Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sasanka30 píše:
Zkus to neni to drahy a ber kazdy den od kazdeho jednu tabletu a kdyz jsem si myla vzdy vlasy tak se mi chtelo az brecet, nebo kdyz jsem si je mokre rozcesavala, vzdy to beru pravidelne tri mesice a strasnou dobu mam pak pokoj a kdyz zacnou zas, koupim tyhle vitaminy a mam klid…samozrejme nic nezarucuji, to je jen ma zkusenost
Třeba to na Tebe zabírá, na mě nebude. Každopádně to zkusím. Kupodivu nebrečím, ale opravdu je to zoufalý. A po omytí - to bych je ani nespočítala - pokaždé, když šáhnu do vlasů, tak jich x vypadne. Vlasy jsem si myla včera a dneska mě hrozně bolí pokožka (to se mi stává poslední dobou, když bych si je měla omýt a omyju si je až další den).
Ahoj, ja jsem vzdy mela jen par vlasu a kdejake oskubane kure mi mohlo smele konkurovat. Pokud mi vlasy dorostly, tak maximalne po ramena a tim to haslo. Dal uz se nehly ani nahodou. Vyzkousela jsem opravdu vsechno - leky, olejicky, sampony, leky i prodlouzeni vlasu. Ted mam vlasy do poloviny zad a dokonce v gumicce nenosim jen krysi ocasek, ale i mensi ohunek a za vsechno vdecim kombinaci 2 pripravku. Jsou to tablety Donna Hair a arganovy olej Framesi/ten si nechavam i jednou za 3 mesice zazehlit do vlasu/. Tabletky jsou pro me zazrak, opravdu funguji a ja bez nich uz nechci zit
.
Holky ja se nechala ostrihat a jsem nadsena!!! Vlasy mam kratke (mela jsem je po lopatky a ted max 5cm a i kdyz padaji, nejsou tak videt. navic bych se k teto zmene nikdy neodhodlala, ted byl duvod a nelituji. Docela si to uzivam, i kdyz jsem se tyden lekala, kdyz jsem na sebe jukla do zrcadla. Do budoucna se chci sice vratit k delsim vlasum, ale dokud budu kojit…je to prijemna zmena! ![]()
@Sunrise píše:
Holky ja se nechala ostrihat a jsem nadsena!!! Vlasy mam kratke (mela jsem je po lopatky a ted max 5cm a i kdyz padaji, nejsou tak videt. navic bych se k teto zmene nikdy neodhodlala, ted byl duvod a nelituji. Docela si to uzivam, i kdyz jsem se tyden lekala, kdyz jsem na sebe jukla do zrcadla. Do budoucna se chci sice vratit k delsim vlasum, ale dokud budu kojit…je to prijemna zmena!
Já bych vypadala v krátkých vlasech šíleně. Neuměla bych si to ani upravit.
Mi pomohlo docela i přestat vlasy do culíku stahovat a z doplňků jen Methionin, konečně po mnoha letech je padání lepší, ba skoro dobré. Jinak to byly při mytí vlasů plné hrsti dlouhých pramenů, jen jsem potáhla a jelo to pryč, kadeřnice vyděšené vždy co se děje, další prameny při česání, fénu už jsem se bála, i našemu psovi padaly chlupy méně ![]()
Methionin mi doporučila kožní lékařka, mladá, že jí to taky pomohlo, že už po měsíci půjdou vidět výsledky /měla pravdu, možná i dříve/. Jsou to sice velké hnusné tablety, co by se měly 2× - 3× denně, ale dá se to a cena není vysoká, normálně v lékárně.
Taky zkontrolovat hladinu železa, to jsem taky začla sem tam užívat.
Doporučila taky „nezalepovat, nedusit“ pokožku hlavy silikonovými i jinými vrstvami šamponů, kondicionérů, kůr, barev atp., na pokožku toho dávat co nejméně, pokud možno jen šampon, kondicionery a podobné patlat v předklonu a jen na vlasy, ne na pokožku, že pak nedýchá a kořínky odumírají.
Kámoška nedá dopustit na obyčejný Vitanol C a Arvit, přísahá na to, za pár korun http://www.demiclen.cz/…vit-b5-6-amp
A k původní otázce - vysávání, nic jiného na moje vlasy neplatí, jinak tu byl pořád binec, stačilo zatřepat hlavou
Takže jsem 2× denně vysávala, pořídila jsem si hubici na vysavač Cat & Dog
I ruční vysavač pořád v pohotovosti, mokrým kusem papíru setřít, když se nedalo vysávat.
