Paní nebo slečna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem vdaná, mám dvě děti a titul…a slečno mě potěší ![]()
občas doplním paní, když chci spíš naznačit, že jsem vdaná
![]()
ale fakt to neřeším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, chtěla jsem se jen ujistit, že když kolegu opravím, nebudu v očích všech za hysterku a k tomu ještě podrobena dotazům ohledně mého soukromí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
Nám na fakultě vyučující říkali slečno kolegyně, a po promoci paní kolegyně. Tam ten předěl byl jasný.
ano tak je to správně myslím si že ta nuance je tam jasná..a kolega zakladatelky je křupíno křupanova
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem No u nás v práci je zvykem používat tituly. Mimo práci ho taky nepoužívám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf píše:
@jdukolem No u nás v práci je zvykem používat tituly. Mimo práci ho taky nepoužívám.
pokud je to zvykem pak je kolega nedovzdělaný křupíno (jak jsem psala výše) a brala bych to ne osobně, ale jako jeho ostudu, že to neví - kor pokud má sám nějaký titul..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak slečno inženýrko mi fakt nikdy nikdo neřekl
K titulu se musí použít vždy paní. A pokud mě někdo oslovil slečno, ačkoliv už jsem měla i děti a byla vdaná? To spíš potěší, ne?
Mě tedy ano. Tak mě oslovovali i v 37 letech,
teď v čerstvých 41 jsem aspoň mladá paní
Mám se snad zlobit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím říct, že pro mě hodně poučná diskuse. Toto jsem fakt nevěděla. Opravdu jsem si vždy myslela, že paní je vždy vdaná. I když je mi jasné, že starší ženu, byť neprovdanou oslovit slečno v dnešní době vhodné není. Mě oslovení slečno dodnes lichotí, i když teď už je to velice zřídka a pouze od starších lidí. S tím titulem to slyším fakt poprvé.
V téhle souvislosti by mě zajímalo, kde má konec oslovení mladá paní…a jak oslovit paní, která už opravdu dávno mladá není. Občas s tím mám problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf píše:
@jdukolem Mám přítele. Ale myslím, že to je v tomto případě jedno. Ráda bych byla důležitá „paní magistra“ a ne „slečna magistra“ - holka co zrovna vylezla ze školy. Asi to zní namyšleně, ale myslím, že to oslovení má trochu vliv na to, jak na mě lidi pohlížejí.
Jak píše @andelka83, s titulem se oslovuje vždy paní. Kolegovy chybí jisté základy etikety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska píše:
Musím říct, že pro mě hodně poučná diskuse. Toto jsem fakt nevěděla. Opravdu jsem si vždy myslela, že paní je vždy vdaná. I když je mi jasné, že starší ženu, byť neprovdanou oslovit slečno v dnešní době vhodné není. Mě oslovení slečno dodnes lichotí, i když teď už je to velice zřídka a pouze od starších lidí. S tím titulem to slyším fakt poprvé.
V téhle souvislosti by mě zajímalo,kde má konec oslovení mladá paní…a jak oslovit paní, která už opravdu dávno mladá není. Občas s tím mám problém.
ty to ti nevím, ale vypozorvala jsem že je to možná i krajové - tam odkud pocházím byla jen slečna a paní, pak jsem se přestěhovala sem a „mladá paní“ je vlastně každá žena co už jí není -náct až do 75 jak se zdá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedna moje kolegyně téměř všechny ženy (i ty nad 50 let) oslovovala „mladá paní“…některým se to dost nepozdávalo…v některých případech mi to přijde skoro jako pokrytectví a výsměch…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
Jedna moje kolegyně téměř všechny ženy (i ty nad 50 let) oslovovala „mladá paní“…některým se to dost nepozdávalo…v některých případech mi to přijde skoro jako pokrytectví a výsměch…
Tak zase na druhou stranu je lepší oslovení „mladá paní“, než „stará slečno“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
ty tady u nás se to fakt říká všeobecně.. prostě na úřadě v obchodě (tam hlavně) na poště furt seš mladá paní takže kdo si chce zvednout sebevědomí, stačí zajít do sámošky za roh
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zena, ktera nevypada, ze by by jeji vek koncil na -nact, je pani.
- Citovat
- Upravit
U nás je šílená titulománie. Pane magistře sem, paní inženýrko tam… ![]()
Nevím no, sama titul mám, ale jsem raději, když mě oslovují jménem či příjmením. Ale chápu, že jsou sféry (třeba ty akademické), kde se tituly nosí.
Moje praktická lékařka mě oslovuje titulem, což mi přijde úsměvné, protože moje chřipka s titulem určitě nesouvisí.
A jedna moje kamarádka si na svatební oznámení dala, že Ing. Novák si bere Mgr. Koutnou. Úlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renduli píše:
U nás je šílená titulománie. Pane magistře sem, paní inženýrko tam…
Nevím no, sama titul mám, ale jsem raději, když mě oslovují jménem či příjmením. Ale chápu, že jsou sféry (třeba ty akademické), kde se tituly nosí.
Moje praktická lékařka mě oslovuje titulem, což mi přijde úsměvné, protože moje chřipka s titulem určitě nesouvisí.
A jedna moje kamarádka si na svatební oznámení dala, že Ing. Novák si bere Mgr. Koutnou. Úlet.
přesně tak
ale zase chápu no.. pokud už někdo titul má a ví se o něm tak by se používat měl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit