porodu se totiž kostrč, jak bych to řekla, uhne, aby mimino mohlo ven. A u zlomené kostrče by to mohl být problém, že už třeba nebude tak variabilní v tom pohybu.. Ale nikdy jsem se s tím nesetkala, jen teoretizuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
16.7.12 19:00
@Dice píše:
To jsem ještě neslyšela že by toto mělo vliv na otěhotnění 8o 8o, zlomenou kostrč aspoň jednou snad měl každej… :nevim:

No nevím, neznám nikoho se zlomenou kostrčí :mrgreen: Zakladatelko nevím, ale jistě to prober s lékařem, hodně záleží určitě i na tom, zda ti to srostlo bez komplikací :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.7.12 19:01
@Dice píše:
To jsem ještě neslyšela že by toto mělo vliv na otěhotnění 8o 8o, zlomenou kostrč aspoň jednou snad měl každej… :nevim:

Zlomená kostrč není tak častá, aby jí musel mít za život každý. Ani zlomenou ruku nemá každý-a že je znatelně častější než kostrč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
16.7.12 19:02

Nedávno měla u nás ve skupině holka stejný problém co ty a doktoři jí řekli to samé… nejsem si jistá v čem konkrétně to vadí, ale problém to prý je :nevim: zeptala bych se určitě dr ;) držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.7.12 19:02

Miško-myslím že tam může být problém s otěhotněním. Rehabilitační sestra Mojžíšová vymaslela cvičení při neplodnosti-právě tady byl veliký účinek u pacientek, které měly pohnutou kostrč a díky ní se nedařilo otěhotnět. Ale nestresuj se tím, už se stalo a dnes se dá spousta problémů vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
16.7.12 19:07

Ahoj já měla kostrč tedy jen naraženou. A měla jsem problém při porodu. Teď čekáme druhé a půjde ven císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
16.7.12 19:15

Holky mockrát vám děkuju za každý příspěvek. Ve středu jdu na rehabilitaci tak se jí zkusím zeptat. Druhý mimčo bych chtěla určitě a bylo by to pro mě strašný kdybych třeba nemohla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
16.7.12 19:18

Ahojky, já sice nemám os. zkušenost - tedy se zlomeninou, ale pokud ti ze svého / co nás učili na přednáškách atd. můžu napsat /

Fr. kostrče - tak jak psaly holky - může být problémem při otěhotnění - ale to všechno se dá napravit - můžeš docházet na cvičení i manipulace - masáže této oblasti a vše se dá řešit.

Pak další při porodu - ale zase tam bych viděla jako možnost sekci - což podstoupit pro miminko když to jinak nejde mi nepřijde tak úplný horor.

Neboj se, já měla po prvním porodu - vzhledem k rychlosti jakou malá šla, nedorotování a neúplnému otevření hodně poranění a mezi nimi i vypáčenou kostrč.
Bolelo to jak xx čertů, takže jsem byla na manipulaci s tím, že se kostrč musela uvolnit a ok. Takže určitě další mimi je možností. Nenervuj se dobředu, ale všude to hlaš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
16.7.12 21:29

@Navli já chodím na masáže. Jakou formou je to cvičení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
16.7.12 21:41
@Miška 1991 píše:
@Navli já chodím na masáže. Jakou formou je to cvičení?

To cvičení - buďmůžeš mít formou, že docházíš a rehabilitace a ten člověk tě to učí, kontroluje správnost a ty pak cvičíš doma - myslím tím Mojžíšovou. A nebo jsou možné manipulace a masáže a ty se většinou provádí před kůži - na zádech - a nebo přes konečník.
Ale to je hlavně o uvolnění a to by bylo potřeba řešit až se zahojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
16.7.12 21:54
@Navli píše:
To cvičení - buďmůžeš mít formou, že docházíš a rehabilitace a ten člověk tě to učí, kontroluje správnost a ty pak cvičíš doma - myslím tím Mojžíšovou. A nebo jsou možné manipulace a masáže a ty se většinou provádí před kůži - na zádech - a nebo přes konečník.
Ale to je hlavně o uvolnění a to by bylo potřeba řešit až se zahojíš.

Masíruje mi celá záda + tu kostrč pro uvolnění, mám dva cviky a dělá mi i mobilizaci. Tu léčbu přes konečník by mi prý dělala až tehdy když by mi tohle nepomohlo. Zatím to naštěstí pomáhá a můžu už konečne sedět a normálně chodit, ale nevím jestli to pomůže i na to abych mohla časem znovu otěhotnět a normálně porodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák