Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zašla bych na orl. Takové skvrny mohou být i něco nebezpečnějšího, než je moučnivka. Nechala bych to na lékaři.
@Anonymní píše:
@Teaveg moučnivka jsou kvasinky ne?
Tak to bohužel netuším. Jen vím, že třeba kvasinky typu candida mohou být i v ústech, tak to bylo první co mě napadlo. Taky bych co nejdříve zašla k doktorovi
Ahoj…tímto se trápím už od října/listopadu 2022… bohužel lékaři si mě přehazují jako horkou bramboru a že to je obor někoho jiného… měla jsem dlouhou léčbu ATB takže i po sterech mi býka zjištěna candida jinými slovy kvasinka v ústech… bílý povlak a pálení jazyka plus pálení žáhy…několik stěru dutiny ústní už kvasinku neprokázaly ale to pálení celodenní bez přestávky je furt
První obvodak neporadil, ORL okamžitě poznala kvasinku.. léčba, jenže pak už testy negativní, pak gastro, zubař a ústní chirurgie…nikde nikdo mi nepomohl neporadil
Je to nesnesitelný připadám si že jim chilli papričky denně ![]()
@ESlunce zkousela jsi protikvasinkovou dietu? Precti si jeste neco o histaminove intoleranci. Pali z toho podbrisek, mocovy mechyr, strevni problemy, paleni oci, v krku, ryma, kasel, opuchy sliznic. Ty priznaky jsou u kazdeho ruzne. Me ji zjistili. Moje paleni podbrisku reaguje na jidlo. Mrkni se co pri HIT jíst a nejíst a zkus to. Jinak na fotce je candida. Da se nabrat i z krve IgM, IgA, IgG, muze byt rozlezla vsude, ne jenom v puse…pak se davaji antimykotika.
@ESlunce Ahoj, můžu se zeptat, jak jste ty nebo anonymní dopadli? Mám to samé a už jsem z toho nešťastná. Navíc jsem teď těhotná, takže ani nevím, zda bych nějaké atb mohla.
Je to hrozně nepříjemné.
@ESlunce Dobrŷ den, mám to samé, nikde nic a jazyk pálí, jsem. už šílená. Přišlo se nakonec na to co to je? Pomohlo vam neco?
@Peony1 píše: Více
Dobrý den mě údajně za to může reflux
Každopádně si myslím že to bude mít ještě spojitost se strevama… každopádně to co jsem měla před dvěmi lety teď se s tím nedá srovnat… strava…a znovu beru helides
Ahoj, už asi dva měsíce mě pálí špička jazyka, jako bych jedla něco horkého. Ráno na něm mívám povlak ve formě dvou skvrn, nemění se, jsou stále na stejném místě. Během dne povlak zmizí a špička jazyka je červenější oproti zbytku, který je ok. Když jazyk ohnu, jsou v postižené oblasti patrné praskliny, vypadají děsivě, ale nemyslím si, že by nějak bolely, nad rámec toho neutuchajícího pocitu spáleného jazyka. Neví někdo, co by to mohlo být, případně jak léčit?
Prosím zachovat anonym.