Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
Jako proč, fajn lidi/životní lásky nechoděj do barů a hospod?
No, nemám pocit, že bych stála o někoho, kdo chodí lovit do baru.
@Russet píše:
Tak buď jako já. Jdi na jedno, a když se nějaká, (u Tebe nějaký) přidá, tak tomu nech volný průběh. Nemusíš hned lovit.
@Russet píše:
Myslíš, že lidi chodej do barů, hospod, klubů jen za účelem lovu? Většina se chce jen pobavit a při zábavě spíš může dojít k žádoucímu kontaku ![]()
@Jessie_james píše:
Tak buď jako já. Jdi na jedno, a když se nějaká, (u Tebe nějaký) přidá, tak tomu nech volný průběh. Nemusíš hned lovit.
Já lovit nechci. Kdybych náhodou chtěla nového chlapa, asi bych se zabouchla do třídního učitele svého syna nebo třeba učitele hudby. Musela bych ho vidět jinde, při nějaké bohulibé činnosti. Ne za barem s pivsonem v ruce.
@pohledzdruhestrany píše:
Myslíš, že lidi chodej do barů, hospod, klubů jen za účelem lovu? Většina se chce jen pobavit a při zábavě spíš může dojít k žádoucímu kontaku
Já nevím, v baru jsem nebyla a do hospody chodím buď s partnerem nebo kamarádkou. Sama nikdy. Takže nevím, co tam dělají osamělí vlci.
@Russet píše:
Já lovit nechci. Kdybych náhodou chtěla nového chlapa, asi bych se zabouchla do třídního učitele svého syna nebo třeba učitele hudby. Musela bych ho vidět jinde, při nějaké bohulibé činnosti. Ne za barem s pivsonem v ruce.
Si dělám srandu. S žádnou ženskou co jsem chodil jsem se neseznámil v hospodě, nebo v baru. Jen jednou mě ulovila jedna o 8 let starší, ale to byl fofr, obrana byla slabá, abstinence sexu dlouhá. No ale v 19.letech - co naděláš.
Manzela jsem potkala na seznamce.
Dle me si pisete moc dlouho. Behem 8 mesicu jen dve rande? Holka si udela nejakou predstavu o Tobe a tu pak na prvni schuzce nesplnis a na dalsi nejde.
Bych to zkratila a rovnou se schazela po tydnu, dvou, aspon natrenujes konverzaci, i ldyz z toho nic nebude.
Pokud malo mluvis, mne by to vadilo. Jsem ukecana a potrebuju, aby chlap byl podobny.
A taky zalezi, co tam mas za fotky
a hrani her me odrazuje
Já taky nevidím na seznamce nic špatného, mam kolem sebe teď 2 páry, co se tak dali dohromady, oba spolu už bydlí, hodí se k sobě. Ale chvíli to trvalo, než narazili na někoho, kdo je zaujal. Kamarádka byla na seznamce asi rok a půl. A taky měla první schůzku po půl ročním psaní a pak katastrofa, nakonec to byl i ženatej chlap, co hledal jen milenku. Takže začala chodit dřív, po pár týdnech psaní si. A vyšlo to, našla fajn kluka, mají společné zájmy, klape jim to.
Jak tady víc lidí psalo ať si najdeš nějakou zálibu, tak mě napadá, že ty už nějaký máš. Sice by třeba bylo fajn se pustit ještě do něčeho, ideálně nějkou skupnovou aktivitu, ale pokud se Ti nechce tak zůstaň u toho co Tě baví. Procházky - třeba si najít nějaký turistický oddíl nebo organizovanou vycházku, je možný že tam bude jen banda důchodců, ale třeba tam bude i nějaká mladší holka. Navíc důchodci mají vnučky, které třeba budou chtít udat
. A stejně tak se čtením, dá se chodit na autorský čtení, autogramiády nebo třeba do nějkýho čtenářskýho klubu. Nebo třeba aspoň diskutovat o knížkách někde online, může se stát, že si padneš s někým do noty a třeba z toho nakonec bude rande. Oslovování holek na ulici mi nepřijde jako zas tak dobrý nápad, naopak mi to většinou je spíš trochu nepříjemný…nebo třeba by mi to i zalichotilo ale stejně bych takhle s nikým nešla na rande. Ale oslovování na nějaký akci (třeba to autorský čtení) kam jste oba přišli protože máte společný zájem už je něco jiného. Sexu za peníze se vyhni. Až nějakou partnerku budeš mít a ona se tě zeptá na první sex, buď jí budeš muset lhát nebo jí to řekneš a asi ti to moc na „ceně“ nepřidá. Holky jsou trochu komplikovaný, většinou to nesmíš moc hrotit a projevovat příliš velký zájem, ale ani naopak:) Přeju ať Ti to brzo vyjde a do tý doby se zkus zaměřit na svoje zájmy a moc to neřešit.
Co práce, známí, případně dřívější okruhy známých - střední, vejška nějaký tábor, rodné město nebo já nevím. Udělat třeba nějaký sraz, klidně i těch pár kapek alkoholu, zapříst rozhovory… Rozhodně se líp navazuje na společné vzpomínky než zčistajasna někoho oslovit v parku, to mi přijde jak z dívčího románu a taky tak můžeš chodit do šedesáti.
Případně pokud tyhle možnosti nejsou, co nejvíc bych se snažila přes své koníčky dostat do kolektivů. Rád chodíš po Praze? Tak co nějaký geocaching, různé srazy, nebo nějaké dobrovolnické organizace pro studenty, pro děti, pro ekologii - různé sifrovacky… Všude jsou týmy lidí, které něco spojuje a už se snáz dáš do řeči, prozkoumáváš, časem pozveš na kafe a je
Nebo zkusit se přihlásit do nějakých kurzu, sportu. Jako ne úplně háčkování, ale nějaký volejbal, jazyky…tam by mohla být rozumná koncentrace holek a zase tam nebudeš jak největší zoufalec lovit v knihovně.
Nesnažila bych se působit upjatě - stydím se a chci sex, ani jako největší borec v okrese - takhle se s tebou nikdo bavit nebude. Prostě se snáz poznat nový kamarády(dky) a věř, že se z toho něco vyklube.
U počítače ani zoufale hledajícímu ti nic samo do klína nespadne…
Fůha tolik reakcí, díky za to. Přes léto jsem si chodil číst do parku, ale tam byli většinou jen rodiče s dětmi nebo důchodci. Jednou tam ležela nějaká holka na trávě a učila a to jsem se skoro rozhoupal, že jí oslovím, ale dostal jsem strach.
Já bych ani nechtěl vypadat jako Schwarzenegger, ale teď nemám skoro vůbec svaly, takovej zlatej střed bych bral. Zvedlo by mi to sebevědomí, líp bych vypadal a měl i sílu. Hlas nemám zrovna hluboký a možná i to je trochu problém. Podle mě jsem sám sebou, nehraju si na někoho jinýho, ale stejně to nepomáhá. Nikdy bych nedělal nic, co by mě nebavilo, jen abych okouzlil. Třeba koncerty a hospody nejsou zrovna místa, kde by mě to bavilo. I proto nechci vyloženě hledat v hospodě, klubu, protože bych nejspíš narazil na holku, která tam chodí často a ráda. Mám radši klidnější místa, kde není tolik lidí a není tam hluk.
Moje komunikace většinou vypadá tak, že se ptám a zajímám o tu holku, občas řeknu něco o sobě, ale hlavně se snažím, aby mluvila ona. O vtipnost a flirt se snažím, až když holku líp poznám a to se nestává moc často. Jsem prostě introvert a tak probíhá ten pokec.
Pár přátel jsem se ptal, jestli o někom neví, ale bez výsledku. Na svatbě jsem byl včera, ale tak nebyly nezadaný holky. A stejně mám prostě problém přijít k holce a začít konverzovat. Oslovení holky je podle mě největší moje překážka.
Speed date znám, ale říkal jsem si, že se nejdřív zkusím osmělit na normálních rande a taky se tam bojím konkurence. Asi jsem to na začátku špatně napsal. Zkouším na seznamkách psát holkám už tak 8 měsíců, napsal jsem desítkám nebo stovkám a jen se 2 různýma holkama jsem měl rande (po 1-2 týdnu psaní).
Podle mě jsem dobrá partie. Mám vlastní byt, auto, práci (ta mě teda tolik nebaví a chtěl bych novou), nemám dluhy, nekouřím, piju málo, jsem kliďas, docela sympaťák, sportuju, chodím na procházky, ale i si rád doma odpočinu u filmu, knížky, dokážu naslouchat, nehraju si na někoho jinýho a jediná věc, kterou doopravdy v životě chci, je si někoho najít a stejně to nestačí anebo se neumím prodat.
Ty konverzace s holkama si většinou užívám, ale ony to můžou vidět jinak. Tím, že jsem introvert a dost samotář, tak se s lidmi ze školy vůbec nebavím, v práci nikdo není a celkově se prostě nebavím skoro s nikým, i když bych chtěl. Musím se ale nejdřív člověku otevřít, abych se s ním mohl bavit a to jde jak kdy.
Hlavně už nemám moc trpělivost s tím. Doufal jsem, že na seznamce si najdu někoho rychle. Hodně beru v potaz i pomíjivost života a nechci čekat měsíce nebo roky na super holku, se kterou bych měl sex. Jednou všichni umřeme a moc se mi nechce čekat, proto přemýšlím nad tím placeným sexem. Ale mohl bych zkusit ještě teda v baru někoho sbalit, jestli mi to vůbec půjde. Anebo najde se tady někdo, kdo by mě zaučil v sexu apod.? Asi to působí zoufale, ale chci si užívat všechny aspekty života a sex i vztah k tomu patří. Vztah mi moc nejde najít, ale třeba to se sexem bude jednodušší.
Jestli to někdo dočetl celé, tak klobouk dolů
@dredulacmi jo dočetla jsem to
podle popisu jsi skvělá partie. Jen to jaksi žádná nevidí a zřejmým důvodem je tvá nesmělost v konverzaci se zenami. Problém je, že pro takový ňuňánky co zápasí s tím se vyžvejknout a všechno jim dlouho trvá, je najít si adekvátní partii o hodně těžší. Nějaká živější dívka bude mít pocit, ze jsi možná nudný a nemá cas cekat. Slečna tobě podobného ražení zas potřebuje někoho raznejsiho co jí vezme za ruku a rekne pojď jdeme tam. Jsi teda v trošku hluchem místě. Zkus zapracovat na sebevědomí třeba tou postavou, budeš si víc věřit a bude to na tobě znát i neverbalne. Pokud si chceš zkusit sex nanečisto je to ciste tvá osobní věc, jestli chceš jdi do toho. Poznáš něco jiného a nevidím v tom nic na co bys musel čekat na potenciální napadnici a hlavně aspoň pak budeš vědět do ceho jdeš.
Příspěvek upraven 12.10.19 v 15:39
Myslím si, že teď tvůj hlavní problém, v tuto chvíli je, že si začal spěchat a moc to hrotit. Na jednou po tolika letech. Tobě neříkají biologické hodiny, takže máš výhodu. Chápu, že tě to už asi trápí, ale tohle se nedá uspěchat. Až to přijde, tak to přijde a možná, v době, kdy to nebudeš čekat. Jsem sice ženská a asi divná, ale já si nedovedu představit, kdybych hledala chlapa, jít a vysloveně vyrazit cíleně na lov. A takový chlap by se mi moc nelíbil, ale takový nesmělý mladík s knížkou v ruce, který by po mě hodil očko, to už je jiná.
Chápu no. Nudně můžu působit a nesmělost tam je. Ale třeba na tom mém prvním rande v životě jsem na konci dal tý holčině pusu na tvář a předtím jsem si několikrát říkal, že jí vezmu za ruku, ale neudělal jsem to. Nejvíc bych si věřil, kdybych chodil tak jednou týdně na rande, abych měl zkušenosti, ale je pro mě těžký se dopracovat k randeti. Spěchám hlavně proto, že mám pocit, že jsem už promarnil dost času, hlavně kvůli strachu. Kdybych narazil na super holku, tak bych dokázal být trpělivý, kdybych s ní měl mít vztah, ale ohledně sexu už nemám trpělivost.
A teď se cítím tak, že napůl jsem ten nesmělej introvert a napůl docela sebevědomej a iniciativní kluk.
Mám kolem sebe pár takovych normálních, nezadaných kluků, no a popravdě se je bojím oslovit i já, vdaná ženská které o nic nejde, natož nějaká holka, která by třeba i chtěla. Prostě nějak není jak, působí, že není si k čem povídat. Jo takhle potkat spolužáka ze střední, nebo spolu něco připravovat, to je jiná. Ale proč by se s tebou je tak někdo bavil? To je nějaké divné.
Oslovit mě na dece v parku někdo, tak rychle utíkám.
Ještě jednou, nemůžeš ze sebe vyzařovat „chci sex a neumím to“. Musíš se dávat do řeči, mít vtipné poznámky, provokovat… A ne si mačkat zpocený ruce a premejšlet.
Proto ta doprovodná aktivita v podobě sportu, koníčku, třeba i alkoholu, aby se zbouraly hranice a tys ze sebe nevyzařoval jen tu nervozitu a bylo se o čem spontánně bavit. ![]()