Padáme na hlavičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
18.1.12 01:42

no ten můj chodí spát ve 12ti a budí se kolem 7 :cert: :cert: :cert:
chodím s ním spát v9, ale jak odejdu je zle :zed: :zed: takže padám na h.bu :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.1.12 01:52

Helmu bych nekupovala, mě přijde, že se v tom musí pařit hlava…A že je to nepohodlné, si představ, že máš celý den na hlavě něco takového.
Pády jsou a budou.Děti jsou gumoví.Uznávám, první pády mě děsily, dnes už mě neděsí žádný.Náš kluk je sebevrah.Přesto jsem nikdy neměla ani ohrádku, ani helmu, ani mu nestála celé dny za zadkem.
Poslední dobou je největší zábava, když se mu točí hlava (tedy mě na tom nic zábavného nepřijde, to jemu).Takže si stoupne, začne házet hlavou ze strany na stranu a jakmile se mu dostatečně točí hlava, rozběhne se do prostoru.Takže samo následuje srážka s něčím.A je živej a zdravej ;)
Já místo hlídání spíš odstranila ty nejhorší předměty, o které by se mohl poranit.Třeba konferenčák a televizní stolek jsme kupovali, když už byl malej na světě, tak jsem sháněla nějaký bez ostrých rohů (ale existují jistě nějaké „ochrany“ na rohy) atd.

Příspěvek upraven 18.01.12 v 01:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
18.1.12 01:58
xangel87 píše:
Helmu bych nekupovala, mě přijde, že se v tom musí pařit hlava…A že je to nepohodlné, si představ, že máš celý den na hlavě něco takového.
Pády jsou a budou.Děti jsou gumoví.Uznávám, první pády mě děsily, dnes už mě neděsí žádný.Náš kluk je sebevrah.Přesto jsem nikdy neměla ani ohrádku, ani helmu, ani mu nestála celé dny za zadkem.
Poslední dobou je největší zábava, když se mu točí hlava (tedy mě na tom nic zábavného nepřijde, to jemu).Takže si stoupne, začne házet hlavou ze strany na stranu a jakmile se mu dostatečně točí hlava, rozběhne se do prostoru.Takže samo následuje srážka s něčím.A je živej a zdravej ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je taky dobrý :oops: , promin :kytka:
helmu nééé pokud nechce vypadat jako brankař Čech(aspon myslím, že se tak jmenuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.1.12 01:59

Ne, v pohodě, je to vtipný když se pak motá po obýváku z leva do prava :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
18.1.12 06:26

Tak my máme zatím pořízeny chrániče na rohy, když byl brácha malý, tak mamka oblepovala rohy izolačkou a taky to stačilo. Děcko si musí zapamatovat, že pád na kebuli prostě bolí, to ho požene k tomu, aby bylo opatrnější. Ony ty děti nejsou hloupé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
18.1.12 08:07

Tak tolik reakcí jsem nečekala. Moc všem děkuji za rady.Díky i za odkazy na helmy, ale příjde mi to dost drahé. To ji zkusím dát asi tu čtvercovou plenku a něco měkkého pod ní. Ale snad se to časem upraví. U svého staršího syna jsem to nezažila. Ten byl zase až moc klidné miminko a je takový klidný do ted.Terka ta musí zase vše prošmejdit. Ted už jsem aspoň trochu i klidnější, že v tom nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.1.12 08:19

Ahoj,
helmu bych nekupovala, nám ji doktorka taky nedoporučila. Dítě si pak zvykne, že může padat jak chce a kde chce a venku by se to mohlo škaredě vymstít. Syn taky padal zásadně jako prkno na zad a hlavou rovnou o zem. Hlídala jsem ho hlavně na dlažbě, jinak jsem ho nechala padat. Časem se to naučil a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
18.1.12 08:33

Tak já helmu používala u obou dětí No shock,kdybys měla zájem můžu ti poslat obrázky na e-mail,zrovna ji na mmb prodávám..Když tak písni do vzkazů.Můžu říct,že nám zachránila nejednu bouli a možná i něco horšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
18.1.12 08:43

