Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem sice po cs ale tyto problemy jsem nemela.Mela jsem je ale po konizaci cipku a to taky neslo, hrozne bolesti.Bylo to zpusobeno pohnutou a zablokovanou bederni pateri.Jak mi vysvetlili u kazde operace se uvolni kompletne svalstvo a cela kostra se rozvolni a pri naslednem aktivovani svalstva zafixuje tu rozvolnenou kostru v jinem postaveni nez byla a muzou vzniknout tyto potize. Mozna mas zablokovanou pater a pohnutou panev a dela ti to tyto problemy. Jedina pomoc je rehabilitace kdy ti to srovnaji a posilenim svalstva ti to drzi ve spravnem postaveni.Mas i poskozene po cs svalstvo spodniho bricha, muzes mit i rozestup a dela to tyto potize protoze hlubole brisni svalstvo drzi pazer a panev ve spravnem postaveni.
Zkusit rehabku, posle te klidne i obvodni tam ti udelaji vysetreni a zjisti jestli je to od toho.
Jaká bolest? Jako že cipek? Nebo jsi tak stazena, že to dre? Já jsem po císaři mela pocit, že se mi dostane až do delohy, pomohl menší průnik a časem se to zlepsilo, ale nevim jak to máš ty. Třeba by pomohly dvě sklenky vína a librikant…
Taky hlasuju za návštěvu fyzioterapeuta/rehabilitačního doktora, zejména takového co dělá metodu mojžíšové nebo jiné podobně cviky zaměřené právně na pánevní oblast.
Jinak nevim odkud jsi ale v pokud kousek od Brna a nebo z Brna tak ti muzu doporucit centrum Logo na Vsetinske, maji i krouzky na to zamerene a prave s kombinaci s mojzisovou metodou a super.Je tam i klasicka rehabka.
@Anonymní píše:
Holky zažila jste to taky některá? Jsem rok po cs a neustále mě sex bolí, ale hrozně. S manželem jsem spala za ten rok asi jen 7× nedá se to.Už jsem opravdu zoufalá. Máte nějakou radu jak se bolesti zbavit.Na gyndě jsem byla a jsem uplne v pořádku.
Jestli spolu spite tak malo, neni se cemu divit. Poriddte si gel a milujte se aspon 2-3× tydne a ono to zmizi, nejem moje zkusenost. Cim mene se milujete, tim hur.
@Anonymní píše:
Jestli spolu spite tak malo, neni se cemu divit. Poriddte si gel a milujte se aspon 2-3× tydne a ono to zmizi, nejen moje zkusenost. Cim mene se milujete, tim hur.
Tak to muze byt i psychosomaticke ze jsi stazena uz dopredu ocekavas bolest ale muze to byt i od panve, me pro bolest nemohli ani vysetrit vnitrne prstama natoz do me strcit zrcadla a byla to panev s pateri.Za zkousku rehabek nic nedas.
@KnikaApple píše:
Tak to muze byt i psychosomaticke ze jsi stazena uz dopredu ocekavas bolest ale muze to byt i od panve, me pro bolest nemohli ani vysetrit vnitrne prstama natoz do me strcit zrcadla a byla to panev s pateri.Za zkousku rehabek nic nedas.
I ten gel bych zkusila a partner at je trpelivy a opatrny.
Ja mela po cs tyto problemy 1,5 roku. Opravdu me sex hodne bolel. Doktorka delala vysetreni a na nic se neprislo. Rikala mi, ze nejsem jedina s timto problemem, ze to byva i spojene s psychikou, protoze vnitrne cekame, kdy dite zacne brecet. Rijala at si dam vino a uvidim ![]()
A pomohlo si dát to víno? Takže si myslíte že je to o tím že spolu nespíme tak proto mě to bolí?
Holky zažila jste to taky některá? Jsem rok po cs a neustále mě sex bolí, ale hrozně. S manželem jsem spala za ten rok asi jen 7× nedá se to
.Už jsem opravdu zoufalá. Máte nějakou radu jak se bolesti zbavit.Na gyndě jsem byla a jsem uplne v pořádku.