Rýma způsobená refluxem jícnu?

2697
17.1.12 12:53

Rýma způsobená refluxem jícnu?

Ahoj všem, nevím jestli tady to téma už bylo někdy založeno, zkoušela jsem ho hledat, ale nic jsem nenašla, tak se omlouvám, jestli zakládám opět stejné téma. Jedná se o to, že mám doma skoro 7mi týdenní holčičku, která má už skoro 4 týdny hnusou rýmů a nemůžeme se jí zbavit. Zkoušely jsme snad všechno, přes Libenar, Nasivin, Sterimar, odsáváme snad každou hodinu a rýma se ne a ne zlepšit, ba naopak.. už jsme se přiblížili až k tomu, že má krk plný hlenů a dusí se mi, když je polyká… :-( už jsem s ní byla 3 x u doktora a dnes znovu, po téhle noci, kdy se mi budila každou hodinu, chtěla najíst a zase to vyzvrátila mi dr řekl, že je ta rýma způsobená refluxem jícnu, předepsal nám Nutriton na zhuštění mléka (plně kojím) a nějaké kapky, které nám teď připravují v lékárně na tu rýmu. Chci se zeptat, zda je tady někdo, kdo mě stejný problém a jestli by mi mohl říci, jak dlouho vám ta rýma takhle trvala? Jestli vůbec dojde k nějakému zlepšení, od toho dr, jsem se toho moc nedozvěděla, jen že mám dávát před každým kojením 10 ml Nutritonu, na to zahustění.. prý je ta rýma způsobena tím refluxem, že když se to jídlo vrací zpátky nahoru, tak to dráždí nocní sliznici a tím je způsobena ta rýma… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2697
17.1.12 13:01

a ještě se chci zeptat, jestli existuje nějaká odsávačka nebo metoda na odsávání hlenu z toho krku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
17.1.12 13:15

asi ti nedam žadnou radu,ale mam malyho 9m s refluxemted ma nalez na pruduškach.už měsic ma ošklivou rymu.myslela jsem,že to pořád chyta od holky.nikdy doktora nenapadlo,že to muže byt refluxem.abych se všechno dověděla sama.zeptam se ve čtvrtek.

jinak nutriton jsme taky použivali a nijak nam nepomohl.prostě blinka a blinka.musim řict,že už to je o maličko lepši.par měsicu a bude snad klid.přeju vam brzky uzdraveni.snad někdo poradi.a malej ted jak ma ty hleny v krku apolika je tak opravdu strašně blinka. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.1.12 13:26

S rýmou a refluxem zkušenosti nemám. I když rýmu už máme za sebou a podezření na Reflux taky. Nám Nutriton nezabral, tak nám doporučila doktorka Gastrotus a po něm to je tedy podstatně lepší :palec:

• Citovat
  • Upravit
47759
17.1.12 13:41

malej kdyz mel rymu tak nam bylo receno minimalne odsavat, ze je to pry horsi tak jsem se snazila odsavat pouze kdyz to bylo nutne a za dny byl klid, ale jak to tak ctu, tak u Vas by to neodsavani udelalo asi vic skody nez uzitku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
17.1.12 16:41
ivana-domca píše:
malej kdyz mel rymu tak nam bylo receno minimalne odsavat, ze je to pry horsi tak jsem se snazila odsavat pouze kdyz to bylo nutne a za dny byl klid, ale jak to tak ctu, tak u Vas by to neodsavani udelalo asi vic skody nez uzitku :-(

to maš pravdu,právě se poblinkal,ještě si s tim pohral.ma rad,jak to čvachta :roll: :mrgreen: budu odsavat až po koupani a tak to musime vydržet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.1.12 18:24
mucinka2 píše:
ivana-domca píše:
malej kdyz mel rymu tak nam bylo receno minimalne odsavat, ze je to pry horsi tak jsem se snazila odsavat pouze kdyz to bylo nutne a za dny byl klid, ale jak to tak ctu, tak u Vas by to neodsavani udelalo asi vic skody nez uzitku :-(
to maš pravdu,právě se poblinkal,ještě si s tim pohral.ma rad,jak to čvachta :roll: :mrgreen: budu odsavat až po koupani a tak to musime vydržet :zed:
:-D Teda kdyz si to predstavim jak se vyziva v tom jak to cvachta tak se musim smat i kdyz ty problemy okolo vubec k smichu nejsou :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
18.1.12 22:40

Nám nepomohl ani Nutriton ani Gastrotus. Nejdřív malá hrozně blinkala, potom chytla právě tuhle věčnou rýmu a chrčení. Blinkání odešlo samo od sebe asi ve 3 měsících, chvilku byl klid a pak začalo to chrčení.Dost pomohlo i podložení postýlky, aby mimčo leželo z kopce. Podložit jsme museli hodně, tak 20 cm určitě. Asi nezbývá než vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
19.1.12 12:52

děkuju za příspěvky. Je fakt, že ten Nutriton nám taky nepomáhá, možná ty antibiotický kapky to trochu zlepšují ale nic moc… Postýlku máme taky hodně podloženou, nebo spinká na břiše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
19.1.12 14:27

Teď jsem někde četla v posledních deníčcích o miminku, co bylo taky často takhle nemocné (rýma, antibiotika) a diagnostikovali mu reflux. Tak třeba autorka by měla nějakou zkušenost…

• Citovat
  • Upravit
8
12.11.14 14:37

@Natael moc prosím jak to dopadlo?? Malému je 10týdnů a už jsem zoufalá, furt v nemocnici, různá vyšetření, teď zrovna chtějí vyloučit i cystickou fibrozu, takže čekáme na výsledky potního testu, na gastru jsme byli, ale odborník ho prohlédl za 2 minuty ultrazvukem, byl 3 hodiny nekrmenny a řekl, že dobrý, že nic výrazného nevidí, dávám Gastrotuss, má Ventilon nebo jak s to jmenuje do inhalátoru, kapky do nosu, Vincemtku no už měl i antibiotika- nezabrala a tisíce medicín. Už jsem zoufalá, moc prosím jak to dopadlo u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí