Padání na hlavičku, může mu to zahýbat s mozkem?

110
30.9.25 10:14

Padání na hlavičku

Ahoj zkušené matky,
jako prvorodička potřebují poradit a uklidit. Ze syna se vyklubala neřízená střela potom, co zjistil, té má chodidla, kolena a k čemu slouží vlastně ruce. Bude mít 10m, v postýlce jen stojí, běhá po čtyřech po místnosti a občas se prostě potřebují napít a nejsem schopná ho uhlídat na 100%.
Holky, nechaly jste taky někdy miminko prostě na pár sekund samotné nebo jste u něho byly prostě furt? Občas samozřejmě spadne a praští se do hlavičky. Zafnuka, uklidit se potom normálně dá a za dvě minutky už zas neví. Může se mu něco stát? Napadá mě ten syndrom třesoucího dítěte nebo jak se to přesně jmenuje. Nemůže mu to taky tak zahýbat s mozkem? 8o nepadá na žádné ostré a špičaté předměty, rohy už máme delší dobu všude chráněné. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35645
30.9.25 10:37

Klid. Nic se mu nestane. Naopak je to dobře. Aspoň bude mít pud sebezáchovy.
Samozřejmě zabezpečit vše aby nedošlo k většímu úrazu. Malý tukace jsou v pohodě. Pak i ty větší, počkej až sám vyleze na sedačku a hodí šipku dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
30.9.25 10:47

Ne, v tomto období samotné nenechávám.
Kontrolovaně nechám i ťuknout, ale padá opravdu nebezpečně a je schopna to stihnout i za dvě vteřiny, takže se mnou chodí na záchod, prostě kamkoli, abych ni viděla. V 5 ráno ji teda nechám v postýlce, než udělám UM. Asi 14 dní jsem ji nemohla nechat samotnou ani v postýlce, padala přímo z výšky na hlavu z jedné strany na druhou do hrany té postýlky. V té době měla 6 a půl měsíce. Zhruba 14 dní trvalo, než jsem ji v té postýlce „oťukala“ natolik, aby si uvědomila, že si má dávat pozor a byla se schopna sama spustit dolů bezpečně. Vždy jsem u ní hodinu po jídle seděla, nebezpečné pády chytala a ty bezpečné nechala proběhnout, jasně, občas zabrečela, že spadla do blbé pozice, ale naučila se to.
Nicméně to nějakou dobu trvalo. Venku je bohužel i přes zabezpečení toho, co zabezpečit jde, více způsobu, jak blbě spadnout, takže tam ji nenechám.
Možná už vybalím ohrádku, ale stejně není anděje, že by tam byla dlouho.
Je fakt, že 90% toho dělám, když jde večer spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.25 11:23

Syn má 15m a jsem tak nějak v klidu.. odejdu na WC, jdu vedle, nemám s tím problém a když se bouchne, tak se bouchne a přijde se rvem… nechci být u něho 24/7.. jediný co hlídám, aby nelezl na gauč a z něho nespadl.. to za ním pak letim

• Citovat
  • Upravit
36772
30.9.25 11:42

V 99, 95% maximálně boule, nebo lehký otřes.
To už tak je. Když se nebouchne dneska, tak se bouchne zítra. Jenom zabezpečit nebezpečné rohy, jako je stůl, topení, nebo rohy skříní… 8)
Měli jsme všechno oblepené nastříhaným Mirelonem a lepicí páskou (Mirelon je taková ta izolační pěna v trubkách na izolaci potrubí - takže není problém ani na topení, vydrží to). :mavam:
Jo ale… s hlavičkou nedriblovat! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky