Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer všem,
Potřeboval bych poradit a nejlépe od osob s nezávislým názorem.
Našel jsem si slečnu, nejdříve jsme byli pouze milenci a samozřejmě se milenecký vztah přehoupl do vážnějšího vztahu. Když se slečnou trávím čas je nám spolu opravdu skvěle. Bohužel tato slečna, prochází těžkým obdobím (po finační stránce, malé sebevědomí, deprese, zdraví) a já se ji snažím být oporou jak nejvíce to jde. Tvrdí mi, že mne miluje ale stále se nedokáže rozhodnout zda spolu budeme či ne. Věnoval jsem tomu opravdu hodně energie a času ale stále si nejsem jistý zda se opravdu pro mne rozhodne či ne. Trvá to takhle, už asi skoro rok a já si říkám má to cenu, či ne. Za celou dobu jsem od ní nepoznal, žádného jejího známého nebo člena rodiny. A ona ode mne také než až na jeden, moment kdy pozdravila mou sestru, což mi přijde zase zvláštní. Několikrát se ode mne odsekla, protože byla v depresi nebo řešila své problémy. Bohužel jsem zjistil, že mi dokonce i několikrát lhala, bránila se tím, že měla strach, ale nechápu co ji k tomu vede opravdu jsem se snažil, podporoval ji a nedal jí důvod aby se mne bála, když byla v nemocnici kvůli zdraví, volal jsem ji staral se aby se měla co nejlépe a já jí byl oporou. Ano přiznám pár žárlivých scén jsem udělal. Ale pokaždé uznal svou chybu. Bohužel dnes jsem s ní dostal do křížku nejspíše i mou vinou a vybouchnul jsem, začínám pociťovat to, že i když se snažím jejím nerozhodným chováním a lží z minulosti mám pochybnosti, slečně je 27 let, mám se dále snažit nebo to mám nechat být a jít dál?
Zatím bych se nevyjádřila, je to trochu nečitelné.
Na čem teda stojí váš vztah, co je jeho podstatou? Na tvé pomoci a energii a ona, když má náladu, tak to přijímá nebo v čem spočívá to, že je ten vztah „vážný“? Co ti dává ona sama za sebe?
To ja prave ani uz ani nevim, vim to, ze kdyz jsme opravdu fyzicky spolu je vsechno super sex, komunikace mame spolecne zajmy. A asi ano kdyz ma naladu tak to prijma kdyz ne tak se zameruje sama na sebe a sve veci a me odsune na druhou kolej, rika tomu „ted jedu pres mrtvoly“ musim to pochopit a respektovat ji a jeji potreby ale asi nechape ze tim ze do ni neco vkladam tak chci neco chci dostavat, bohuzel se tyhle jeji promeny vraci (netusim jestli je to maniodeprese). Pro me to vazne je, jsem do ni zamilovany a to opradu hodne, jestli pro ni to nevim, Jsem na ni hodne hodny a mozna ma ve mne jistotu, ze proste hodny budu dal a vydrzim to vsechno ale uz fakt nemuzu, prerostlo mi to vsechno pres hlavu.
Úplně čistě fantazijně. Z tvých dvou příspěvků vyplývá veeeeeliká snaha. Ty ses do ní strašně zamiloval a dáváš do toho fakt všechno. Teď je to teda rok. Mám pocit, anebo ty máš pocit, protože to vyplývá z textu, že ona se v podstatě víceméně veze - komunikace, sex, co ještě je bezva, ale to není ta hloubka, kterou vidíš a chceš mít ty.
Takže po roce sis to sečetl, tvoje investice a jejich návratnost a vychází ti, že jsi těžce v mínusu. Troufnu si odhadnout pokračování: ty začneš tvrdě požadovat vzájemnost, ona odmítne, spíš se bude soustředit na sebe ve stylu, pokud ti to nevyhovuje, můžeš jít. Ty couvneš (miluješ ji a nechceš ji ztratit), ale stoupá v tobě hořkost a i křivda. Načež jí přestaneš bavit úplně a rozejdete se.
