Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím čím to je, ale od porodu když mám menses a zavedu si tampon, tak mi ten tampon nějak obtíká a stejně si musím vzít i vložku. Nechápu čím to je. Máte s tím někdo zkušenosti? Jestli mám tu pochvu po porodu nějak vytahanou nebo co? Před porodem mi stačil v pohodě tampon a teď nějak nefunguje. ![]()
No to zkusím. Tak nějak automaticky jsem si koupila ty stejné co před porodem, nečekala jsem že už to nebude stačit. ![]()
@Judithkaj píše:
Taky jsem to tak měla. Měla jsem strašně silnou ms. Pořad mi tampon protékal a měnila jsem ho snad kazdou hodinu.
A spravilo se to pak nějak samo nebo to už tak zůstane?
@Bobby Jsem 7 měsíců po porodu. Myslíš, že už to tak zůstane? Byl to můj druhý porod a po prvním jsem to tak neměla. Kalíšek -to se mi moc nechce.
Bohuzel jsem na tom po druhem porodu stejne, je to uz 2 roky. MS je i silnejsi, ale vetsi velikost tamponu nepomohla (musela jsem prejit z normal na super, vetsi uz do sebe nedostanu) a zdaleka stoprocentni u me neni ani kalisek
Podobne jako u zakladatelky problem neni protekani, ale obtekani - i vetsi tampon/kalisek krev obtece, klidne po 15 minutach, ackoliv tampon je temer suchy. Nevim co s tim, zvykla jsem si, ale obtezuje me to. ![]()
@Anonymní píše:
Bohuzel jsem na tom po druhem porodu stejne, je to uz 2 roky. MS je i silnejsi, ale vetsi velikost tamponu nepomohla (musela jsem prejit z normal na super, vetsi uz do sebe nedostanu) a zdaleka stoprocentni u me neni ani kalisekPodobne jako u zakladatelky problem neni protekani, ale obtekani - i vetsi tampon/kalisek krev obtece, klidne po 15 minutach, ackoliv tampon je temer suchy. Nevim co s tim, zvykla jsem si, ale obtezuje me to.
Achjo, tak to jsi mě moc nepotěšila. Přesně tak to mám taky- že obteče i když je téměř suchý. Tak to je na houby, asi si taky budu muset zvyknout. ![]()
Taky jsem to tak po druhém porodu měla, mě teda, ale nestačila ani ta největší velikost tamponu ![]()
@milwinka píše:
@Bobby Jsem 7 měsíců po porodu. Myslíš, že už to tak zůstane? Byl to můj druhý porod a po prvním jsem to tak neměla. Kalíšek -to se mi moc nechce.
Zustat to tak nemusi, ale mela bys procvicovat pánevní dno…každopádně uplne tak jako driv to nebude.. Kup větší tampony
@Bobby No to pánevní dno zkusím procvičovat, díky moc za tip!
@Judithkaj píše:
Upravilo se to výborně.. hned po 2.ms jsem znovu otěhotněla. To jsi ale asi slyšet nechtěla.
Zkusila bych venušiny kuličky na posílení pánevního dna. A poradila bych se i na gyndě.
Kamarádka musí po porodech používat tampony s 5 kapičkami, jinak jí také protékají. A musí je měnit častěji než dřív. Takže bych řekla, že je to poměrně běžné ![]()