Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak u nás je to tak, že ještě jako úplně malá dostala panenku götz, ta nám dlouho ležela, ale jedna babička ji chtěla koupit…K prvním narozeninám dostala od druhé tu malou baby bornku, neinteraktivní. Nyní je jí rok a půl a dostala od nás už panenku, co má mrkací oči, dudlíka, papírovou plínku a mluví a tak…zpočátku k ní byla nedůvěřivá, ale postupně vytlačila ty další dvě panenky co má, navíc se naučila po ní hezky opakovat.
Mně se götz panenky třeba hodně líbí, ale mám pocit, že pro ty malé holčičky jsou lepší ty interaktivky. ![]()
Kdyz mne se zda moje holcicka tak nejak jina nez ty ostatni, uz davno tak nejak dospela, samostatna, az mi je to lito..s panenkama miminkama- ma takove ty cinske hruzy si hraje, strojky z nich povytahovala, takze mama rika jen mikrofonek kdyz ho macka..jinak se k nim chova velice hezkkdyz ale nekde jsme, tak vlasate maji vzdy prednost, asi jsem uz rozhodnuta pro 45cm tmavou nines, ta neni az tak moc velka a vlasky nejsou moc dlouhe na zniceni, presto ji muze cesat a davat sponecky, a pritom vypada hezky miminkovsky, ta Berbesa(2) je uz asi moc dospelacky pusobici panenka
@mmrk moje malá má taky radši vlasaté panenky. My k Vánocům kupovali tu od hasbra, kvůli těm velikým očím a tak.
Malá naopak je k těm nines a spol. vždycky taková odtažitá, každá holčička je prostě jiná a je to dobře, že pak nemáme doma všichni stejné panenky.
Tak super, že ses rozhodnula. ![]()
Děcka moc nemusí mluvící a brečící miminka. Jediná, kterou berou je ta, která hraje 3 písničky po zmáčknutí(pec nám spadla a ještě nějaké- teď nevím). Nejvíc u nás frčí asi 25cm velká panenka- hadrová s plastovou hlavičkou a rukama.
Jo, je to panenkovy maniak- mozna aj proto, ze mame 4,5 mesicniho bratricka, tak ona zase opecovava panenky- dava plenky, chova, krmi, uklada spinkat, dava odrihnout, na nocnik, houpe na koniku, vozi v kocarku, povida si s nima, v podstate vzdy, kdyz jsem ja zamestnana miminkem, ona je s panenkama..jednou tamanskemu miminku upadla rucka, od hadroveho telicka, sla se chudina zblaznit od place, jaky hystericky zachvat litosti chytla..a deda pro ni vyrabi kolibku nebo postylku- nechame se prekvapit.. Uz jsem objednala tu prvni, myslim, ze bude moc rada- doufam..
Ozivuji diskuzi-shanim pro holcicku panenku. Zakoupila jsem k Vanocum Hamiro a je to des-bes, spatne provedeni, nezacistene nerovnosti z formy, spatne otaceni v kloubech. Panenka poputuje k babicce. Uz hledam i v cizine. Rada bych panenku celoplastovou, mrkaci, rozmer mezi 32-35 cm, aby se vesla do kocarku a daly se k ni sehnat i oblecky. Aby byla bez baterii, s dudlikem-jedina akceptovatelna funkce je piti a curani (dira v pusince a pak mezi nohama)-to by asi bylo dobry, ze kdyz se panenka vykoupe, ma voda kudy odteci.
Nasla jsem tuto:
http://www.corolle.com/…pipi-97.html
A proč ne klasickou Babyborn? Dcera 20m je maximálně spokojená…