Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, par dnu cvicim cviky na panevni dno, ty dny co cvicim mam odpoledne pocit ze je to jeste horsi. Je mozne ze to tak v zacatcich je? Mate nekdo zkusenost? Diky
Pozor! Pokud cvičíš špatně, tak to potíže ještě zhoršíš. Nejčastější chyby je, že při zatínání těch svalů to nedokážeš oddělit a svíráš současně i svaly kolem konečníku a tím pádem dochází ke zhoršení místo zlepšení. Musíš se naučit toto oddělit, i když to jde v začátcích špatně. Jsou na to i kurzy, tak můžeš nějaký zkusit.
Jen cvic, kdybych vedela, co me bez cviceni potka, venovala bych se tomu vic.
Obecne je panevni dno odpo uz vic unavene, nemusi to souviset se cviceni…
@Anonymní píše:
Jen cvic, kdybych vedela, co me bez cviceni potka, venovala bych se tomu vic.
Obecne je panevni dno odpo uz vic unavene, nemusi to souviset se cviceni…
@Anonymní píše:
@beruska9. Pocit ze se pocuram
Jo aha, tak to nevim, ja je cvicila jen v tehotenstvi jako prevenci, problem jsem nemela.
@Anonymní píše:
@Adrasteia taky me to uz napadlo ze neco delam blbe?
Musíš zatínat jen ten předek, pokud svíráš i zadek, tak je to právě špatně a zhoršuje se to. Zkus ten kurz.
Ja s tim chodim k fyzio. Mozna cvicis spatne, zadek nesmis zatinat. Jen to vevnitr, max citit trochu sevreni konecniku. Mozna ti deloha poklesla a tlaci na mocak.
Mela jsem velke dite, necvicila a po roce a pul mi najednou sestoupila deloha do pochvy a zacina mi vylizat cipek. U me uz to bude asi na operaci. Hnusny pocit, nesmim nosit nic tezkeho, jinak mam pocit, ze mi deloha vyleze ven…
Objednala jsem se k fyzioterapeutce. Ma na to specializaci, doporucuji ji i v nemocnici. Akorat si to musim zaplatit. Uvidim co mi rekne a aspon proberem to cviceni. Ale az za mesic
do te doby budu pouzivat asi ty kulicky, ty mi prisly ze mi pomahaji. Po jake dobe se da citit aspon male zlepseni?
@Anonymní píše:
Ahoj, par dnu cvicim cviky na panevni dno, ty dny co cvicim mam odpoledne pocit ze je to jeste horsi. Je mozne ze to tak v zacatcich je? Mate nekdo zkusenost? Diky
Mohu se zeptat, jak to u Vás dopadlo? Psala jste, že se Vám potíže po cvičení zhoršily? Sice už je to příspěvek starý, ale mám podobný problém
@Anonymní píše: Více
Ahoj, jak to dopadlo u tebe? Řeším podobný problém…