Můžeš to urychlit, ale obávám se, že to nesvedeš, jsi na ní příliš závislý
Ty se nedokážeš ani držet zpovzdálí, čím víc se ona odtahuje, tím víc jí pomáháš.
Hele, jednostranný vztah nic moc. Nezachraňuj dívky v nesnázích, jenom budeš zklamaný.
Vyprdni se na to. Slecna te miluje tak moc ze se cely rok nemuze rozhodnout jestli s tebou bude? Akorat do ni vrazis lasku, energii, cas a mozna i finance. Co ti na oplatku dava ona??? Otevri oci… ![]()
Ano máš pravdu, naprostou, bohuzel to bude i tou zavilosti na ni, priznavam to uz jsem o tom dostkrat uvazoval ale nedokazu to. Nemuzu rict ze se uplne nesnazi, a kasle na me to zase ne, ale nemam v tom tu duveru, prece kdyby jsme meli byt spolu tak by jsme uz spolu byli neni to pravda? Chci od vztahu ty hezke veci, budovat spolu neco, jezdit na dovolena zazivat krasne chvile tohle hledam. Rekla mi ze uvazuje, ze se ke me nastehuje ale jako „spolubydlici“. Ona se mnou do budoucna asi vazne nepocita je to tak?
@Corttez píše:
Ano máš pravdu, naprostou, bohuzel to bude i tou zavilosti na ni, priznavam to uz jsem o tom dostkrat uvazoval ale nedokazu to. Nemuzu rict ze se uplne nesnazi, a kasle na me to zase ne, ale nemam v tom tu duveru, prece kdyby jsme meli byt spolu tak by jsme uz spolu byli neni to pravda? Chci od vztahu ty hezke veci, budovat spolu neco, jezdit na dovolena zazivat krasne chvile tohle hledam. Rekla mi ze uvazuje, ze se ke me nastehuje ale jako „spolubydlici“. Ona se mnou do budoucna asi vazne nepocita je to tak?
ona tě bere jako kamaráda
i když nějak mi tam nesedí to milování. Za rok už by to muselo přerůst nebo se rozpadnout. Furt nechápu. A spíte spolu pravidelně nebo třeba jednou za dva měsíce (sorry za osobní dotaz, nemusíš odpovídat).
Pravdielne pokazde kdyz spolu jsme tak spolu spime, v sexu si hodne sedneme. Chemie tam je neskutecna, oba jsme se shodli na tom ze se pritahujeme silne.
To je prave to ze ja to nechapu vubec. Jeji argumenty byly ze startu, pouze milenci a vztah nechce na nic jsem netlacil nechal tomu volny prubeh, davala si pozor a drzela si odstup, po case se to zlomilo a zacala davat najevo sve city trvalo to opravdu dlouho a dost jsem se nadrel. Bohuzel jeji nalady a deprese diky obdobi, ktere proziva se porad vraci dokola. Nedokaze se rozhodnout v hodne dulezitych vecech a to nejsem jenom ja, jeji prace ji tizi nedokaze zmenu, resi osobni problemy, ktere tu nebudu ventilovat taky nedokaze udelat rozhodnuti. Stoji na mrtvem bode. Snazim se ji radit aby systematicky jednotlive veci si vyresila at ma vetsi klid, ale je tvrdohlava jak mezek a furt se ve vsem utapi.
@Corttez píše:
Pravdielne pokazde kdyz spolu jsme tak spolu spime, v sexu si hodne sedneme. Chemie tam je neskutecna, oba jsme se shodli na tom ze se pritahujeme silne.
tak já tomu vašemu vztahu nějak nerozumím a ani si to nějak neumím představit, tudíž mé angažmá zde asi musí skončit ![]()
Ne že by sex byl nejdůležitější, ale nějak si neumím představit s někým takto spát, sdílet kdeco a rok se vlastně intenzivně vídat a přesto odmítat vztah
a nejsi nějaký o moc starší třeba nebo tak něco?
@Corttez píše:
Ano jsem 33 let resim tohle![]()
![]()
jako že ti je 33? nebo jsi o 33 let starší
@Corttez píše:
Jem i 33
Takže všechno akorát.
Hele, ale máš nějakou verzi toho, proč s k tobě nepřibližuje?