Tak teď jsem dočetla vše.Helma je opravdu hodně lehká a hlava se v ní nepotí,má otvory-takže větrá,potah vevnitř je speciálně upraven.Jinak to co píšou u každé reklamy na tuto helmu je pravda.Akorát starší dcera neměla ráda čepice,tak byl problém než si trošku zvykla.A jako starší už ji nechtěla. :nevim: .Ale mladší je kliďas a ta ji měla pořád.V období objevování nových kousků a právě už od sezení.Taky máme dlažby a ten úder do zátylku fakt zaduní a člověk je z toho na nervy.Tak jsem mohla mít duši v peří.A že by po sundání hlavy nebyla opatrná? Tak takovou zkušenost nemám.Spíš bych řekla,že opatrnost dítěte je dána povahou.Neb starší ji moc nenosila a je hazardér doteď :cert: .

Příspěvek upraven 18.01.12 v 09:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.1.12 08:48

Ahoj, naši malé je skoro 11 měsíců, už asi 2 měsíce se staví za pomoci nábytku a obchází.. Já jsem teda náš byt udělala dost „babyprooof“, my nejsme moc na nějaké okrasy, takže je tu jen tak to nejnutnější a dost si tu leze sama.. Sice už sebou taky několikrát břinkla, jednou tak, že jsem nevěděla, jestli náhodou nemáme jet do nemocnice. Poslední dobou už ale skoro nic není, už jí holt došlo, že musí být opatrná, protože to bolí, když spadne. Upřímně, mě nějaká helma vůbec nenapadla, vždycky si vzpomenu na moji babičku, která říkávala, že děti se musí obouchat a taky těch pádů bylo, když jsem byla malá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.12 08:49

Ahoj,tak my helmu máme,mají jí v hračkářství v bambuli,jde dost dobře velikostně nastavit.Je fakt,že jí nemá celý den když si hraje,ale když se začne pokoušet o nebezpečnější kousky,tak helmu nasadím.Do hlavy se mlátí pravidelně,ale dokud jsou to malé ťukance tak to jde,alespoň ví,že to bolí,ale ze stoje na hlavu jí spadnout bez helmy nenechám a naopak chytat jí taky nebudu.Teď si třeba stoupá a až se naučí bezpečně dolů-helmu sundáme a nasadíme zase až se bude pokoušet chodit.Jako není možné,aby dítě mělo pořád helmu a chrániče-za mě ale dobrá pomůcka na ty chvilky,než se bezpečně naučí nový kousek :palec:

• Citovat
  • Upravit
50725
18.1.12 13:04
xangel87 píše:
Já místo hlídání spíš odstranila ty nejhorší předměty, o které by se mohl poranit.Třeba konferenčák a televizní stolek jsme kupovali, když už byl malej na světě, tak jsem sháněla nějaký bez ostrých rohů (ale existují jistě nějaké „ochrany“ na rohy) atd.Příspěvek upraven 18.01.12 v 01:58

To známe, Samík tomu říká „budeš dělat nech toho“ (jak to asi vzniklo :lol: ) - takže klekne na posteli, kroutí hlavou sem a tam a pak vstane a začne tam pobíhat a skákat :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.1.12 14:48

:lol: U nás to vzniklo, když se naučil kolo kolo mlýnský - zjistil, že je fajn, když se mu motá kebule (doufám, že to jednou neusoudí i u alkoholu) a od té doby si to několikrát denně dopřává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
18.1.12 17:23

U nás nebyly nejhorší pády na hlavu, ale spíš neustálé otloukání hlavy při postavování u konferenčního stolku, to jsme vyřešili tím, že konferenční stolek je už mnoho měsíců ve sklepě, prcek sice už dávno chodí, teda spíš lítá, ale obykle zakopne těsně před nábytkem, nevybere dostatečně zatáčku apod. A k ochranám rohů- super, nakoupili jsme takové kuličky, oblepili celý byt. A výsledek? Polovinu jich urazil hlavou při nějakém pádu, druhou polovinu uloupal a rval si je do pusy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
18.1.12 17:29
xangel87 píše: :lol: U nás to vzniklo, když se naučil kolo kolo mlýnský - zjistil, že je fajn, když se mu motá kebule (doufám, že to jednou neusoudí i u alkoholu) a od té doby si to několikrát denně dopřává :)

přesně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky