Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nesetkala jste se některá s tím?
V červenci jsem léčila kvasinky a od te doby jsem pociťovala při sexu bolest a pálení na vrchní straně pochvy, jak hluboko tak i blíž ke vchodu. Bylo to jak kdy. Můj gynekolog řekl ze nic nevidí, ze jsem v pořádku a že to mám v hlavě. Změnila jsem tedy gynekologa a než jsem se k němu dostala tak jsem (plánovaně) otěhotněla. Od té doby se problémy ještě více zhoršily. Pociťovala jsem i běžně pálení a bolest. Nový gynekolog říkal že to bude kvasinkového původu a zkoušela jsem boraxové globule, ale na ty jsem měla alergickou reakci. Poté jsem zkoušela macmiror complex, ty pomohli tak na 3 dny a pak se to vrátilo. Jsem teď v 7tt a doktor mi nechce nic předepisovat na zavádění aby to neuškodilo miminku, a hlavně nic nezabírá. Doporučil mi vaginální výplachy z lékárny, které pomohou jako rychlá úleva, ale můj problém to nevyřeší.
Samozřejmě mi říkal že v těhotenství se na kvasinky bohužel trpí více a ještě když jsem na ně trpěla před tím. S přítelem spolu už přes měsíc nespíme, protože se to kvůli té bolesti nedá
hrozně mě ta hoření stěna pochvy jen při zavedení pálí, bolí, řeže….ma i jinou strukturu než zbytek sliznice, je taková hrubá na dotek.
Do toho ještě léčím zánět močáku tak jestli to nemůže být spojené i s tím?
Nejvíc mě zaráží že opravdu bolí a pálí jenom hoření strana sliznice a hlavně že změnila strukturu.
Nezažila jste prosím některá něco podobného a je něco co vám na to zabralo? Už nevím co s tím….Děkuji ![]()
Polykaci probiotika a mast Fungicidin. Volne prodejny oboje.
@Tarjei polykací probiotika beru už dlouhodobě, ale tu mast vyzkouším, děkuji😊
@Nikol331 na mě třeba Clotrimazol vůbec nezabírá a ten Fungicidin jo..držím palce.
Ahoj, no, měla jsem rozhodně něco podobného, byla jsem ve stejné situaci. Trpěla jsem na kvasinky před otěhotněním i na záněty močáku… Nejdřív jsem to samozřejmě zaléčila, ale po otěhotnění se to samozřejmě vrátilo zpět. Doktor mi dával nějaké globule, které sice pomohly, abych netrpěla na svědění atd., ale při sexu to samé co ty. Po porodu mě taky přesvědčoval, že je všechno v pořádku, že to mám v hlavě 😃, ale problémy přetrvávaly. Nakonec jsem se toho zbavila normálním volně prodejným Jenamazolem, ale to v těhotenství asi nemůžeš
A Block urimou na záněty močového měchýře. Já jsem to těhotenství tedy tak nějak odtrpěla s těmi záněty a sex byl výjimečně a ke konci už vůbec, jak ještě celý ten spodek otekl, tak se sex nedal vydržet ani minutu. Ale chci napsat svou zkušenost, že mi pomohlo zbavit se právě těch zánětů močoveho měchýře. Pak ustaly i vaginální záněty. Tak zkus to. Myslím, že to se v těhotenství může, nevstřebává se to do organismu. A pro zmírnění toho nepohodlí při sexu mi doktor doporučil obyčejnou mast Excipial pro suchou pokožku. Fungovalo to jako lubrikant, ale líp, vytvořilo to takovou jakoby ochranou vrstvu na sliznici a pak to tolik nepálilo a do druhého trimestru se ten sex dal v pohodě zvládnout, dokonce jsem si ho někdy i užívala jako normálně. Tak ať to nějak vyřešíš ![]()
@peta153 blokurimu užívám a zítra jdu zase na moč tak uvidim jak to teď vypadá 😊 moc Dekuju! A tou mastí se potírá jenom vnějšek a nebo to mám máznout i dovnitř?😁
@Nikol331
I dovnitř a hodně 😁 Buďto bude partner celý bílý nebo bez sexu, ať si vybere 😁 Snad ti to pomůže. I ta Block urima. Ta byla moje záchrana, ale brala jsem ji fakt měsíc poctivě
@Nikol331
Dokonce jsem i vzpomněla, který to byl. Je to ten masťový základ. Není drahý. Posílám foto
@peta153 a nemuze to nijak ublizit miminku? A nebo mě to zhoršit potíže 🙈 preci jenom není to určené na tohle přímo 😃
Pracuji na horách kde nemam ani na krámě k dispozici záchod a musím chodit do druhého patra, takže v te zimě se mi to rádo vrací a ještě jak nemam ten zachod blízko a jsem na krámě sama tak chodím na zachod méně🙈 chci si prodloužit nemocenskou aspoň do konce roku a poradně to zaléčit 😁 🙈 tak doufám ze se toho zbavim co nejrychleji 🙏🏻
@Nikol331
No, potíže to nezhorší určitě, mám to přímo od lékaře. Ale asi to s ním raději prokonzultuj, jestli to je vhodné v těhotenství
U nás bylo všechno v pořádku
@Nikol331 píše:
@peta153 a nemuze to nijak ublizit miminku? A nebo mě to zhoršit potíže 🙈 preci jenom není to určené na tohle přímo 😃
Pracuji na horách kde nemam ani na krámě k dispozici záchod a musím chodit do druhého patra, takže v te zimě se mi to rádo vrací a ještě jak nemam ten zachod blízko a jsem na krámě sama tak chodím na zachod méně🙈 chci si prodloužit nemocenskou aspoň do konce roku a poradně to zaléčit 😁 🙈 tak doufám ze se toho zbavim co nejrychleji 🙏🏻
Jinak ano, chce to chodit hodně na záchod tedy. Já vypila denně tak 3 a půl litru vody, abych se toho zbavila..Pro někoho normální, ale pro mě výkon ![]()
Čím určitě nic nezkazis:
Na ty močové cesty pít Blocurima URO (to už zaznělo i výše)
Vaginální probiotika zaváděcí: Gynocaps
Vaginální tobolky na úpravu PH: Ginexid - čípky
Ty poslední dva jmenované přípravky opravdu zázrak, dostali mě ze stále se opakujícího, přes půlrok trvajícího vaginálniho diskonfortu, na který mi gynekolozka stále dokola cpala jen Macmiror a jiné…
@vulpes o těch gynocaps jsem už přemýšlela, ale nevim zda je mohu v těhotenství 🤔
@Nikol331 píše:
@vulpes o těch gynocaps jsem už přemýšlela, ale nevim zda je mohu v těhotenství 🤔
ten gynocaps ti jen obnoví mikrofloru, kterou bys tam měla přirozeně mít… Vždyť jsi psala, že orální probiotika užíváš - a tam se tedy nebojíš, že tě ohrozí v těhotenství? ![]()
@vulpes to je jasné😁 spis se bojim cokoliv zavádět, přeci jenom je to v těhotenství risk a mám z toho respekt 😃 nechci nijak miminku ublížit, tak se klepu ze všeho 🙈 🤣