Dneska jsem si zrovna vlasy myla, česala, foukala a rovnou jsem vytáhla lux, protože to byla tragedie
Chlap zuří, ale stejně nic nepomáhá.. vlasy neustále na ponožkách ![]()
Takže doma vlasy v culíku, drdolu a každou chvíli zametat a vysávat…
@Sára 1 píše:
Padají mi vlasy. Už roky. Nikdy mi nic nepomohlo. Kupodivu ještě nejsem plešatá - občas mám malinko lepší období a vlasy mi dorůstají nové. Je to pořád dokola. Asi mi už nikdy nic nezabere - přece jen jsem toho zkusila dost. Můžete mi klidně poradit, co vám zabralo. Ale účel diskuze - úklid. Uklidím - nikde ani vlásek - a za chvíli všude vlasy - jak kdybych neuklízela. Už fakt nevím, co s tím. Vlasy jsou všude a já je pořád dokola uklízím.
A dělali Vám testy na hormony? Mě padaly vlasy díky rozházeným hormonům (při braní Provery a Estrogenu).
@bimbama Taky mám pocit, že padání začlo po vysazení HA, rozházené hormony. Nezlepšilo se to ale dlouho, až po dalším dítěti. U mě to byly hormony a nedostatek železa, v těhotenství se zjistilo, že jsem hodně chudokrevná. Vlasy jsme luxovali denně i několikrát, manžel s tím má taky problémy, už jsem je nenáviděla. Museli jsme koupit tichý malý vysavač, jinak by sousedy asi trefilo. Ještě že to přešlo, chtěli jsme se už ostříhat na superkrátko ![]()
@Sára 1 na bolavou pokožku mi zabral Alpicort, prakticky okamžitě, není to nic na dlouhé užívání, proti padání nejspíš nepomůže, ale na tyhle nespecifické záněty pokožky projevující se bolením, lupy a svěděním pokožky hlavy pomáhá rychle.
Já mám dobrý a hustý základ, ale vlasy mi taky padají fest. koupila jsem si vitamíny a nějaký promašťovací masky a musím říct, že trochu lepší. Ale stejně. malé češu vlasy do školky a ani vlásek a pak sebe a musím jít ven:-( Naštěstí jich zbývá dost, ale taky trpím.
@dianaa píše:
@bimbama Taky mám pocit, že padání začlo po vysazení HA, rozházené hormony. Nezlepšilo se to ale dlouho, až po dalším dítěti. U mě to byly hormony a nedostatek železa, v těhotenství se zjistilo, že jsem hodně chudokrevná. Vlasy jsme luxovali denně i několikrát, manžel s tím má taky problémy, už jsem je nenáviděla. Museli jsme koupit tichý malý vysavač, jinak by sousedy asi trefilo. Ještě že to přešlo, chtěli jsme se už ostříhat na superkrátko
@Sára 1 na bolavou pokožku mi zabral Alpicort, prakticky okamžitě, není to nic na dlouhé užívání, proti padání nejspíš nepomůže, ale na tyhle nespecifické záněty pokožky projevující se bolením, lupy a svěděním pokožky hlavy pomáhá rychle.
Alpicort už nemám - nedávno jsem ho dopotřebovala.
Ahoj zakladatelko, taky se potýkám s problémem padání vlasů…kamarádka jakožto kadeřnice mi poradila brát Methionin je to na padání vlasů a prý po tom celke i vlasy zhoustnou…tak jsem zvědavá, snad to zabere…jinak některé jak tu psaly ohledně culíků atd, co vím tak pokud je člověk nosí moc často a hodně stahuje, tak ty vlasy pafají snad 2× tolik, alespoň mě teda, takže je radši nechávám navolno nebo jen sepnu skřipcem ![]()
Mě třeba Methionin nezabral. Jediné z vitamínů, co mi trochu pomáhalo byl B-komplex forte a kupovala jsem si Bioaquanol U. Stojí pár korun a myslím, že to taky trochu pomohlo. Jinak základem je opravdu vyšetření, nejlépe krevní. Držím pěsti, já už z toho taky šílela.
@Pettule69 píše:
Ahoj zakladatelko, taky se potýkám s problémem padání vlasů…kamarádka jakožto kadeřnice mi poradila brát Methionin je to na padání vlasů a prý po tom celke i vlasy zhoustnou…tak jsem zvědavá, snad to zabere…jinak některé jak tu psaly ohledně culíků atd, co vím tak pokud je člověk nosí moc často a hodně stahuje, tak ty vlasy pafají snad 2× tolik, alespoň mě teda, takže je radši nechávám navolno nebo jen sepnu skřipcem
Methionin jsem už brala tolikrát - a nepomohl.
Mně začaly vlasy padat nedávno - a mám horší štítnou žlázu. Předtím mi padaly jen pár měsíců po porodu.