Palec místo dudlíku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.7.16 08:22

palec misto dudliku

Ahoj maminky, mam 5 mesicni holcicku.Asi posledni mesic jede palec misto dudliku. Dudlik nikdy moc nemusela a ted uz vubec.Kdyz se chce zklidnit, cuca si palec. Ve svem okoli jsem se setkala s nazory, ze by cucanim palce mohla mit plochej palec nebo predkus a ze se to pozdeji hodne spatne odnaucuje.Ja popravde ani nevim, jak bych ji to odnaucila ted. Nemate podobnou zkusenost? Dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3244
14.7.16 08:36

Prvni dcera mela dudlik a odnaucila jsem ji to cca ve dvou a pul letech. Druha mela palec a skoncila s nim pred nastupem do 1. tridy. Vzdy se tim uklidnovala. MuDr. mi radila, at ji tim nestresuju. Predkus nema, plochy palec take ne a je to dite naprosto pohodove. Syn nechtel ani dudlik ani palec… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.7.16 08:37

Zkušenost nemám, ale nejlepší kamarádka má palec od cucání znetvořený. Na pravé ruce má krásný palec s nehtem mandlového tvaru. Na levé má místo posledního článku palce takovou podivnou bambuli s hrbolatým nehtem. Podle její mámy si intenzivně sála ten palec asi do 4 let. Zuby má v pořádku, krásně rovné a bez rovnátek. Nikdy bych tomu nevěřila, ale znám jí od školky a tak vím, že opravdu nikdy úraz toho palce neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.7.16 08:39

@zzzuzzzannna Mám stejnou zkušenost, dcera přešla od občasného dudlání dudlíku k palci v půl roce. Je jí rok a čtvrt. Palec dumlá na usnutí nebo když je unavená či není ve své kůži.
Zatím to nějak neřeším, uvidímě, jestli ji to pustí samu od sebe, nebo jestli budeme muset nějak cíleně odnaučovat. Případnou odnaučovací akci zahájím, až z toho bude mít víc rozum (nebo pokud by se z toho příležitostného dudlání začal stávat nějaký vyloženýzlozvyk).
U 5 měsíčního mimina by jsi musela furt sedět a vyndavat nebo tu ruku nějak přivázat, zavázat a dítě by tomu stejně prd rozumnělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
14.7.16 08:41

Mozna zkousej dudlik. Preci je ten palec ma porad usebe. Az bude vetsi, uz se urcite nenecha. Zbavit se ududliku je jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.7.16 08:43
@stampulka píše:
Mozna zkousej dudlik. Preci je ten palec ma porad usebe. Az bude vetsi, uz se urcite nenecha. Zbavit se ududliku je jednodussi.

Jenže když dítě dudlík okamžitě vyplivne a nacpe si tam palec, tak co? Budeš furt stát u dítěte jako policajt? Ve dne v noci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.7.16 08:43

@zzzuzzzannna mám osobní zkušenost z vlastního dětství. Taky jsem si cucala dlouho palec a je pravda že ho mám teď plochý a menší oproti druhému. Maminka říkala že jsem si ho začala cucat zhruba na roce kdy mi sebrala dudlík a pak už mě to nemohla odnaučit. Co si pamatuji přestala jsem s tím až někdy v pěti letech a následky teda zůstaly. Ty máš malou holčičku, možná by jsem ji nabízela víc dudlíka, prostě paleček pryč a pořád dokola. Dudlík se odnaučí, ale paleček se nespraví. Vím o čem mluvím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.16 09:00

Tak je to asi ruzne, nekdo z toho ma nasledky, nekdo vpohode..ja se ji snazim do pusinky strkat dudlik misto toho palecku. Obcas s uspechem, jindy ho vyplivne a najede na palecek..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
14.7.16 09:06

Z vlastní zkušenosti - cucání palce je neštěstí. Asi také záleží na tom, jak často a jak dlouho to trvá. Synovi se po dvou a půl letech parádně rozjely dolní zuby, na začátku je měl předpisové, teď tam má velkou mezeru a začaly se křivit šikmo směrem dovnitř. Pravděpodobně bude mít i předkus, já ho také jako malá z palce měla. Jinak o palci ani nemluvím, zpočátku si ho dokonce dost rozkousal a dostala se mu do něj infekce, byl to horor, protože chtěl cucat a měl to zhnisané, takže strašně vyváděl. Nakonec se mu na něm udělal obří žlutý mozol, který má doteď, fakt krása, ale aspoň si ho už neprokousne. Odnaučit se nám nedaří, pokaždé se začne chovat neuroticky a kouše se do krve a masa po celých rukách, když není palec k dispozici. Tak jsme to holt vzdali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.7.16 09:06
@zzzuzzzannna píše:
Ahoj maminky, mam 5 mesicni holcicku.Asi posledni mesic jede palec misto dudliku. Dudlik nikdy moc nemusela a ted uz vubec.Kdyz se chce zklidnit, cuca si palec. Ve svem okoli jsem se setkala s nazory, ze by cucanim palce mohla mit plochej palec nebo predkus a ze se to pozdeji hodne spatne odnaucuje.Ja popravde ani nevim, jak bych ji to odnaucila ted. Nemate podobnou zkusenost? Dekuju :)

Já se snažím u syna (19 měsíců), aby byl bez dudlíku, ale zatím ho stále vyžaduje před usnutím. Ale pak mu ho vytáhnu. Na dudlík bych dceru nepřeučovala.
Viděla jsem u kamarádky, že zkusila polepit palec leukoplastí. A klukovi už ten palec nechutnal a necucal si ho. Ale chce to asi delší dobu. Zeptám se jí, jestli už si ho přestal cucat a napíšu.
Jinak zubařka je proti dudlíku, formuje měkké patro. Řekla nedávat, jen když nebude moct usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.16 09:29

Tak by bylo asi nejlepsi, kdyby byla bez palce i dudlika..:) ale to mi prijde zatim trochu utopie..maloktery maly miminko nepotrebuje nic, kdyz se chce zklidnit, si myslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
14.7.16 09:30

Koukam, ze jsme s tim palcem meli stesti… Ale jeste si je poradne prohlednu. Protoze opravdu to trvalo az do prvni tridy.
Ani po dudliku druha dcera nic nema… Je fakt, ze jsem ale kupovala tvarovany dudlik a mekoucky… Asi jsou to idispozice. Porad ale dudlik lepsi na odnauceni nez palec. Zkousej ji to menit. Ale nekdo je dudlikovy a nekdo na paleca nekdo nechce nic. U nas tedy ukazkove :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
14.7.16 09:33

To nic bylo super :-) ovsem vlastne zavislost ma na kojeni. :-) Oni si ten klidecek nekde najdou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
14.7.16 09:34

Moje dcera dudlík nikdy nechtěla, měla nejdříve jen moje prso (místo dudlíku) a pak si začala cucat palec a ten si cucala snad do 5- ti let. Jako né celý den, většinou jen na noc, když usínala. Měla ho takový rozmočený. Teď je jí 8 let, je pravda, že má rovnátka, protože má mezeru mezi předníma zubama, ale je to spíše dědičné, než z cucání prstu. A nehet má takový roztřepený pořád, ale jinak to na palci vidět není, že by si ho cucala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.16 09:42

U nás s tím tedˇ taky bojujeme já dávám do ruky hračku na odvedení pozornosti a do pusy dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí