Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím vás holky, mám takovou otázku a byla bych ráda za případné vaše rady.
jsem na začátku těhu 1.trimestr, testy pozitivní, u doktora jsem byla, tak je umístěné v děloze a kontrolu mám příští pátek. Mám občasné tlaky v podbřišku, které se objevují a mizí, asi normální a pak mám výtok, je čirý, bílý bez zápachu a občas se mi zdá nažloutlý ale též bez zápachu, tvaru a tak. Dneska jsme psala svému gynekologovi, jelikož mě dole svědí a trochu pálí (takový pocit jak odřené) a napsal mi čípky polyginax, ale jak jsem četla a i v lékárně mi bylo řečeno, že v začátku se tohle opravdu nedoporučuje, celkově zavádět něco dovnitř.
, máte stim někdo zkušenost co vám tedy zabrala a je vhodné? Mám strach a nemam zkušenosti, tak se ptám tu. 🤗 🙂
Koupila jsem si nějaké probiotika vhodné pro těhu a intimní gel, ale zda je nějaká alternativa mastičky nebo něco? Děkuju vám 🌹 🙂 🍀
Lékař snad ví líp než lékárník, co ti může předepsat. Řiď se instrukcemi lékaře.
Tak v období těhotenství je vždycky otázka, co se může a co ne z hlediska léčiv.
Pamatuji si, že mi kdysi zakazovali kapky do nosu nebo do očí ![]()
Z analgetik se může snad jen paralen.
Co se týká mastiček, asi by to neměly být nějaké kortikoidy. Ale jinak, proč na to jít hned tak složitě, už jsi zkoušela obyčejné věci jako je třeba ondřejovka? Nebo podobná mast jako pro děti, která se používá proti podráždění a opruzení? To určitě neuškodí ![]()
Navíc ten výtok mi přijde normální, takže možná se teď v létě více potíš a v oblasti intimních partií máš prostě takovou malou reakci, to se může stát každému.
Můžeš ještě zkusit večer více větrat-dát si nějaké delší tričko, bez spod. prádla apod.
@ZinaJudita1
Děkuji za radu. 🙂 Ano večer spím bez spodního prádla defakto pořád, a mám teď změny horko zima, takže si někdy přijdu jak papiňák 🙏🏾 😀
Právě že jsem nezkoušela a proto psala o radu tady, zda by mi někdo poradil něco spíše bez těch zaváděcích čípků a tak v tom začátku těhotenství. Mám opravdu strach jelikož jsem minule prodělala biochemické těhotenství a tak prostě moje obava je asi na místě. 🙂proto budu ráda za každou radu a použila jsem třeba klasicky heřmánkovou mast, aviril a dnes bych si uvařila odvar z řapíku a tím se oplachla. Spíš je mi nepříjemné to takové tlačení a pálení uvnitr no. ![]()
Co se týče toho výtoku tak já na něj trpěla i normálně a byl vždy nažloutlý, nebo čistý někdy i takový jakože do zelena ale bez zápachu a tvaru. Tak mě to proste taky vyděsilo.
@Janli
Spíš jde o to že jsem četla recenze od těhotných kde jim toto bylo předepsáno a též psali že to nebrali, a má známá kvůli takovéhle medikaci potratila. Prostě mám obavu jak jsem psala paní tady dole v komentáři. 🙂Ale děkuji určitě za odpověď.
@Míša-993 Jasný, super. Zkusila bych všechno, co se může používat na intimní partie. Intimní mycí gel-nějaký Lactacyd, intimní ubrousky a potom nějakou tu mastičku. Kromě ondřejovky je ještě dobrý možná Bepanthen.
Jo a ještě si třeba můžeš připravit nějakou „sedací koupel“ jako při hemoroidech. Můžeš si dát nějaké ty bylinky do vany a rovnou se v nich vykoupat, kromě toho oplachu. Takto to aspoň bude lépe působit. Později to zkusit znovu probrat s lékařem, pokud se to nezlepší nebo snad zhorší ![]()
@ZinaJudita1
Něco zkusím, děkuju za rady. ![]()
Příští pátek mám jít na kontrolu, doufám že tam bude už bijící
🍀 🙏🏾a vše bude v pořádku. Teď právě v tom začátku mám strach abych nějak neohrozila plod, i když je to teď prostě buď a nebo, ale nerada bych riskovala. Navíc ještě trpím na genitální opary a teď samozřejmě aby toho nebylo málo mám teď taky naštěstí už v hojení a na jiném místě než tady ty potíže, ale prostě si to vyžirám asi ![]()
Příspěvek upraven 19.06.24 v 14:29
@Míša-993 píše: Více
A víš kolik žen předčasně porodí, protože od neléčených zánětů dostanou zánět plodových obalů? Nezahrávej si s tím, lékař moc dobře ví co ti předepisuje a proč.
@ZinaJudita1 píše: Více
Jak můžeš radit bepanthen, když obsahuje lanolin a přímo podporuje růst kvasinek? Jsi normální? Ani neodpovídej…..
@Janli to já vůbec neříkám, že se tohle neděje, já se snažím jen najít šetrnější alternativu gór v tomhle začátku těhotenství a jak jsem psala níže mám už obavy něco použít takto, když jsem po potratu a biochemickém těhotenství, tak je normální že mám strach. A recenze zrovna na tyhle prášky nejsou hezký i od doktorů. Tak proto tu žádám o radu popřípadě kdo má přímo zkušenost s tímhle lékem.
S ničím si nezahrávám 🤷🏼♀️navíc také to nemusí být nic když mi to doktor předepsal bez vyšetření takže i proto jsem to řešila🙂děkuju vám za odpovědi, ale ptám se spíše i na ty výtoky a tak jelikož jimi trpím celý život a nebylo mi nalezeno nic.
@Míša-993 ahojky, já mívám výtoky taky. Už snad od střední školy, a nikdo nikdy mi na to nic neřekl, je pravda že se to odvíjelo od toho jestli byla ovulace, a tak… jinak v těhotenství jsem měla výtoky taky, jak říkáš, bílý, krémový, někdy i vodový, poprvé jsem Teda měla i kvasinky, protože to palilo a po preleceni jsem ten vytok měla stejně- je to v těhotenství úplně normální ![]()
Já měla výtok od začátku prvního těhotenství až do 15tt, kdy jsem díky zánětu plodových obalu o syna přišla. Doktorka mě v začátku řekla ať to neřeším, ze je výtok normální. Popisovala jsem to jako bílý, někdy žlutý výtok, trochu mě pálilo, nic co by se nedalo vydržet. Potom přišla krev..zjištěn polyp, nasazeny tablety zaváděcí cca v 13tt, ale bylo pozdě. 14tt hospitalizace, hematom a než mě pustili z nemocnice domu, tak mi praskla voda. Závěr už jsem psala.. věřím, ze kdyby to řešila dřív, tak se to stát nemuselo. Malej byl podle screeningu úplně v pořádku.
Klidně ty prášky neber, ale jak už někdo psal, je spousta holek, který o miminko kvůli nelecenemu zánětu přišly. Jsem jedna z nich, bohužel ![]()
@Míša-993 ještě bych tě ráda uklidnila. Třeba máš něco jiného, ale já kvasinky měla úplně od začátku těhotenství(vytok, palilo mě to a šílený tlak vevnitř) absolutně jsem netušila co to je, protože jsem to nikdy neměla a ráda bych ti řekla, že to trvalo přes 4 týdny, než jsem to řekla doktorovi, protože jsem myslela že to k těhotenství patří 😁 na 8 dní jsem dostala něco na spaní, byl klid, ale teď(25tt) se mi to vrátilo a už jsme jednala rychleji abych se netrápila😀 rozhodně nech, ať tě doktor prohlédne, a přines i moč, z toho nejlépe pozna, jestli tam je nějaký problém nebo ne. Ono ty zensky na to opravdu v těhotenství trpí. Je mi moc líto, že některé maminky kvůli zánětu o miminko přišly, ale takhle to máš se vším. Někdo potratí když se jednou bouchne do břicha a někomu skace po břiše celý těhotenství další prcek a je vše v pořádku. Rozhodně nic nepodceňuj, ale číst černý scénáře a trápit se tím, je možná ještě horší.
@Janli Proč mi pořád odepisuješ Janlino??? Raději mi už neodpovídej a nedolízej za mnou, díky.
![]()
@Anonymní píše: Více
Mockrát děkuji za zprávu. 🙏🏾 🙂 Určitě zítra zajdu ráno na gyndu a vezmu sebou moč ať mám na víkend aspoň klid. Chodím i často čůrat a spíš si i myslím že jsem trochu nastydlá taky, takže radši půjdu a ať si o mé mysli co chce doktor 😀že jdu s každým ho****, ale radši prostě ať mám klid. A je mi jasný že ženský v těhotenství jsou náchylnější na vše víc bohužel 🙄 🙏🏾